![]() |
|
![]() |
#121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2008
|
burda bahsedilen su besin eriğinin devir daim yapılması. Bitkilerin sulanması değil. Zaten Bitki Suyun İçinde Büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2010
|
merabalar ben topraksız tarım için gereken kimyasalları nereden bulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Merhaba gerekli olan kimyasalları Sayın KUDRET TEZEL Hocamdan temin edebilirsiniz kendisi bizim bitkilerimizi besleyen ahçımızdır ( ben boyle dusunuyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2010
|
herkese merhabalar, özellikle bu başlıkta olsun, diğer başlıklarda olsun bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürler. deneyimi paylaşmayı buradaki insalar bir borç bilirim. bir süredir bu siteyi takip ediyorum. Kudret Bey'den aldığım besin eriyiği ile de ilk denemelerime 04 Kasımda başladım. hangi başlıkta gördüğümü hatırlamıyorum ancak safran topraksız tarımda nasıl olur sorusuna cevap olur umarım. ebay den aldığım safran soğanlarını file saksılara 4'er 4'er yerleştirdim. plastik dörtgen kovaların ağzını kapatacak şekilde, ve saksıları tutacak şekilde straforu kestim. iki kova ile iki farklı düzenek hazırladım. bunlardan bir tanesi dalgıç pompa, hortum ve spreyleme kafaları olan düzenek, diğeri de yine ebayden aldığım tek diskli nebulizatör ile kurduğum düzenek. Nebulizatör besin eriyiğini ultrasonik titreşim ile buharlaştırıyor, yani soğuk buhar üretiyor. buharlı sistemlere "fogponic" diyorlar. her iki kovanın içindeki besin eriyiğini iki çıkışlı hava pompası ile havalandırıyorum. elimdeki zamanlayıcının yarım saatlik aralıkları olduğu için yarım saat çalışıyor, yarım saat duruyor. ![]() ![]() soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi file saksılara dörderli koydum. ![]() doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. soğanlar köklenirken güneş görmesinler diye, üstünü aluminyum folyo ile kapattım. ![]() daha sonra şehir dışına çıkmıştım. geldiğimde soğanlar köklenmiş ve boyları da uzamıştı, aluminyum folyoyu dışarı itiyorlardı. ben de hidroton aldım ve soğanların köklerinin güneş görmemesi için hidrotonla soğanları örttüm. 29.11.2010 da çekilmiş fotoğraf... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Yeni Üye
|
08.12.2010 da çekilmiş fotoğraflar aşağıda. şu anda yine evimden uzak olduğum için son hallerini bilemiyorum. ilk fotoğraf fogponik ![]() ikinci fotoğraf aeroponik ![]() forumda bilgi ve tecrübesini paylaşanlara tekrar teşekkür ederim. sayın Kudret Bey'e ayrıca teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
iki yeni deneme
sayın can, iki yeni deneme yapıyorsunuz. fog türkçesi sisleme ve safran. öncelikle tebrik ederim. safrandan daha önce bahsetmiştim. link burada. sisleme yöntemiyle ilgili de yabancı kaynaklarda bilgiler yoğun. Deneme çalışmalarınızı ilgiyle takip edeceğim. Ayrı başlık altında gelişmeleri duyurursanız daha güzel olur. Safran yetiştiriciliği ya da sisleme yöntemi gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Yeni Üye
|
safran
tekrar merhabalar, 26.12.2010 tarihinde çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim. ilk fotoğraf püskürtme yöntemi ile gelişen safran bitkilerim. ![]() ikinci fotoğraf sisleme yöntemi ile gelişen safran bitkilerim. ![]() fotoğraftan da görüldüğü gibi, püskürtme ile gelişen bitkiler sisleme ile gelişenlere göre daha uzunlar. her iki şekilde de bitkiler koyu yeşil yapraklara sahip. henüz çiçeklenme göremedim. köklere baktığımda, ilk olarak sisleme yöntemi ile gelişen bitki kökleri : ![]() ![]() sisleme ile gelişen kökler pek sağlıklı görünmüyor. kahverengi renkle göze çarpıyor. nedenini bilemiyorum. köklerin güneş almadığından, karanlıkta kaldığından eminim. PH genelde 6.5 civarı, EC de 880 ppm civarı. püskürtme ile gelişen kökler : ![]() püskürtme ile gelişen kökler sağlıklı göründüler bana, en azından beyazlar ![]() ne yazıkki bitkilerim henüz çiçeklenmedi. bunda iklim şartlarının uygun olmaması da etkili olabilir tabii. normal şartlarda Karabükte ekim sonu kasım başı gibi çiçeklenen bitkiler 16-17 oC istiyorlar. Ancak şu aralar Ankara oldukça soğuk. bitkilerim de içerde değil, dışarda yaşıyorlar. herkese selamlar, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Merhaba Sayın CAN*CAN ; Akan su veya durgun suda denesenız sounuc nasıl olucak bırd ona baksanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
işte benim aradığım küçük saksılar bunlar. Şu siyah, süzgeçleri olan...Yani plastik bardağı alıp delmemize gerek kalmayan....Nereden buldunuz bunları ?...nerelerde satılır ? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
http://urun.gittigidiyor.com/8cm-3-q...QQidZZ22718594 Ayrıca delikli saksı olarak aratırsanız bir kaç farklı fiyatta ürün var. http://arama.gittigidiyor.com/?arama...aramakategori= |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sayın can*can, safranların son durumu nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Yeni Üye
|
Sayın Temir, bitkilerim terasımda Ankara'nın soğuğuna, ayazına iyi dayanıyorlar. yeşil yapraklar iyice uzadı. artık dik duramaz hale geldiler. Ancak ne yazık ki çiçek açmadılar. beslemeye devam ediyorum. havaların ısınmasıyla belki çiçeklenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
O kadar şey yazılmış ama en önemli nokta olan suyun akış debisini nasıl olacağına dair çok az bilgi var. Teknik bir konuda teknik konuşmak gerekli diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2011
|
aslında konu başlıkla tam anlamda ortuşmuyor ama tam bir sulama cetveli ec cetveli neden yok bunun için bi konu acıcam arkadsaşlar orada yardımcı olurmusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
![]() sutut gibi birşey düşünyorsunuz sanırım ![]() çalışmalarınızı takip edicem ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2012
|
merhaba kudret bey topraksız tarım ile ilgili daha önce duyduğum şeyler vardı sadece. ararken isminize rastladım. neredeyse bütün yollar size çıkıyor. ![]() küçük bir bahçemiz var evimizde. geçen yaz, domates, biber ve salatalık ektim. arzulanır bir verim alamadık. sizin bazı yazılarınızı okudum ve bu baharda topraksız olarak yapmak istiyorum. işimi şansa bırakmak veya yanlış yapmak istemiyorum. yardımınızı rica edebilir miyim. çok teşekkür ediyorum. saygı ve sevgiyle yusuf estroti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2012
|
Bu topraksız tarımı bende sevmeye başladım.Hala takip ediyorum..En kısa zamanda faaliyete geçeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2012
|
Sera Ortam Kontrol ve WEB ten takip (NFT) uyumlu
Kontrol sistemi baz olarak Gece ve Gunduz farkli hareket eden Web uyumlu Gunduz fonksiyonu; Sera ici sicakligi ayarlanan ayarda tutumakta sicaklik yukselince fan (eksoz) devreye girip ekstra sicakligi disari atmakta. Sera ici nem istenilen ayarda tutmakta nem dusunce su spreyleri devreye girip nemi dengelemekte. Sera icinde hava sirkulasyonu icin havalandirma gorevi yapan ic fan 10 dakikalik,istenilen orana bagli olarak calismakta. Ornegin %25 ele alirsak 10 dakikanin %25'i ON sonrasi off her 10 dakikada bir start vermekte. Lambalar istenilen zamanda on (gunduz)ve off (Gece). Acid ve Besin istenilen orana gore devreye girip uygulanmakta. Gece fonksiyonu. Sicaklik dusunce isiticiyi devreye girmekte Nem yukselince nem emici (dehumadifier) devre girmekte. Havasirkulasyonu manuel ayarlanabilir veya programlanabilir tustakimi yardimi ile.Ben degistirmiyorum. Gelecekte Co2 Su tanki seviyesi eklenecek sensorleri bekliyorum kullandigim kitleri ebay yardimi ile cinden almaktayim Uk de tuzlu.Ph ve Ec devrelerini cindeki devre baski kampanyasina yaptridim daha ekonomik ve temiz.elimde ekstra 9 tane var su an.devreler analog okumali voltmetre ilede kullanilabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
potasyum aramıza hoşgeldiniz ilginç çalışmanızı takip edicem biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Arkadaslar katı ortamda hazırlayacağım sistem için perlit ve kokopit almam gerekiyor adanadayim nerden temin edebilirim. Bide su motoru alacam en az kaç wat lik bir motor yeterli olur. Aldığım hava motoru tek çıkışlı su tankına yeterli olurmu bide domates ve biber fidesi alacam hangi çeşit almam gerekir simdikten tessekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaçsever
|
Cocopeat ile perliti nasil karıştırmam gerekiyor iç içe mı geçirmem gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Yeni Üye
|
valla benimde bu yonde bazı sıkıntılarım var umarım bılgısı olan uyelırmız bıze ısık tutar bende 2 gundur takıp edıyorum bu konuyu ama henuz cevap yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2008
|
Yani iki malzemeyi birbirine karıştırmanın birden fazla yolu mu var, anlamadım ki? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaçsever
|
Farukmagat soru neden saçma geldi anlamadım. Üst üste koyma şansımda var demi ama ben amatör olduğumu kabul ediyorum ama sende bu isin amatörlüğünü yaşamışsındır elbet. Yinede cevap yazdığın için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
nacizane görüşüm cocopeat kullanacaksan perlit gerekmez .Blok halinde sıkıstırlmış satılıp su emdiriir ve ekim yapılır damlama sulama için uygundur.Perlit ile torf toprak vs. karıstırılabilir. kullanacağın sisteme bağlı olarak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
Alıntı:
Acaba sizin safranlarda çiçeklenme görebildiniz mi? Son bilgileri bize de aktarabilir misiniz? Konuyla ilgili kaynak doküman vs. önerebilir misiniz? Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
Merhaba, 3. resimde görünen prob sanırım Ec ölçmek için. O prob ve elektronik kar hakkında biraz bilgi verebilirmisin. Nasıl ölçüyon değerleri nasıl okutuyon nerden kaça aldın gibi. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|