agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni25Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2010, 21:35   #121
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2008
burda bahsedilen su besin eriğinin devir daim yapılması. Bitkilerin sulanması değil. Zaten Bitki Suyun İçinde Büyüyor.

ertugrulgazi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 13:53   #122
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2010
merabalar ben topraksız tarım için gereken kimyasalları nereden bulabilirim

korogluuuc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 14:57   #123
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Merhaba gerekli olan kimyasalları Sayın KUDRET TEZEL Hocamdan temin edebilirsiniz kendisi bizim bitkilerimizi besleyen ahçımızdır ( ben boyle dusunuyorum.. ).

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2010, 10:55   #124
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2010
herkese merhabalar,
özellikle bu başlıkta olsun, diğer başlıklarda olsun bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürler. deneyimi paylaşmayı buradaki insalar bir borç bilirim.
bir süredir bu siteyi takip ediyorum. Kudret Bey'den aldığım besin eriyiği ile de ilk denemelerime 04 Kasımda başladım. hangi başlıkta gördüğümü hatırlamıyorum ancak safran topraksız tarımda nasıl olur sorusuna cevap olur umarım.
ebay den aldığım safran soğanlarını file saksılara 4'er 4'er yerleştirdim. plastik dörtgen kovaların ağzını kapatacak şekilde, ve saksıları tutacak şekilde straforu kestim. iki kova ile iki farklı düzenek hazırladım. bunlardan bir tanesi dalgıç pompa, hortum ve spreyleme kafaları olan düzenek, diğeri de yine ebayden aldığım tek diskli nebulizatör ile kurduğum düzenek. Nebulizatör besin eriyiğini ultrasonik titreşim ile buharlaştırıyor, yani soğuk buhar üretiyor. buharlı sistemlere "fogponic" diyorlar. her iki kovanın içindeki besin eriyiğini iki çıkışlı hava pompası ile havalandırıyorum.
elimdeki zamanlayıcının yarım saatlik aralıkları olduğu için yarım saat çalışıyor, yarım saat duruyor.
Name:  saksilar.jpg
Views: 6038
Size:  23.8 KB
Name:  aero.jpg
Views: 4915
Size:  33.9 KB
soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi file saksılara dörderli koydum.
Name:  safran soğanları.jpg
Views: 5577
Size:  35.1 KB
doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. soğanlar köklenirken güneş görmesinler diye, üstünü aluminyum folyo ile kapattım.
Name:  kapalı.jpg
Views: 4925
Size:  21.3 KB
daha sonra şehir dışına çıkmıştım. geldiğimde soğanlar köklenmiş ve boyları da uzamıştı, aluminyum folyoyu dışarı itiyorlardı. ben de hidroton aldım ve soğanların köklerinin güneş görmemesi için hidrotonla soğanları örttüm. 29.11.2010 da çekilmiş fotoğraf...
Name:  hidroton.jpg
Views: 4902
Size:  20.5 KB

can*can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2010, 10:58   #125
Yeni Üye

08.12.2010 da çekilmiş fotoğraflar aşağıda. şu anda yine evimden uzak olduğum için son hallerini bilemiyorum.
ilk fotoğraf fogponik
Name:  08.12.2010 fog.jpg
Views: 4500
Size:  37.2 KB
ikinci fotoğraf aeroponik
Name:  08.12.2010 aero.jpg
Views: 4605
Size:  31.7 KB

forumda bilgi ve tecrübesini paylaşanlara tekrar teşekkür ederim.
sayın Kudret Bey'e ayrıca teşekkür ederim.

Eski 20-12-2010, 10:40   #126
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
iki yeni deneme

sayın can, iki yeni deneme yapıyorsunuz. fog türkçesi sisleme ve safran.
öncelikle tebrik ederim.
safrandan daha önce bahsetmiştim. link burada.

sisleme yöntemiyle ilgili de yabancı kaynaklarda bilgiler yoğun. Deneme çalışmalarınızı ilgiyle takip edeceğim. Ayrı başlık altında gelişmeleri duyurursanız daha güzel olur. Safran yetiştiriciliği ya da sisleme yöntemi gibi...

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 09:47   #127
Yeni Üye

safran

tekrar merhabalar,
26.12.2010 tarihinde çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim.
ilk fotoğraf püskürtme yöntemi ile gelişen safran bitkilerim.
Name:  aero Resize of IMG_20101226_142338.jpg
Views: 4511
Size:  38.3 KB
ikinci fotoğraf sisleme yöntemi ile gelişen safran bitkilerim.
Name:  fog Resize of IMG_20101226_142107.jpg
Views: 4430
Size:  41.1 KB

fotoğraftan da görüldüğü gibi, püskürtme ile gelişen bitkiler sisleme ile gelişenlere göre daha uzunlar. her iki şekilde de bitkiler koyu yeşil yapraklara sahip. henüz çiçeklenme göremedim.

köklere baktığımda, ilk olarak sisleme yöntemi ile gelişen bitki kökleri :

Name:  fog kök Resize of IMG_20101226_142128.jpg
Views: 4429
Size:  31.6 KB
Name:  fog kök Resize of IMG_20101226_142203.jpg
Views: 4444
Size:  34.2 KB

sisleme ile gelişen kökler pek sağlıklı görünmüyor. kahverengi renkle göze çarpıyor. nedenini bilemiyorum. köklerin güneş almadığından, karanlıkta kaldığından eminim. PH genelde 6.5 civarı, EC de 880 ppm civarı.

püskürtme ile gelişen kökler :
Name:  aero kök Resize of IMG_20101226_142355.jpg
Views: 4323
Size:  26.3 KB

püskürtme ile gelişen kökler sağlıklı göründüler bana, en azından beyazlar

ne yazıkki bitkilerim henüz çiçeklenmedi. bunda iklim şartlarının uygun olmaması da etkili olabilir tabii. normal şartlarda Karabükte ekim sonu kasım başı gibi çiçeklenen bitkiler 16-17 oC istiyorlar. Ancak şu aralar Ankara oldukça soğuk. bitkilerim de içerde değil, dışarda yaşıyorlar.
herkese selamlar, saygılar

Eski 09-01-2011, 12:12   #128
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Merhaba Sayın CAN*CAN ;

Akan su veya durgun suda denesenız sounuc nasıl olucak bırd ona baksanız.

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 14:43   #129
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can*can Mesajı Göster
sisleme ile gelişen kökler pek sağlıklı görünmüyor. kahverengi renkler göze çarpıyor.
Sayın can*can, püskürtme ile beslenen köklerde de hafif kahverengilik var ama bana sorarsanız bunlar normal. O renk muhtemelen besin eriyiğinin içerdiği demirden kaynaklanıyor. Zira kökler göründüğü kadarıyla çok sağlıklı.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 19:52   #130
Ağaç Dostu

garlangufa's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2011
Galeri: 6
işte benim aradığım küçük saksılar bunlar. Şu siyah, süzgeçleri olan...Yani plastik bardağı alıp delmemize gerek kalmayan....Nereden buldunuz bunları ?...nerelerde satılır ?
Alıntı:
herkese merhabalar,
özellikle bu başlıkta olsun, diğer başlıklarda olsun bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürler. deneyimi paylaşmayı buradaki insalar bir borç bilirim.
bir süredir bu siteyi takip ediyorum. Kudret Bey'den aldığım besin eriyiği ile de ilk denemelerime 04 Kasımda başladım. hangi başlıkta gördüğümü hatırlamıyorum ancak safran topraksız tarımda nasıl olur sorusuna cevap olur umarım.
ebay den aldığım safran soğanlarını file saksılara 4'er 4'er yerleştirdim. plastik dörtgen kovaların ağzını kapatacak şekilde, ve saksıları tutacak şekilde straforu kestim. iki kova ile iki farklı düzenek hazırladım. bunlardan bir tanesi dalgıç pompa, hortum ve spreyleme kafaları olan düzenek, diğeri de yine ebayden aldığım tek diskli nebulizatör ile kurduğum düzenek. Nebulizatör besin eriyiğini ultrasonik titreşim ile buharlaştırıyor, yani soğuk buhar üretiyor. buharlı sistemlere "fogponic" diyorlar. her iki kovanın içindeki besin eriyiğini iki çıkışlı hava pompası ile havalandırıyorum.
elimdeki zamanlayıcının yarım saatlik aralıkları olduğu için yarım saat çalışıyor, yarım saat duruyor.
Eklenti 184857
Eklenti 184861
soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi file saksılara dörderli koydum.
Eklenti 184858
doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. soğanlar köklenirken güneş görmesinler diye, üstünü aluminyum folyo ile kapattım.
Eklenti 184859
daha sonra şehir dışına çıkmıştım. geldiğimde soğanlar köklenmiş ve boyları da uzamıştı, aluminyum folyoyu dışarı itiyorlardı. ben de hidroton aldım ve soğanların köklerinin güneş görmemesi için hidrotonla soğanları örttüm. 29.11.2010 da çekilmiş fotoğraf...
Eklenti 184860

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 22:07   #131
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
http://urun.gittigidiyor.com/8cm-3-q...QQidZZ22718594

Ayrıca delikli saksı olarak aratırsanız bir kaç farklı fiyatta ürün var.

http://arama.gittigidiyor.com/?arama...aramakategori=

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 22:36   #132
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa Mesajı Göster
işte benim aradığım küçük saksılar bunlar. Şu siyah, süzgeçleri olan...Yani plastik bardağı alıp delmemize gerek kalmayan....Nereden buldunuz bunları ?...nerelerde satılır ?
Bostancı Eminali Paşa Caddesi' nde.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 15:59   #133
Yeni Üye

Temir's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Sayın can*can, safranların son durumu nedir?

Temir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2011, 17:34   #134
Yeni Üye

Sayın Temir,
bitkilerim terasımda Ankara'nın soğuğuna, ayazına iyi dayanıyorlar. yeşil yapraklar iyice uzadı. artık dik duramaz hale geldiler. Ancak ne yazık ki çiçek açmadılar.
beslemeye devam ediyorum. havaların ısınmasıyla belki çiçeklenirler.

Eski 04-05-2011, 13:45   #135
Yeni Üye

melihbulk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
http://www.magicplant.net/ adresinde 15 kuruş. Yeri beykozda veya internettende alınabiliyor. ayrıca motor ve aparatları (mesela bidona hortum montesi için plastik parça 0.60 TL.) mevcut.

melihbulk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 14:04   #136
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2009
O kadar şey yazılmış ama en önemli nokta olan suyun akış debisini nasıl olacağına dair çok az bilgi var. Teknik bir konuda teknik konuşmak gerekli diye düşünüyorum.

unalsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2011, 12:24   #137
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-10-2011
aslında konu başlıkla tam anlamda ortuşmuyor ama tam bir sulama cetveli ec cetveli neden yok bunun için bi konu acıcam arkadsaşlar orada yardımcı olurmusunuz

karapotinli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2011, 18:37   #138
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iloniatutuklun Mesajı Göster
Sevgili dostlar;uzun süredir "ağaçlar net"daim sık kullanılanlarımda.hemen hergün de bakarım.bu topraksız tarım,balkon bahçesi,vs de sulama konusuna takılıp kaldım.nette araştırıyorum ,bulamıyorum.terasım var oldukça büyük.orada hayallerim var.ancak sulama işi,özellikle yaz döneminde sorun.burda anlatılanlar gibi,elektronik devre mekanik,motor,zaman rölesi,hortum,besin su düzeneği vs ile de uğraşmak istemiyorum.çeşitli boyutta saksıda toprak kullanarak çiçek sebze büyütmeyi amaçlıyorum.hepsi de amatörce tabi.bitkiyi susuz bırakmıyacak,çürütmeyecek,ayda birkez su ilavesiyle bu amacıma ulaşabilir miyim.bazı denemelerim var..henüz deney.sonuçlar iyi olursa burda tüm dostlarla paylaşacağım elbette.
ayda birkez sulama ,yazın 40 derecede !hayel bil olsa güzel
sutut gibi birşey düşünyorsunuz sanırım
çalışmalarınızı takip edicem

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 14:46   #139
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-01-2012
merhaba kudret bey
topraksız tarım ile ilgili daha önce duyduğum şeyler vardı sadece. ararken isminize rastladım. neredeyse bütün yollar size çıkıyor. kutlarım sizi.
küçük bir bahçemiz var evimizde. geçen yaz, domates, biber ve salatalık ektim. arzulanır bir verim alamadık. sizin bazı yazılarınızı okudum ve bu baharda topraksız olarak yapmak istiyorum. işimi şansa bırakmak veya yanlış yapmak istemiyorum. yardımınızı rica edebilir miyim.
çok teşekkür ediyorum.
saygı ve sevgiyle
yusuf estroti

YSFSTRT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 18:08   #140
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-01-2012
Bu topraksız tarımı bende sevmeye başladım.Hala takip ediyorum..En kısa zamanda faaliyete geçeceğim

yaprakyesili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2012, 13:10   #141
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-02-2012
Sera Ortam Kontrol ve WEB ten takip (NFT) uyumlu

Kontrol sistemi baz olarak Gece ve Gunduz farkli hareket eden Web uyumlu

Gunduz fonksiyonu;

Sera ici sicakligi ayarlanan ayarda tutumakta sicaklik yukselince fan (eksoz) devreye girip ekstra sicakligi disari atmakta.
Sera ici nem istenilen ayarda tutmakta nem dusunce su spreyleri devreye girip nemi dengelemekte.
Sera icinde hava sirkulasyonu icin havalandirma gorevi yapan ic fan 10 dakikalik,istenilen orana bagli olarak calismakta. Ornegin %25 ele alirsak 10 dakikanin %25'i ON sonrasi off her 10 dakikada bir start vermekte.
Lambalar istenilen zamanda on (gunduz)ve off (Gece).
Acid ve Besin istenilen orana gore devreye girip uygulanmakta.

Gece fonksiyonu.

Sicaklik dusunce isiticiyi devreye girmekte
Nem yukselince nem emici (dehumadifier) devre girmekte.
Havasirkulasyonu manuel ayarlanabilir veya programlanabilir tustakimi yardimi ile.Ben degistirmiyorum.

Gelecekte Co2 Su tanki seviyesi eklenecek sensorleri bekliyorum kullandigim kitleri ebay yardimi ile cinden almaktayim Uk de tuzlu.Ph ve Ec devrelerini cindeki devre baski kampanyasina yaptridim daha ekonomik ve temiz.elimde ekstra 9 tane var su an.devreler analog okumali voltmetre ilede kullanilabilir.

Eklenen Resimler

Potasyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2012, 19:00   #142
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
potasyum aramıza hoşgeldiniz
ilginç çalışmanızı takip edicem
biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 13:28   #143
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-02-2012
Arkadaslar katı ortamda hazırlayacağım sistem için perlit ve kokopit almam gerekiyor adanadayim nerden temin edebilirim. Bide su motoru alacam en az kaç wat lik bir motor yeterli olur. Aldığım hava motoru tek çıkışlı su tankına yeterli olurmu bide domates ve biber fidesi alacam hangi çeşit almam gerekir simdikten tessekkür ederim.

mavisakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 13:48   #144
Ağaçsever

Cocopeat ile perliti nasil karıştırmam gerekiyor iç içe mı geçirmem gerekiyor?

Eski 16-02-2012, 11:49   #145
Yeni Üye

valla benimde bu yonde bazı sıkıntılarım var umarım bılgısı olan uyelırmız bıze ısık tutar bende 2 gundur takıp edıyorum bu konuyu ama henuz cevap yok

coskunirmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 12:36   #146
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-06-2008
Yani iki malzemeyi birbirine karıştırmanın birden fazla yolu mu var, anlamadım ki?

farukmagat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 23:28   #147
Ağaçsever

Farukmagat soru neden saçma geldi anlamadım. Üst üste koyma şansımda var demi ama ben amatör olduğumu kabul ediyorum ama sende bu isin amatörlüğünü yaşamışsındır elbet. Yinede cevap yazdığın için teşekkürler.

Eski 27-02-2012, 17:41   #148
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2011
nacizane görüşüm cocopeat kullanacaksan perlit gerekmez .Blok halinde sıkıstırlmış satılıp su emdiriir ve ekim yapılır damlama sulama için uygundur.Perlit ile torf toprak vs. karıstırılabilir.
kullanacağın sisteme bağlı olarak.

şafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2012, 17:20   #149
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-11-2010
Alıntı:
Sayın Temir,
bitkilerim terasımda Ankara'nın soğuğuna, ayazına iyi dayanıyorlar. yeşil yapraklar iyice uzadı. artık dik duramaz hale geldiler. Ancak ne yazık ki çiçek açmadılar.
beslemeye devam ediyorum. havaların ısınmasıyla belki çiçeklenirler.
Sayın can*can merhaba,

Acaba sizin safranlarda çiçeklenme görebildiniz mi? Son bilgileri bize de aktarabilir misiniz? Konuyla ilgili kaynak doküman vs. önerebilir misiniz?

Selamlar

KRTL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2012, 15:13   #150
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
Merhaba,

3. resimde görünen prob sanırım Ec ölçmek için. O prob ve elektronik kar hakkında biraz bilgi verebilirmisin.
Nasıl ölçüyon değerleri nasıl okutuyon nerden kaça aldın gibi.

Kolay gelsin.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025