View Single Post
Eski 19-12-2010, 10:55   #124
can*can
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2010
herkese merhabalar,
özellikle bu başlıkta olsun, diğer başlıklarda olsun bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürler. deneyimi paylaşmayı buradaki insalar bir borç bilirim.
bir süredir bu siteyi takip ediyorum. Kudret Bey'den aldığım besin eriyiği ile de ilk denemelerime 04 Kasımda başladım. hangi başlıkta gördüğümü hatırlamıyorum ancak safran topraksız tarımda nasıl olur sorusuna cevap olur umarım.
ebay den aldığım safran soğanlarını file saksılara 4'er 4'er yerleştirdim. plastik dörtgen kovaların ağzını kapatacak şekilde, ve saksıları tutacak şekilde straforu kestim. iki kova ile iki farklı düzenek hazırladım. bunlardan bir tanesi dalgıç pompa, hortum ve spreyleme kafaları olan düzenek, diğeri de yine ebayden aldığım tek diskli nebulizatör ile kurduğum düzenek. Nebulizatör besin eriyiğini ultrasonik titreşim ile buharlaştırıyor, yani soğuk buhar üretiyor. buharlı sistemlere "fogponic" diyorlar. her iki kovanın içindeki besin eriyiğini iki çıkışlı hava pompası ile havalandırıyorum.
elimdeki zamanlayıcının yarım saatlik aralıkları olduğu için yarım saat çalışıyor, yarım saat duruyor.
Name:  saksilar.jpg
Views: 6038
Size:  23.8 KB
Name:  aero.jpg
Views: 4915
Size:  33.9 KB
soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi file saksılara dörderli koydum.
Name:  safran soğanları.jpg
Views: 5577
Size:  35.1 KB
doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. soğanlar köklenirken güneş görmesinler diye, üstünü aluminyum folyo ile kapattım.
Name:  kapalı.jpg
Views: 4925
Size:  21.3 KB
daha sonra şehir dışına çıkmıştım. geldiğimde soğanlar köklenmiş ve boyları da uzamıştı, aluminyum folyoyu dışarı itiyorlardı. ben de hidroton aldım ve soğanların köklerinin güneş görmemesi için hidrotonla soğanları örttüm. 29.11.2010 da çekilmiş fotoğraf...
Name:  hidroton.jpg
Views: 4902
Size:  20.5 KB

can*can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön