agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni25Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2010, 16:18   #91
Ağaç Dostu

Volkan Kesici's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2010
Tebrik ederim. Çok güzel ve kullanışlı görünüyor. Tahmini satış fiyatı nedir acaba

Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 16:49   #92
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
bebeğe isim önerisi

Bebek doğdu Allah vatana millete hayırlı kılsın. Bunun bir de ismi olması gerekir.
Markalaşma çağında bu gerekli. Önerim Tezel'in T'si ile başlayıp, Ec'nin ec sini birleştirmek. Otomatik olduğu içinde matik ilavesi yapmak. Sonuç şöyle Tecematik. Aynı zamanda ulusal kimliğimizinde kısaltılmışı olur. Ne dersiniz?

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 18:29   #93
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Kudret hocam, neredeyse bir yıldır merakla beklediğimiz sistemi nihayet gün ışığında gördük

Hocam her zamanki gibi emeğinize sağlık. Amatörler adına yine bir ilki gerçekleştirdiniz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Biliyorum, kuru kuruya teşekkür etmenin hiç bir anlamı yok ama inanın bu konuda katkıda bulunamamanın ayıbı zaten bana yetiyor Bu nedenle şimdilik teşekkür etmektan başka da bir şey yapamıyorum.)

Detayları ileriki günlerde paylaşacaksınız, biliyorum ama ben sabırsız yine sabırsızlığmı gösterip, "Hocam biraz daha datay lütfen" diyeyim

Sevgiler

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 20:54   #94
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Ayrıntıları bekliyoruz kudret hocam , Seramda kullanmak isterim Birde bol bol fotoğraf ...

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 08:32   #95
Ağaçsever

fofurtr's Avatar

Giriş Tarihi: 23-11-2009
Sn Kudret hocam , yeni araştırmanızın meyvelerini biz amatör hobiciclerle paylaştığınız ve çalışmalarınızla bizi heyecanlandırıp hobimizi daima canlı tutmamızı sağladığınız için çok teşekkür ederim. Yeni sistemle ilgili paylaşımlarınızı ve detayları heycanla bekliyor ve takip ediyorum
İyi çalışmalar.

fofurtr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 09:01   #96
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-04-2010
Sn. Kudret Bey, gerçekten bizler için çok büyük bir eksikliği doldurdunuz. Detayları ben de çok merak ediyorum.
Tek kelimeyle helal olsun..
Saygılar.

nbugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 19:32   #97
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Üstad listeye alın

Üstad, kaç zamandır bu çalışmanızı bekliyordum. Otomatik ec ile Topraksız tarım amatörleri toprak yoldaki yolculuğunu asfaltta sürdürecektir.
Amatörleri profesyonelliğe yönlendirecek, yeni girişimlerin yolunu açacaktır.
Sizden ricam beni de listeye kaydetmeniz.
Ayrıntılara girmeye gerek duymuyorum zaten siz ayrıntılara yeterince kafa yormuştursunuzdur. Amerikayı yeniden keşfetmeden, keşfedilen arazide keyif sürmeyi tercih ederek cihazı beklediğimi belirtmek istiyorum.
Bu çalışmanızdan dolayı da teşekkür ediyorum.

Eski 12-06-2010, 17:13   #98
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Hocam, ayrıntıları bekliyoruz 4 gözle
Bundan sonraki adım Ph metre midir. İnşallah öyledir çünki Ph ayarlarken 50 litrelik tankı 2 kez boşaltmak zorunda kaldım, ve 3 gündür de istediğim seviyeye getiremedim.
Çabalarınız için teşekkürler.

cecey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 12:41   #99
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Kudret Hocam sistemin nasıl çalıştığını bilmiyorum fakat 2 tonluk tanktaki tecrübelerimi paylaşmak isterim , Sabit Gübre ve Sabit Su miktarında genelde EC'de 0.+ değişiklik olmakta, sonrasında istediğim EC değerini yakalamak için EC değerinde değişiklik yapmak istiyorsak eklediğimiz çözeltinin karışmasını beklememiz şart, buda 2 tonluk tankımıza bağlı olan motorun saatte kaç ton su attığına bağlı oluyor.ben 10-15 dk. civarı bekliyorum.Kısaca anlatmak istediğim ölçüm aralığını biz girersek daha iyi olur yani her dk. ec ölçüp değişiklik yaparsa büyük tonajlarda EC değerini sabitlemesi çok zor.

Eski 13-06-2010, 16:25   #100
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim sayın delimus , ama taktir edersinizki bir alet dizayn edilirken sistem komple düşünülür, böyle basit hatalar olmaz. Haklısınız ama endişe etmeyin tabiiki herşey etraflıca düşünüldü. Yoksa EC değeri ayarladığınız değeri geçerse ne kıymeti olurki. ancak 2 tonluk ayarlarla 50 litrelik tankı ayarlamaya kalkarsanız alet ne yapsın.
Hiç endişelenme sevgili delimus, sen iki tonluk tankın EC sini ayarlarken ne kadar sabırlı ve dikkarli olabilirsin bilemem ama bu alet çok sabırlı ve çok dikkatli , yaptığınında bilincinde. Yapacağı hatanın çok büyük kayıplara sebep olacağını biliyor. için rahat olsun.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 07:18   #101
Ağaçsever

sans43's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Tebrikler

Sn. Kudret TEZEL,

Topraksız tarım ile ilgili araştırmalarınız ve çalışmalarınız birçoğumuza rehber oldu, amatörlere tarımı sevdirdi. Bu son otomatik EC ölçer ise hepimize topraksız tarımda çağ atlatacakrır.

Tüm gayretleriniz için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

sans43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 08:02   #102
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim sayın şans43, sağolun varolun. Biraz geçte olsada hoby olarak ilgilenmeye başladığım konuyu yapabildiğim kadar ilerilere taşımak,konuyla ilgili faydalı işler yapmak gayreti içindeyim. Tabiiki imkanlar nispetinde. Destek veren, moralimi yükselten bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Eski 22-06-2010, 15:55   #103
Ağaçsever

Sn. Kudret bey, sanırım yoğunluğunuz devam ediyor..
Otomatik EC ölçer ile ilgili olarak bu cihazın kullanımı, temini, sistemlere uygunluğu, kısıtları vb. konularda bizleri daha fazla bilgilendirseniz sevinirim.

Eski 22-06-2010, 21:10   #104
Ağaç Dostu

Merhaba sevgili arkadaşlar. Haklısınız çalışmalar hakkında bilgi paylaşmakta biraz geciktik, sebebi kaydadeğer bir şeyin olmayışı.
Sistemi monte edip çalıştırdıktan sonra bolca çilek stalom ları kestim sisteme koydum. Ama sonradan pişman olmadım değil. Sebebi besin olarak kayda değer bir şey harcamıyorlar durum öyle olunca alette çalıştığını gösteremiyor. Çilekler köklenmeye başladı bende sökmeye kıyamadım.Daha doğrusu söksem bile yerine ekeceğim bir şey yok. İşlerimin yoğunluğundan fide arayışı içinede giremedim. Üstü açık olduğu için bolca yağan yağmur tankı yaklaşık 2-3 cm yükseltti, ama alet hemen EC yi ayarlamış, Yani diyeceğim şöyle bolca besin ve su harcıyan bitkilerim olmadığı için ağız tadıyla deney yapamadım.Ancak hemen yanında ki domates parkuruna bağlıya bilirsem çok güzel olacak fakat onuda adapte edbilmek biraz problem çıkarıyor. ama en kısa zamanda tabiiki asıl olan aletin çalışmasını sergiliyecek çalışmaları paylaşacağım.İşi askıya aldığımı sanmayınız.

Eski 22-06-2010, 21:24   #105
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Kolay gelsin kudret abi, ellerinden öperim , Gelecek haberleri iple çekiyoruz

Eski 22-06-2010, 22:41   #106
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim sevgili delimus, inanın bende geciktiğinden hoşnut değilim sizleri merakta bırakmaktan rahatsız oluyorum ama imkanlar bukadar. Fakat neticenin çok güzel olacağını rahatlıkla söyliye bilirim.

Eski 23-06-2010, 15:37   #107
Ağaçsever

Size bir destekçi lazım Kudret Bey, yakınınızda olsaydım seve seve yardıma gelirdim .
Yanınıza gelemiyoruz, bari psikolojik destek verelim.. Merak etmeyin biz her daim sizin takipçiniziz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Eski 23-06-2010, 23:35   #108
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Kudret Hocam,dilerseniz domatesleri ve biberi aynı gün adrese teslim ederiz gözümüz arkada kalmaz.Tüketimleri fena değil.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=21129&page=2

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2010, 20:51   #109
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Geçen sene bu nedir, nasıl bir şeydir diye merak ederek sadece ismen duyduğum ve bu sitede tanıştığım topraksız tarım ile ilgili hemen tüm konu başlıklarını ilk mesajlardan başlayarak okudum; okuyorum, uyguladım ve de uygulamaya devam ediyorum. Tüm bu mesajlardan edindiğim izlenim ve tespitlerim 3 madde ile özetlenebilir; 1) Bu konu başlıkları ve mesajlardan önce ülkemizde topraksız tarım hakkında çok kısıtlı ve özet bilgilerin bulunabildiği. 2) Besin eriyiğinin temininin olmazsa olmaz olduğu, 3) Azimle sabırla elde edilen en değerli bilgilerin hiç koşulsuz paylaşıldığı.

Gerçekten çok değerli ve detaylı konular ve paylaşımlar yapılmış. Kudret abinin bu son çalışmasını ve paylaşımını görünce bunları düşündüm.

Topraksız tarım konusunda bizlere her vesile ile öncülük eden, paylaşan, bizleri heveslendiren sevgili Kudret abiye sabırla azimle yaptığı saniye saniye ec ölçmek ve ayarlamak gibi çok önemli ve çok değerli bir çalışma olan bu otomasyon sistemi için ve bir kez daha heyecanlandırdığı için tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.

Elinize, emeğinize sağlık.

Sistemin detaylarını merak ediyor ve heyecanla bekliyoruz.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2010, 22:05   #110
Ağaç Dostu

Çok teşekkürler sevgili soilless, bilgi paylaşıldıkça büyür. Eğer tarım cenneti ülkemize küçükte olsa, amatörcede olsa birşeyler verebilirsek ne mutlu bizlere. Sizlergibi meraklı, yapıcı , heyecankı arkadaşlarımız varken inşallah çok daha güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Birşeyler yapabilmek önce düşünmek ve sonrada tatbik etmekle oluyor. Ancak düşüncelerinizi hayata geçirebilmek maalesef imkanlara bağlı. Bazen sadece düşünmek kurgulamak yetmiyor. Bende herkez gibi imkanlarımın elverdiği ölçüde birşeyler yapmaya, katkıda bulunmaya çalışıyorum.

Eski 28-06-2010, 14:33   #111
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Sevgili Kudret Tezel bey,
Yeni cıhazımızın durumu nedir? Testleriniz sürüyor sanırım, gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Benim seramda bitti bugün, eleştirilerinizi bekliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ks%FDz+tar%FDm

Kolay gelsin.

cecey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 15:10   #112
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-08-2008
Sevgili Kudret hocam ellerinize sağlık,ellerinizden öperim harikalar yaratmışsınız.Foruma ne zamandan beri bakamıyordum geç kaldım kusura bakmayın ama yürekten tebrik ederim.

jibuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 18:11   #113
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim sevgili jibuti, Sistemi çalıştırdım gerçekten güzelde çalışıyor ancak daha detaylı bilgiler verebilmek için, daha çok su tüketen ve daha çok besine ihtiyacı olan bir düzen ve bitki seçmeliyim. Fakat hava muhalefeti ve imkanlar el vermedi . En kısa zamanda halledip detayları paylaşacağım.

Eski 29-06-2010, 21:56   #114
Ağaç Dostu

Volkan Kesici's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2010
Sayın Kudret Tezel, sisteminizde bir de Ph ayarlaması olsa tadından yenmez. Gerçi o zaman da yok tohumu kendi çimlendirsin yok budama da yapsın, sofrayı kursun, bulaşıkları yıkasın falan isteriz )

Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 10:59   #115
Yeni Üye

Temir's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Kudret Bey sistemle ilgili güncel bilgileri sabırsızlıkla beklediğimizden emin olabilirsiniz (:

Temir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2010, 20:24   #116
Ağaç Dostu

sabri zeki's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2008
kudret bey nihayet göründünüz hoş geldiniz hayırlı haberler getirdiniz elinize sağlık detayları herkes gibi sabırsızca bekliyorum

sabri zeki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 10:34   #117
Ağaç Dostu

Merhaba sevgili arkadaşlarım. Amatörcede olsa profesyonel cede olsa topraksız tarım yapabilmek için nekadar dikkat, nekadar bilgi nekadar itina göstermek lazım geldiğini artık hepimiz biliyoruz. Gayem bu işi birazıcıkta olsa insan inisiyatifinden kurtararak yapılabilecek hatalardan ihmallerden vs sebeplerden kaynaklanacak zararlardan kurtarmak, veya en azından bu işle uğraşanları daha rahat daha basit daha zahmetsiz uğraşla, daha başarılı hale getirebilmek. Sağ olun var olun sizlerden aldığım güç ve şevk ide inkar edemem. aslında projenin sonuna geldik sayılır.Şu anda elimdeki prototiple deneyler yapıyorum.İstanbul' un hava şartlarıda , yağmur ,sıcak vs işleri biraz aksattı.
Enkısa zamanda bitmiş haliyle paylaşmak dileğiyle.

Eski 22-07-2010, 10:58   #118
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

yazın sıcağıyla baş etmek

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sağ olun var olun sizlerden aldığım güç ve şevk ide inkar edemem. aslında projenin sonuna geldik sayılır.Şu anda elimdeki prototiple deneyler yapıyorum.İstanbul' un hava şartlarıda , yağmur ,sıcak vs işleri biraz aksattı.
üstad, sıcaklardan şikayetin üzerine aklıma geldi. sıcaklar için sıcak bir önerim var. lpg ile çalışan klima olayı. yenge mutfatla yemekleri hazırlarken sende tanklardaki suyu soğutursun. Gaz önce sisteme girer oradan mutfağa. Doğalgazla da kullanıldığı belirtiliyor. Teknik arkadaşlar konuyu daha iyi inceleyip bizleri aydınlatabilir. Aynı şekilde istersen ortamı da serinletirsin. gerekli bilgilere buradan ulaşılabilir. lpg'nin içindeki gaz basınçlı bir ortamdan geniş bir ortama çıkınca soğuk oluyor. çakmaklara gaz doldururken, ya da çakmakların gazını boşaltırken hepimiz bu deneyimi yaşamışızdır.

Düzenleyen gazeteci28 : 22-07-2010 saat 12:25 Neden: ilave
Eski 16-09-2010, 19:38   #119
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2010
kudret hocam elinize sağlık sisteminiz inşallah dahada güzel olacak sizin azminiz bizi cesaretlendiriyor sizi zevkle takip ediyoruz

ascona Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2010, 20:19   #120
Ağaçsever

milyonstar's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2009
merhaba arkadaslar saatlerden bahsadiyorsunuz ama öncelikle hangi bitkiye nekadar su verceksiniz ve sonra saat konusunda arastırma yapcaksınız bahsettiginiz saatler 2 türlü biri dijitaldır 24 saatte 4 ayrı zaman girersizin öbürü de 24 saat 15dk bekler 14 dk calısır artı birde aylık olanları vardır onuda haftalık zamanlar girersiniz ama onu her yerde bulamazsınız ..

milyonstar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025