agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-02-2012, 19:06   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili arkadaşlar, toprağı gübrelemek. eksik olanları yerine koymak gayesi ile yapılırsa önemlidir. Eğer neyin eksik olduğunu bilmeden rastgele bir gübreleme yapılırsa bu faydadan çok zarar getirir. Problemimiz topraklarımızı gelişi güzel gübrelemek onları çoraklaştırarak verimsiz hale getirmek değilmi. Çevremizi ve yeraltı sularımızı kirletmek değilmi. Güberelemek için toprağımızdaki element eksikliklerini mutlaka bilmeliyiz. Topraksız tarım besin eriyiklerini hazırlarken bitkimizin istediklerini biliyor ve hesaplıyarak istediğimiz ortamı oluşturuyoruz. Örneğin potasyum nitratın 100 gramında 38 gram potasyum, 13 gr azor olduğunu biliyoruz. Şimdi size sorarım sayın duvartarimi, kullanacağınız keçi gübresinin içeriğini biliyormusunuz. Keçi gübresinde bitkinin istediği bütün elementler varmı ? Ha.... illede denemek istiyorum merak ediyorum diyorsanız deneyin.
Bektaşiye sormuşlar abdessiz namaz kılınırmı diye.. Ben kıldım birşey olmadı demiş
sizde deneyim olursa olur , olmassa keçi utansın.
Sayım duvartarımı nicea arkadaşımız gayet güzel cevaplamamış, eğer kullanacağımız gübrenin içeriğini biliyorsak eksik olanları tamamlıyarak tabiiki organik bir gübre yapabiliriz. Ama kullandığımız gübrelerin yani çiftlik gübrelerinin içeriğine vakıf olabilmek için ciddi tahliller gerekir. İçeriğini bilemessek bulanıksuda balık avlamaya benzer herşey tesadüfidir.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026