View Single Post
Eski 01-02-2012, 18:06   #244
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlar, toprağı gübrelemek. eksik olanları yerine koymak gayesi ile yapılırsa önemlidir. Eğer neyin eksik olduğunu bilmeden rastgele bir gübreleme yapılırsa bu faydadan çok zarar getirir. Problemimiz topraklarımızı gelişi güzel gübrelemek onları çoraklaştırarak verimsiz hale getirmek değilmi. Çevremizi ve yeraltı sularımızı kirletmek değilmi. Güberelemek için toprağımızdaki element eksikliklerini mutlaka bilmeliyiz. Topraksız tarım besin eriyiklerini hazırlarken bitkimizin istediklerini biliyor ve hesaplıyarak istediğimiz ortamı oluşturuyoruz. Örneğin potasyum nitratın 100 gramında 38 gram potasyum, 13 gr azor olduğunu biliyoruz. Şimdi size sorarım sayın duvartarimi, kullanacağınız keçi gübresinin içeriğini biliyormusunuz. Keçi gübresinde bitkinin istediği bütün elementler varmı ? Ha.... illede denemek istiyorum merak ediyorum diyorsanız deneyin.
Bektaşiye sormuşlar abdessiz namaz kılınırmı diye.. Ben kıldım birşey olmadı demiş
sizde deneyim olursa olur , olmassa keçi utansın.
Sayım duvartarımı nicea arkadaşımız gayet güzel cevaplamamış, eğer kullanacağımız gübrenin içeriğini biliyorsak eksik olanları tamamlıyarak tabiiki organik bir gübre yapabiliriz. Ama kullandığımız gübrelerin yani çiftlik gübrelerinin içeriğine vakıf olabilmek için ciddi tahliller gerekir. İçeriğini bilemessek bulanıksuda balık avlamaya benzer herşey tesadüfidir.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön