Domatesler son günlerde fazla ışık alamamıştı. Sanırım o yüzden de yaprak uçlarında sararma oldu birde fazla sulamış olabilirim. Torfun suyu çok fazla tuttuğunu atlamışım. Sanki çok sularsam hızlı büyüyecekler acemilik yaptım yani

Acaba torfu değiştirsemmi diye düşündüm ama bitkinin yeri ile çok sık oynamanın iyi olmayacağını düşündüm. Işıklandırmayı henüz dün yaptım önümüdeki günlerde ne olacak göreceğiz. Yoğurt kasesinde filizlendirdiğim kıvırcıklar ise 5 günde bu hale geldi. Kullandığım ledlerde aydınlatma için satılan standart beyaz ledlerden. Poşetini attığım için çok bilgi veremiyorum ama beyaz ledi seçmemin nedeni her rengi içinde barındırması. Birde eskiden akvaryumda kullandığım flüorasan vardı rengi biraz kırmızıya çalıyor. Bitkilerin kırmızı ve mavi renge ihtiyaçları olduğunu okumuştum. Bu iki rengin toplamıda mor renk oluyor. Bu yüden birde paranın gerçek olup olmadığını anlamak için kullanılan mor renkli flüorasan lambalardan kullanmayı düşünüyorum. Yaprak uçlarındaki sararmanın fazla sulamadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için 1-2 gün daha bekleyeceğim. Domatesleri 4 gündür hiç sulamıyorum.