agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2011, 21:08   #31
Yeni Üye

EmreÇiçek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2011
kudret beyin kitinde değişme yapabilmek basitmi ki ? ben kendisine sordum bende marul kiti var domatesler için kullanmak istedigimi söyledim besin ve hesaplama gerekiyor dedi basit bir yolu varmı sizce ?

EmreÇiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 00:41   #32
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gnc36 Mesajı Göster
Gerçekten güzel bi çalışma fakat rezervuarların ışık almamasının kökler için ayrı bir avantajının olduğunu duymuştum.?
Resmi açıkken çektik ama aliminyum folyo ile kapatıyoruz besinli su deposunu beklerken. Yoksa su 1 haftada matlaşmaya başlıyor.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 00:47   #33
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EmreÇiçek Mesajı Göster
kudret beyin kitinde değişme yapabilmek basitmi ki ? ben kendisine sordum bende marul kiti var domatesler için kullanmak istedigimi söyledim besin ve hesaplama gerekiyor dedi basit bir yolu varmı sizce ?
Kudret beyin A ve B stok çözelti hazırlanabilen kitlerinden başka yaptığı bir de A, B ve C olarak üçlü besin seti daha var. Bu üçlü besin kiti ile sebzeye göre ayarlamayı kendimiz yapabiliyoruz. Üçlü kitin yanında bir de liste gönderiyor. O listeye göre A, B ve C stoklarından farklı miligramlar alarak sebzeye göre farklı bir karışım yapılabiliyor kolayca.

Domates için yapılmış 2 li kiti marula uyarlamak amatör kullanıcı için zor tabi ki. Ya da tersi.

3 lü kit talep ederseniz gönderir herhalde.

mrduran beğendi.
Eski 01-05-2011, 00:57   #34
Yeni Üye

EmreÇiçek's Avatar

keşke bunu başta bilseydim bi hassas terazi alırdım üçlü kitle çalışırdım şuan alamıycam sıfırı tükettim =) bilgi için teşekkürler iyi çalışmalar.

Eski 01-05-2011, 11:39   #35
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EmreÇiçek Mesajı Göster
keşke bunu başta bilseydim bi hassas terazi alırdım üçlü kitle çalışırdım şuan alamıycam sıfırı tükettim =) bilgi için teşekkürler iyi çalışmalar.
3 lü kit için hassas terazi lazım değil kullanıcıya. Hassas terazi Kudret beye lazım.

3 adet 2,5 litre pet şişemiz var.

Birinde A poşetini erittik. Üzerine A çözeltisi yazdık.

Birine B poşetini erittik Üzerine B çözeltisi yazdık.

Üçüncüye de C poşetini erittik üzerine C çözeltisi yazdık.

3 lü kitle gelen 50 ml lik sıvı şişesini de A çözeltisinin içine karıştırdık.

Şimdi bu 3 adet şişeden farklı mililitrelerde sıvı alıp suyumuza karıştırıyoruz.

Mesela marul için;

A dan bir çay bardağı alıp suya karıştırdık,
B den 1,5 çay bardağı alıp suya karıştırdık,
C den yarım çay bardağı alıp karıştırdık.

Böylece marulun beslenmesine uygun oranlı bir gübreli suyumuz oldu.

Aynı anda aynı pet şişelerle domates setimize de besinli su yapmak istiyoruz diyelim. Tek yapmamız gereken domatesin oranlarını kitle beraber size gelmiş olan tablodan bakıp suya karıştırmak.

Bu sefer ;

A dan 1,1 çay bardağı
B den 1,8 çay bardağı
C den 1 çay bardağı gibi farklı bir oran ile suya gübre karıştırmak.

Yani bir üçlü kitle aynı anda domatese , marula , bibere gübreli su hazırlayabiliriz.

Eczaneden 50 ml lik büyükce bir şırınga alıp bu işi kolayca yapabiliriz. Yeterki Kudret bey bizlere 3 lü kit hazırlayıp göndersin hepsi bu. Bir tek buna ihtiyaç var. Hassas terazi falan lazım değil.

mrduran ve nk_tarim beğendi.
Eski 01-05-2011, 20:33   #36
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili Akınselcuk açıklamalarınız için teşekkür ederim. Daha önce rençberdede arkadaşımız konuyu açmış bende kendi imkanlarımla bahsedilen sistemi geliştirmiştim. martı1, Ayhan74, chatin, Serdar ve sizde dahil birçok arkadaşımız üçlü besin sistemini denedi. Bazı arkadaşlarımız çalışmalarını paylaştı . Ancak üçlü besin sistemi çok pratik olmasına rağmen nedense fazla ilgi görmedi, onun içinde birçok arkadaşımız üçlü besin sisteminden habersiz kaldı anlaşılan.
Rica etsem üçlü besin sistemi kullanan arkadaşlarım yaptıkları çalışmaları paylaşırlarmı. Üçlü besin sisteminin avantaş ve dezavantajlarını anlatırlarmı.
BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR.

mrduran ve ekizilaslan beğendi.
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 21:43   #37
Yeni Üye

EmreÇiçek's Avatar

bence üçlü besinin bir dez avantajı görünmüyor çok hassas ölçüm gerektirmedigi için benim gibi hobi amaçlı kullanıcılara büyük rahatlık sağlıya bilirdi ben mesela bu sene marul denemek istedigim için aldım ama bahçede domates ekicem bu sistemi bilmiş olsaydım bende denerdim farklı ortamlarda bu kiti . neyse canımız saolsun Allah ömür verirse bir dahaki sezona deneye biliriz iyi çalışmalar

Akınselçuk cevap için teşekkürler

mrduran beğendi.
Eski 03-05-2011, 15:56   #38
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2007
3'lü besin kiti işte benim bundan haberim yoktu....
Neyse canımmm...saglık olsun ben bu sene ıyı gıdıyorum masallah dıyecegım kendıme sımdılık resım eklemıyorum arkadaslar nazar deger mazallah..
Yapmıs oldugum calısmalar bıraz ıttıre kaktıra gıdıyor en basıtı boru tesısatımdakı delıklerı kapattım yoksa evı su basacaktı hatunda benı kesecektı onları hallettım sımdı balkona cıkarmadan once olusacak sert ruzgara karsı tedbırımı aldıktan sonra buyuk ıhtımal ıle 2 ıla 3 hafta sonra balkon maceram baslıyacak ozaman paylasıma hazır olurum.

Sayın KUDRET HOCAM 2'li kitte ;

FASULYE
SALATALIK
DOMATES
BİBER
FASULYE CESITLERI
KABAK
SU KABAGI
MISIR

BUNLAR DENEDIKLERIM VE HARIKA OLUYORLAR BU BIR GERCEK

BEZELYE
BAMYA
BAKLA
BARBUNYA
PATLICAN

BUNLARDA DENEDIKLERIM BUNLARDA OLMUYOR MALESEF.

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 15:48   #39
Ağaç Dostu

Kudret beyin besin kitlerinin amatörler için çok uygun olduğunu söyleyebilirim.

Hazırlaması çok kolay.
Uzun süre dayanabiliyor.
Kullanımı çok basit.
Temini kolay.
Maliyeti çok düşük.
Her tür bitki bu kite cevap veriyor. Yelpazesi çok geniş.
Terkibinde ciddi bir zirai bilgi olduğu açıkca hissediliyor.
İçeriğin kimya kurallarına tam uyumlu olduğu dayanımı ve fonksiyonları açısından hissediliyor.

2 li kit için durum budur.

Bu avantajlarına rağmen yeni kullanıcıların keşfetmesi için açık ve net bir yol yok. Mesajları tararken bu yolun kendi kendine keşfedilmesi gerekiyor. Eskilerden biri yeniye bu yolu göstermezse bir çok kişi bu yolu bulamıyor.

Hazırlanması çok kolay olsa da yeni kullanıcılar için hala biraz karmaşık. İçindeki hazırlama notuna rağmen hazırlamakta ve kullanmakta sıkıntı yaşayan kullanıcılar var. Daha da basit bir hale nasıl gelir ben bilmiyorum. Mesela 1 litre sya bu tek poşeti erit şeklinde tek parça halinde olsaydı daha kullanışlı olurdu acemiler için. Teknik olarak sakat olsa da belki akıl aşındırılabilir.

3 lü set için ise diyebileceklerim şunlar ;

2 li set gibi hazırlaması gayet kolay. 3 adet şişeden eldeki tabloya (kitle beraber gelen) göre belli miligramlarda karıştırıp farklı bitkiler için farklı besin çözeltileri hazırlayabiliyoruz.

2 li kiti kullanan herkes bunu da kolaylıkla anlayıp yapabilir.

Kullanmanın sonucunda ne oluyor ?

Ben 2 li kitten de yeterince memnun olduğum için 3 lü kit sayesinde daha fazla ne elde ettim farkedemedim.

2 li kitte domates kitini marulda çilek kitini domateste biberde kullandım. Bitkiler gelişmeye büyümeye devam ettiler. Bu kitlerin içeriği yeterince hassas olduğundan her şartta sonuç veriyor.

Burada 2 li kitle 3 lü kitin arasındaki farkı anlayabilmemiz için çok hassas yetiştiricilik yapıyor olmamız lazımdı....

Ben ve buradaki bir çok amatör bu işi çoğu kez kafasını gözünü kıraraktan en uygun olmayan şartlarda yetiştirme işi yaptığımızdan bu iki farlı kitin sonuçlarını tam olarak belirleyemeyiz.

Teorik olarak değerlendirmek gerekirse 3 lü kit 2 li kite nazaran daha kullanışlı.

Bu kitlerdeki esas konu hepsinin de içeriği aşırı titizlikle ve olması gerektiği gibi hazırlanmış olduğundan en acemi başarısız kullanıcı için bile iyi sonuç vereceğidir.

3 lü kitle söyleyeceğim tek şey ; ne kadar mükemmel içerikli olsa da, ne kadar kullanımı basit olsa da ve ne kadar bitkiye göre ayarlama imkanı sunsa da , genel amatör kullanıcı için ürkütücü geliyor !?

3 lü kitin daha fazla ilgi görmesi için, ya 2 li kitin hiç ortada olmaması gerekiyor ya da burada kit isteyen tüm amatörlerin belli bir seviyenin üzerinde cesaretli macera düşkünü olması gerekiyor. : ))

Bir çok amatör 3 lü kiti rahatlıkla hiç zorlanmadan kullanabilecek olsa bile sanıyorum 2 li kiti kullanmayı daha çok arzu edecektir. Sırf kolay geldiği için. İki üçten daha azdır öyleyse daha kolaydır diye hissedecekleri için. Ya da 2 şişe üç şişeden daha az yer kapladığı için.

Ben piyasada satılan, kendi yaptığım, buradan başkasından temin ettiğim ve site bahçıvanımızın yaptığı sayısız besinli su kullandım. Kudret beyin kitleri hep hissedilir derecede daha iyi sonuç verdi. 2 li ya da 3 lü benim için farketmedi. Daha ziyade Kudret beyin kiti ve diğerleri şeklinde bir imaj oluştu kafamda. : ))

mrduran ve agaclear beğendi.
Eski 22-10-2012, 01:51   #40
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-06-2008
peki yetiştirceğimiz sebzenin veya bitkiinin boyu ile kabı(suyun ve pompanın bulunduğu kap) arasındaki orantı nasıl olmalıdır ?

oelsieyyu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2012, 04:19   #41
Ağaç Dostu

Baktığınız zaman tuhafınıza gitmeyeceği bir estetiklikte olmalıdır.

Bitki kabını pek umursamaz. 1 litrelik bir kaba domates dikseniz gıkı çıkmaz domatesin. Büyümek için çabalar. Bir kaç metre boylandığında bir kaç litreden fazla kökleneceği için kabı dar gelir. Zaten 2 metrelik domatese bir litrelik bir kap çok komik durur.

Mesela 40 litrelik bir bidona tek bir bezelye dikmekte tuhaf kaçar. Ama bezelye bu orantısızlığa hiç ses çıkarmaz. Efendi gibi büyümesine devam eder.

Anlayacağınız bu orantıları kendi göz zevkimize ve kuracağımız sistemin estetik görünmesine bağlamalıyız.

Tek dikkat edeceğimiz şey fiziksel bir sıkıntının çıkmamasıdır. Gerisi tamamen estetik ilkelerle ilgilidir. Fiziksel sıkıntı şu demek. Bitkinin kök hacminin doldurup taşacağı darlıkta kaplardan kaçınmalıyız.

Bu da demektir ki yetiştirmeyi arzu ettiğimiz bitkinin şekli şemali hakkında biraz da olsa fikir sahibi olunmalı. Sonra eğer umursuyorsak güzel görünecek bir orantıya yönelmeliyiz. Umursamıyorsak bitkinin, pompanın, kökün, suyun sığacağı her kap olur.

nk_tarim beğendi.
Eski 24-10-2012, 21:09   #42
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2012
harikasınız

mkntasarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 12:52   #43
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thempest Mesajı Göster
3'lü besin kiti işte benim bundan haberim yoktu....
Neyse canımmm...saglık olsun ben bu sene ıyı gıdıyorum masallah dıyecegım kendıme sımdılık resım eklemıyorum arkadaslar nazar deger mazallah..
Yapmıs oldugum calısmalar bıraz ıttıre kaktıra gıdıyor en basıtı boru tesısatımdakı delıklerı kapattım yoksa evı su basacaktı hatunda benı kesecektı onları hallettım sımdı balkona cıkarmadan once olusacak sert ruzgara karsı tedbırımı aldıktan sonra buyuk ıhtımal ıle 2 ıla 3 hafta sonra balkon maceram baslıyacak ozaman paylasıma hazır olurum.

Sayın KUDRET HOCAM 2'li kitte ;

FASULYE
SALATALIK
DOMATES
BİBER
FASULYE CESITLERI
KABAK
SU KABAGI
MISIR

BUNLAR DENEDIKLERIM VE HARIKA OLUYORLAR BU BIR GERCEK

BEZELYE
BAMYA
BAKLA
BARBUNYA
PATLICAN

BUNLARDA DENEDIKLERIM BUNLARDA OLMUYOR MALESEF.
Sayın thempest bütün bu bitkileri sadece domates besini ilemi denediniz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 13:09   #44
Ağaç Dostu

ekizilaslan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2012
akınselçuk bey sisteminizin elektrik sistemini yapmak kolay oldu mu. malzemeleri nerden temin ettiniz

ekizilaslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 08:21   #45
Ağaç Dostu

Kolay oldu. Akvaryumcu ve elektrikçi tedarikcilerim. : )

Eski 10-02-2013, 16:47   #46
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2013
konu çok heyecanlıydı, canlandırsak iyi olur

ibo36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 21:54   #47
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2011
güzel çalışma

tkuruner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025