View Single Post
Eski 26-09-2012, 15:48   #39
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Kudret beyin besin kitlerinin amatörler için çok uygun olduğunu söyleyebilirim.

Hazırlaması çok kolay.
Uzun süre dayanabiliyor.
Kullanımı çok basit.
Temini kolay.
Maliyeti çok düşük.
Her tür bitki bu kite cevap veriyor. Yelpazesi çok geniş.
Terkibinde ciddi bir zirai bilgi olduğu açıkca hissediliyor.
İçeriğin kimya kurallarına tam uyumlu olduğu dayanımı ve fonksiyonları açısından hissediliyor.

2 li kit için durum budur.

Bu avantajlarına rağmen yeni kullanıcıların keşfetmesi için açık ve net bir yol yok. Mesajları tararken bu yolun kendi kendine keşfedilmesi gerekiyor. Eskilerden biri yeniye bu yolu göstermezse bir çok kişi bu yolu bulamıyor.

Hazırlanması çok kolay olsa da yeni kullanıcılar için hala biraz karmaşık. İçindeki hazırlama notuna rağmen hazırlamakta ve kullanmakta sıkıntı yaşayan kullanıcılar var. Daha da basit bir hale nasıl gelir ben bilmiyorum. Mesela 1 litre sya bu tek poşeti erit şeklinde tek parça halinde olsaydı daha kullanışlı olurdu acemiler için. Teknik olarak sakat olsa da belki akıl aşındırılabilir.

3 lü set için ise diyebileceklerim şunlar ;

2 li set gibi hazırlaması gayet kolay. 3 adet şişeden eldeki tabloya (kitle beraber gelen) göre belli miligramlarda karıştırıp farklı bitkiler için farklı besin çözeltileri hazırlayabiliyoruz.

2 li kiti kullanan herkes bunu da kolaylıkla anlayıp yapabilir.

Kullanmanın sonucunda ne oluyor ?

Ben 2 li kitten de yeterince memnun olduğum için 3 lü kit sayesinde daha fazla ne elde ettim farkedemedim.

2 li kitte domates kitini marulda çilek kitini domateste biberde kullandım. Bitkiler gelişmeye büyümeye devam ettiler. Bu kitlerin içeriği yeterince hassas olduğundan her şartta sonuç veriyor.

Burada 2 li kitle 3 lü kitin arasındaki farkı anlayabilmemiz için çok hassas yetiştiricilik yapıyor olmamız lazımdı....

Ben ve buradaki bir çok amatör bu işi çoğu kez kafasını gözünü kıraraktan en uygun olmayan şartlarda yetiştirme işi yaptığımızdan bu iki farlı kitin sonuçlarını tam olarak belirleyemeyiz.

Teorik olarak değerlendirmek gerekirse 3 lü kit 2 li kite nazaran daha kullanışlı.

Bu kitlerdeki esas konu hepsinin de içeriği aşırı titizlikle ve olması gerektiği gibi hazırlanmış olduğundan en acemi başarısız kullanıcı için bile iyi sonuç vereceğidir.

3 lü kitle söyleyeceğim tek şey ; ne kadar mükemmel içerikli olsa da, ne kadar kullanımı basit olsa da ve ne kadar bitkiye göre ayarlama imkanı sunsa da , genel amatör kullanıcı için ürkütücü geliyor !?

3 lü kitin daha fazla ilgi görmesi için, ya 2 li kitin hiç ortada olmaması gerekiyor ya da burada kit isteyen tüm amatörlerin belli bir seviyenin üzerinde cesaretli macera düşkünü olması gerekiyor. : ))

Bir çok amatör 3 lü kiti rahatlıkla hiç zorlanmadan kullanabilecek olsa bile sanıyorum 2 li kiti kullanmayı daha çok arzu edecektir. Sırf kolay geldiği için. İki üçten daha azdır öyleyse daha kolaydır diye hissedecekleri için. Ya da 2 şişe üç şişeden daha az yer kapladığı için.

Ben piyasada satılan, kendi yaptığım, buradan başkasından temin ettiğim ve site bahçıvanımızın yaptığı sayısız besinli su kullandım. Kudret beyin kitleri hep hissedilir derecede daha iyi sonuç verdi. 2 li ya da 3 lü benim için farketmedi. Daha ziyade Kudret beyin kiti ve diğerleri şeklinde bir imaj oluştu kafamda. : ))

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön