agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-02-2009, 21:56   #11
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
S.o.s

Paralel saksıdaki domatesler yine S.O.S sinyali vermekte. Renklerde bir düzelme olmadı. Yapraklar sert ve gevrekleşiyor. Bazıları içe doğru kıvrılarak rula haline gelmeye başladılar. Bugün sadece bir saksıyı PVC saksıdan çıkarıp saf su doldurduğum yedek kavanoz saksıya aldım. Su içinde hava vererek bekletiyorum. Yeni besin değişimi yapsam yine aynı şeyler devam edecek.

Problemin kaynağını tesbit edemedik. Bugün yaptığım EC ölçümünde 2,9 olarak hazırladığımız besin 2,55' e düşmüş. Kavanoz saksıda ise geçen hafta sıvı değişimi yapmamıştım o hala sağlıklı olarak devam ediyor ve EC değeri 1,9 gibi. Yapraklarına dokunulduğunda kadife hissi veren bir yumuşaklık var. Torftaki domateslerin yapraklarıda yumuşak. Paralel saksıdaki domates yaprakları sertleşmiş gibi. Biz acaba paralel saksıdaki EC değerini önce 2,6 ya, daha sonra 2,9 a çıkarmakla hatamı ettik. Havalar soğuk olduğu için düşük EC devem mı etseydik?

Yapraklardan bir iki poz çektim, resim boyutlarını küçülttükten sonra ilave edeceğim.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 15:09 Neden: İlave
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025