View Single Post
Eski 06-02-2009, 20:26   #206
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Kavanoz saksıda 26. gündür besin değişimi yapmıyordum. Paralel saksılarla uğraşırken birazda deneysel olarak şartları zorlayarak besin değişimini bilinçli olarak geciktirdim. Yapraklardaki yeşillik naturel renginde hiç bir bozulma olmadı ama üzerinde bulunan tek meyvesinde büyüme durdu. Paralel saksılardakiler tüm aksiliklere rağmen ikinci salkımda çiçeklenmeye durdular. Kavanoz saksıda ikinci salkım oluşmasıda çok yavaş.

Bugün kavanoz saksının besin eriyiği değişimini yaptım. Sn. Envoru' un besin eriyiğinden 1 lt' ye 6 ml olacak şekilde seyreltilmiş besin kitinden 5 litre suya 100 ml A + 100 ml B eriyiği katarak hazırladığım eriyiğin EC değeri 2,6 oldu. Gelişmelerini takip edeceğim.

Paralel saksılarda deneye devam ediyorum. Temiz suya koyduğum bütün fideleri deney şartlarını değiştirerek, sistemden boşalttığım eski besin eriyiğini tekrar doldurarak fideleri tekrar yerleştirdim. Tek fark olarak fideleri tutan starforların su ile temasını kestim. Kudret ağabeyle dün gece yarısı yağtığımız sohbette, paralel saksıların kavanoz saksıdan farklı olan tek deneysel şartının starforla suyun temas edip etmemesi olduğuna karar verdik. 24 saat havalandırma yaptığım halde suyla temas eden straforun köklerin oksijenle buluşmasına engel olduğu kanısına vardım. Bu yüzden köklerin oksijenle temasını sağlamak için starforları boru saksının en üst noktasına sıkıştırarak sıvıdan uzaklaşmasını sağladım. Bir kaç günde böyle deneyeceğim. İyileşme olursa o zaman EC değiştirme işlemini gerçekleştireceğim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön