View Single Post
Eski 30-01-2009, 20:46   #191
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Gözden kaçırdığımız bir şeyler var. Fideler aynı anda geldi. Aynı anada sisteme ve torfa konuldu. İklim aynı iklim, güneş aynı güneş. Butün ortam şartları eşit, toftakiler sağlıklı, hatta kavanozdaki bile. Ama paralel saksıdakiler problemli, bir yerde bir şeyler farklı olmalı. İlave olarak verdiğim paralel saksılara hava basmak ama kavanoz saksıyada hava basıyoruz. Torftakileri hava soğuk olduğu ve buharlaşmadığı için fazla sulamıyorum. Sulama suyu olarakta geçen sefer değiştirdiğim besin eriyiğinden şırınga ile veriyorum ama torf devamlı nemli. Paralel saksılarda ise direkt besin sıvısı içinde. Köklerin davranışı nasıl bilemiyorum. Kafa yoruyorum bir çözüm bulamadım. Katı ortam kökleri ve bitkileri daha mı sıcak tutuyor?

Bugün bir kapta hydrotonun hava geçirimini denedim. Tabana hava taşı koyduğum bir saksıyı hydroton ile doldurdum ve üstüne alabildiği kadar sıvı besin koydum. Daha sonra hava pompasını çalıştırdım. Katı ortam olmasına rağmen hava kabarcıkları hydrotonun aralarından geçerek saksı yüzeyine kadar çıkıyor. Deneme için paralel saksılardan birinin üzerindeki starforu kaldırıp onun yerine fideyi hydrotona taşıtmayı denemek istiyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön