![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Dormancy, dormant bitkinin istekleri hal ve durumları şekilleri hakkında bir dizi tanımlamam ve yazım var. Ordan da anlıyacağınız gibi dormant bitki çiçeklenmeye kalkışacak mart dan sora. Bu sırada sinek tutması söz kousu değil kaldı ki sinek de yok şu anda etrafda. Fanusda tutmayın çürür! soğuk serin havadar tutun. Yazın ful güneşe koyun. Yanmaz. (tabii evde baktığınız bitkiyi temmuz ayında güneşe koyarsanız durum değişir) VFT 8-12 saat tam güneşi sever. kapanları gelişir kızarır. kapanma hızı artar adeta güneş enerjisini kullanır. Yeter ki altında suyunu eksik etmeyin torfu kurutmayın. Torf bir kez kurudu mu, bir daha altında ne kadar su bulunsa çekemez bitki kurur buna da dikkat edin. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-02-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
Vtf lerin ne kadar cok gunes sevdiklerini biliyoruz ve sizde bunu gayet guzel aciklamissiniz ancak bi sorum olacak ben ic mekanda hemen penceremin onunde 4 adet vtf cimlendirdim ve bildiginiz gibi su aralar havalar iyice isindi peki bu yeni cimlenen vtflerimi ogle gunesine birakmam sakincali olur mu? **** uzerine koyacagim yari saydam bir plastikle vft lerimi koruyabilirmiyim |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Alıntı:
Geçen yaz ektiğim vft ler çimlenmişti(3 tane). fazla güneşe maruz bırakmadan poşetin içinde çimlendirmiştim. Daha sonra camın önüne koydum, 3'ü de öldü. Neden öldüklerini bilmiyorum yaz güneşinden de olabilir camın önünde geceleri soğuk esen rüzgardan da. Aynı zaman diktiğim biraz geç çimlenenlere artık dikkat ediyorum. Özellikle yeni çimlenenleri direk yaz güneşine bırakma riskini almıyorum. Sabah ve akşamüstü güneşinde poşetlerini çıkartıp güneşe koymak en iyisi galiba. (güneşte poşete koyunca sıcaklık çok artıyor, zaten damla damla su oluyor, aşırı nemde toprak çürüyebilir). Bu arada poşeti de gerçek yapraklar(ilk kapanlı yapraklar) çıktığı zaman çıkarmak gerektiğini zengarden ın vft ekme klavuzunda okumuştum(yanlış hatırlamıyorsam zengarden dı). |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
Alıntı: