Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozden35
verdiğiniz cevaplar için çok çok teşekkürler bende bugun heryerde (gg dahil) beyaz torf aradım bulamadım perliti ise tek satmıyoruz toprakla karışık olarak veriyoruz dediler. çok zorlandım dediğiniz gibi seneyi beklesem iyi olucak zaten içinde mevcut toprak torflu gibi gozukuyor su tutma kabiliyeti çok fazla özellikle fanusun içinde tutuyorum hava sirkülasyonuna maruz kalmasın diye ruzgar yaprakları deforme edebilir, suan için hiç böcek yakadıgını da görmedim alısverıs merkezınde kapanlarıyla cok oynandıgı ıcın kapanlar ıslevını kaybetmıs olabılır dıye dusunuyorum bende ılk basta bılmıyordum bende cok oynadım acıkcası, şimdi yenileri geliyor iç kısımdan hiç ellemiyorum yeni gelen yapraklar daha turuncuya dönük ve daha kalın geliyor zaten, bilgilendirme için teşekkürler. ben bu bitkiyi çok sevdim.
|
Eski mesajlarımı okuyun lütfen.
Dormancy, dormant bitkinin istekleri hal ve durumları şekilleri hakkında bir dizi tanımlamam ve yazım var. Ordan da anlıyacağınız gibi dormant bitki çiçeklenmeye kalkışacak mart dan sora. Bu sırada sinek tutması söz kousu değil kaldı ki sinek de yok şu anda etrafda.
Fanusda tutmayın çürür!
soğuk serin havadar tutun.
Yazın ful güneşe koyun. Yanmaz. (tabii evde baktığınız bitkiyi temmuz ayında güneşe koyarsanız durum değişir) VFT 8-12 saat tam güneşi sever. kapanları gelişir kızarır. kapanma hızı artar adeta güneş enerjisini kullanır.
Yeter ki altında suyunu eksik etmeyin torfu kurutmayın.
Torf bir kez kurudu mu, bir daha altında ne kadar su bulunsa çekemez bitki kurur buna da dikkat edin.