![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Cevaplarınız için teşekkürler. Sera ile birlikte ortam sıcaklığını sabitledim. Sayın saydemir tohumu ekeli iki gün oldu. Güneş ışığı ve oda ışığıyla idare ettim. Bugün de seraya ışık kurdum. Dormanisi hakkında eksik bilgim varmış demek. Öğrendim iyi oldu. Sayın sariefe cevabınız için teşekkürler. Tohumda olsa onlar benim için birer canavar Yetişkin bir bitki satın almak istemedim. Çünkü daha önce menekşe türleri yetiştirmiştim. Bana haz veren şey bitkinin benim çabalarımla büyüdüğünü görmek. Bu nedenle serama ekleyeceğim diğer bitkileri de tohum olarak alacağım.İyi günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
herkese merhaba vft ile ilgili sorum olacak; 2011 haziranda ektiğim vft lerim hala çok ufaklar. kapanlar en fazla 2-3mm gelir. sanki büyümesi durdu gibi. yaprak sayısı da artmıyor. çürüyenlerin yerine yenisi çıkıyor o kadar. kara sinek yiyebilecek boyuta ne kadar sürede ulaşırlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ozzo. Vft' lariniz sağlıklı gözüküyor. Bebeklik dönemi biraz uzun sürer. Önümüzdeki yaz gözle görülür bir büyüme görebilirsiniz. Karasineklerle ilgili merakınızı gidermek için ise 2013 Haziran' ı beklemeniz gerekecek. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Alıntı:
Yetişkin olmalarının bu kadar uzun zaman sürdüğünü bilmiyordum. Yaz güneşini merakla bekliyorum. fakat yazın öğle güneşini doğrudan almalı mı yoksa perde arkasından mı almalı emin değilim. resime eklediğim vft lerle aynı saksıya aynı anda ektiğim 3 vft mi doğrudan güneşe koymuştum ölmüşlerdi ama pencerenin önünde ki rüzgardan mı yoksa aşırı güneş sıcağından mı öldüler bilmiyorum. Şimdi 12 tane vft'em resimdeki büyüklükte ve büyümelerini hızlandırayım derken öldürmek istemiyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|