![]() |
|
![]() |
#271 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2005
|
Sayın LOST RAVEN mesajınızdaki; Ama kuru çam yaprakları ile denemeler yapanlar var yurt dışında sonuçlar fena değil kısmını biraz açabilir misiniz, nasıl yapıyorlar. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kuruyup dökülmüş çam yapraklarını su tutuşu iyi olan malzemelerle karıştırıp kullanıyorlarmış.Örneğin birisi "bog garden" denen açık alanda yapay bataklık ortamı oluşturularak yapılan "bataklık bahçesi"nde sphagnum torfu ve çam yaprağını karıştırarak kullanıyormuş. Bir başkası normal saksıdaki venüs'lerinde sphagnum torfu **** LFS (kurutulmuş sphagnum yosunu) ile çam yaprağını %50-50 karıştırıp kullanıyormuş. Hani mucize sonuçlardan bahsedilmiyor sadece kullanılabiliyormuş. Yani aslında sphagnum torf yerine değil de bizim kullandığımız dere kumu veya perlit yerine kullanıyorlar. Kullanmadan önce herhangi bir uygulama yapmadıklarından bahsetmişler ama bence dezenfekte edilmesinde fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2005
|
özellikle bog garden gibi açık ve büyük alan uygulamalarında çok mantıklı aslında, ben bu yaz bir saksıda çam kabuğunu denemek istiyordum torfa karıştırarak ,yaprağını denemek daha doğru olacak sanırım, Çam türleri genellikle asidik topraktan hoşlanan, bulunduğu toprağı asitleştiren bir ağaç, bugün yaptığım araştırmada da iğnelerinin yaklaşık 3,5 ph derecesinde olduğuna dair bir yazı buldum. bu bitkilerde asidik toprağı sevdiğine göre kullanılabilecek bir materyal olduğu ortaya çıkıyor. tek olumsuz yanı yaprakların içerdiği reçine vb alkoloidler olabilir. çünkü sadece odununda değil yaprağında da bol miktarda bulunmakta az miktarda kullanmanın bir sakınca olmayacağı görüşü hakim oldu bende bilgi için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
Daha önce hiç etobur bitki yetiştirme tecrübem olmadı ama Nepenthes ler çok ilgimi çekiyor. İlk olarak bu tür ile başlamak istiyorum. Lakin hiç bir yerde karşıma çıkmadı. Yetişkin bir Nepenthes nereden bulabilirim? Sizce üstesinden gelebilir miyim? O kadar da zor bir bitki değildir umarım... Saygılarımla ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fakat sizi bir konuda uyarmak isterim; nepenthes tohumlarında tazelik çok çok önemlidir. Herhangi tohum satan birisinden nepenthes tohumu almanız büyük olasılıkla %0 çimlenme oranı ile size hüsran yaşatacaktır. Boşuna almamanızı öneririm. Nepenthesi tohumdan yetiştirmenin gerçekten zor ve uzun süren bir nepenthes edinme şekli olduğunu zaten hiç söylemeyeyim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2014
|
Arkadaşlar vft tohumları arasında farklılık var mı acaba? Daha önce gördüğüm vft tohumları çok küçüktü ama yeni siparişim ile gelen tohumlar öncekinin 3-5 katı daha büyük. Vft türleri arasında ki farktan kaynaklanıyor olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Yeni Üye
|
Yok hocam, hatta tohumları ektim.. Elimde 2 adet de vft tohumu vardı. 5 olmasa da en az 3 katı büyüklükte... Hepsini beraber ektim. Bakalım ne çıkacak... Vft tohumları minicik yağmur damlası gibi. Bahsettiğim tohumlar ise daha büyük ve biraz daha yassı. Ayrıca arasından birkaç tane de yine vft den büyük ama diğer gruptan küçük ortanca yani tohum çıkmıştı. Bunlarda misket gibi ![]() ![]() Etobur bitkilerin tohumlarının resimleri olan bir site var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin tohumlar bana şüpheli geldi açıkçası yanlış tohum gönderilmiş olabilir mi? ![]() Aşağıda vft tohumunun fotoğrafı var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Yeni Üye
|
Evet işte sizin gönderdiğiniz bunlar normal vft tohumları... Bunlardan 2 adet vardı elimde, diğerleri de bunun 3-5katı buyuklukte siyah renkli ve yassı halindeydi. Kesinlikle vft tohumu olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca aldığım yere sordum, bir sorun yok dediler ama vft tohumu değil eminim... Resimlerini çekmeye çalıştım incelerseniz sevinirim... VFT değil ama ne ![]() http://i.hizliresim.com/JXpjYq.jpg ayrıca aynı siteden alan biri nette şu fotoğrafı paylaşmış buradaki etobur bitki mi? http://i.hizliresim.com/7Yo4vm.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef kesinlikle vft değiller. Bilinmedik yerden etobur tohumu almamak lazım. Ne olduklarını bilemiyorum ama benim bildiğim herhangi bir etobur bitki türüne ait değiller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca gönderdikleri toprak da uygun bir toprak karışımı değil vft'ler için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
|
Neyse sağlık olsun... Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2014
|
Merhabalar Evim öğleden sonra sadece bir-iki saat güneş alıyor ve ben inatla etobur bitkiler hevesimden vazgeçmiş değilim. Evimin az güneş alışı beni deli ediyor fakat yapay aydınlatma yöntemlerini kullanarak etobur bitki bakımı yapmak istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan biri var mıdır? Led aydınlatma ile ilgili marka - özellikler - aydınlatma mesafesi - istanbul'da temin edilebilecek yerler - fiyat dahil olmak üzere her türlü bilgiye ihtiyacım var. Evimin az güneş alması durumunun etobur bitkilerin bakımını bir an evvel sonlandırmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Yeni Üye
|
Herkese merhaba arkadaşlar. Benim birkaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim... İnternetten 3-4 aylık venüs aldım... Yani şuan yaklaşık 5-6 aylıklar... 4 adet venüsüm var. Bana göre sanki biraz yavaş büyüyorlar. Devamlı yeni kapanlar çıkıyor ama büyüme az gibi (belkide normaldir) Sorularım: 1. Bitkinin direkt güneş ışığı alması mı gerekiyor? ( Gaziantep de yaşıyorum, buralar yazları aşırı sıcak olur.) Yani sadece gün ışığı alan ama direkt güneş ışığına maruz bırakmasam sorun olur mu? 2. Su bitince mi eklemeleyim, yoksa bol su takviyesi miyapmalıyım. Bazen aşırı suda sıkıntı olur mu diye düşünüyorum. 3. Dediğim gibi 4-5 aylıklar şuan. Kapanlar çok küçük ve herhangi bir canlı yakalayabileceklerini düşünmüyorum. Acaba ne kadar bir sürede beslenmeye başlarlar? Bu durumda yapmam gereken bir şey var mı? 4. Son olarak da birkaç resim ekliyorum. Sağlıkları açısından yorum yapabilir misiniz? Resimler: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1. Aşırı sıcak bitkilerinizi yakabilir. Diğer bir yandan az ışık ise bitkilerinizin gelişimini durdurur. Sıcaklığın 35 dereceyi geçmemesine dikkat edin. 2. Ben altında sürekli 2-3 santim su bulunduruyorum. Çünkü bitince eklemek riskli. Ya unutursanız ya aşırı sıcak olursa beklediğinizden daha erken kurursa? 3. Kapanlar küçükken de avlanma yapabilirler. Şu an için ortama adapte olmaları gerekiyor. Adapte olduktan sonra avlanmaya başlarlar. 4. Gayet sağlıklılar. Biraz cılızlar o da daha küçük oldukları için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
merhabalar ,buda benim venüsüm durumu nasıl iyimi ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
buda diğeri ama bunun bakımını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
buda venüsümün son hali napmam lazım yaprakları azaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Venüsünüz çiçeğe gitmiş, çiçek venüslerde aşırı güç kaybına neden oluyor bu yüzden çiçek sapını kesmenizi öneririm. Diğer bitkiniz drosera aliciae pencere kenarında altlığında 2 cm saf su olacak şekilde tutabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni mi aldınız droserayı? Bauhaustan alınmış gibi duruyor da |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
drosera aliciae demek saolun diplerinde 2-3 er cm saf su koyuyorum başka bi bakımı varmı peki . Sayın RaJeV: 3 hafta önce aldım drosera aliciae ama bakımını bilmiyorum tapraklarında tanecikli yapışkanlar vardı bugünlerde kalmadı nedeni nedir ve bakımı nasıl olur çok teşkkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
sayın lost_raven : demek çiçek sapından dolayı yaprak sayısı azaldı tamda çiçek açmak üzere bitkiye zarar vermezse kalsın çiçeklerini gördükten sonra kesmek isterim . ama bunun bitki için bi zararı var derseniz hemen keseyim öneriniz nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Venüs içinse bence çiçeği kesin. Bitkinizi zayıf bırakacaktır lost_raven dediği gibi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
tamamdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Droeranın yapraklarının üzerinde olan yapışkan damlacıklar bitkinin avlanma ve besini emme mekanizmasını oluşturur. Bu damlacıkların olmama nedeni genelde ışık azlığı ve/veya nem eksikliğinden olur. Daha önce de dediğim gibi venüslerde çiçek aşırı güç kaybına neden olur bu yüzden tecrübe kazanana ve bitki sağlıklı bir hal alana kadar çiçeklenmesine izin vermemenizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
tamam dediklerinizi uygulayacağım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|