![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
|
ben de venüs sinekkapan diye aldım ama değişik bir şey çıkıyor galiba sizce cinsi ne bunun Düzenleyen redchili : 04-05-2015 saat 12:59 Neden: resim çok büyük çıktı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2015
|
Venüs'e benzer bir yanı yok. Sulukent gibi bir şey çıkıyor sanki ![]() Bilen biri vardır belki ben de merak ettim. Nereden aldınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Ağaç Dostu
|
3 4 senedir sürekli tohum alıyorum türkiyeden amerikadan çinden her yerden aldım ama bir türlü çıkmadı en sonunda dayanamadım bü gün canlı bitkisinin siparişiniz verdim aldığım bütün tohumlar venüs tohumu gibiydi ama değişik değişik şeyler çıktı tohuları da göndereyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Canlısını almak en güveniliri ve hem de kolayı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Etobur tohumunda hem tür hem de tazelik olarak kazıklamaya çalışan çok maalesef, güvenilir hobicilerden almakta fayda var. Bu sıralar denk gelen 5-6. kişisiniz yanlış tohumla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
sadece tohumda değil tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
|
artık bu geleni de yetiştiremezsem ya da ölü gelirse ben size carolina reaper fidası veriyim siz bana venus verin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Ağaç Dostu
|
Kim benmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Ağaç Dostu
|
bi veren bulunur heralde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu
|
ben daha yeni toparlıyorum ben de her türden bi tane var diğer arkadaşlara sorun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu
|
tamam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda bende venüs buldum ama çoğu kapanın kökü zedeli ve bir kökün komple kapanları düştü soğandan tekrar çıkar mı . Evim de fazla güneş görmüyor sadece 1 e kadar güneş geliyor sizce yaşar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaç Dostu
|
Bitkiniz biraz küçük ama sağlıklı görünüyor yolculuktan dolayı kapanları kapanır genelde, yeni çıkan kapanlar sağlıklı ise problem yok demektir. Günde en azından 2-3 saat direk güneş görürse yeterli olacaktır yani ben Eskişehir'de yıllardır besliyorsam sizde Ankara'da rahatlıkla besleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2015
|
Merhabalar, bende dün bir etobur bitki aldım. Forumları okudum ancak bazı sorularıma cevap bulamadım. ![]() -Gerekmedikçe saksı değiştirmenin Ocak-Şubat ayları dışında yapılmaması yazılmış. Saksı değiştirmem gerekiyor mu? -Dibindekini sphagnum'a benzettim. Doğru mu? -Yosunlardan çıkan uzun uzun çubuklar neler? Çoğu kurumuş ancak aralarda ucu yeşil olanlarda var. -Kapanlardan biri yarı kapalı, içinde minik salyangoz kabuğu görünüyor.Dünden beri hareket ettiğini görmedim, onunlar ilgili ne yapmam gerekir? -Bazı kapanların üzerinde minik örümcek ağı gibi bir şeyler var.Neden olmuş olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sphagnum değiller. Çıkan şeyler yosunla alakalı olabilir. Kapanlarla oynaşmayın. Kendi açılacaktır zamanla sindirimini tamamladıktan sonra. Örümcek ağı havasız ortamlarda oluşabiliyor. Benimkinde de vardı üzerlerine silikat kum serptim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Ağaç Dostu
|
ben bugün yeni bir tane daha etobur edindim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bitki biraz daha nazlı bir bitki. Aşırı sıcağı sevmiyor. Nemi seviyor. Ben 25-30 derece arasında gündüzleri 60% nem geceleri ise biraz daha serin 20-25 derece arasında 90% nem de tutuyorum. Üstten sulama yapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2015
|
Merhaba arkadaslar. Ben etobur bitki sevdasina yeni kapilmis biriyim. Etobur bitki cesitlerinden venuz flytrap'ı sectim. bitkiyi hazir almaktansa tohumundan kendim yetistirmek istedim. Evet forumda bunun ne kadar zor oldugunu okudum ![]() 1. Acaba bu ustune kapattigim bardaklardan kurtulsammi. Cunku bardagin ici nemden dolayi damla damla su oluyor ve tohumlarin ustune dusme ihtimali var. 2. Tohumlar gunde 6 saatim ustune gunes isiginin altinda kaliyor. Bu herhangibir sorun teskil edermi? 3. Gunes isigini daha iyi alabilsin diye gu icinde 1 kez yerlerini 3 metre kadar degistiriyorum ve gunes battiginda camin onunden iceriye aliyorum (icerdeykende camin onunde) bu herhangi sorun dogururmu? 4. Aksam oldugunda led isiklarla 3 saat kadar topraga cok yakin olmamakla birlikte isik takviyesi yapiyorum l. Bunun yarari olurmu? Zaman ayirip sorularima cevap verirseniz cok tesekkur ederim. Ayrica yetistirme konusunda onerilerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Ağaç Dostu
|
Fazla güneş ışığından tohumlar yanabilir. Genelde çinlendirmede yapay ışık kullanmak daha iyi sonuçlar verebilir. Sıcaklığı kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca üstünü kapalı tutun. Ben çimlendirmeyi çimlendirmeyi hızlandırır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2015
|
Ustu kapali gunde 10 dk aciyorum sadece. Sicaklik olarakta ne kadardan fazlasi zarar oldugunu kestiremiyorum. Ancak gunde 8 saatt kadar gunes aliyor sabah gunesi ve aksam gunesi.. daha sonra evin icine aliyorum. Yer degistirmek sikinti teskil edermi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer tohumlar hala canlı ise aydınlık ama direk güneş görmeyen bir yere taşıyın **** yapay ışıklandırma kullanın. Fazla ışık alsın diye sürekli yerlerini değiştirmeyin stres etkenidir önerilmez. Pencere kenarı tülün arkasında veya yapay ışıklandırma ile deneyin derim. Am tohumlar çoktan haşlanmış olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
|
sayın lost_raven abicim yeni bitkimi gördünmü ![]() -Nasıl bakmalıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() En önemli nokta aşırı sulama yapma venüsler gibi olmasın çabuk çürüme yapabilir, Nem ve iyi ışık sever. Ani ölüm gibi bir sorunu olabiliyor bu bitkilerin mantardan dolayı, hiç anlamazsın ölüverir, o yüzden sulamaya dikkat et ![]() Nereden buldun, yapı marketten mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Ağaç Dostu
|
tamam abi dikkatli olacağım ,gözümü dört açacağım ![]() ![]() bunu bir ziraat mühendisi getittirmiş ondan aldım abi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar güvenilir tohumu nereden bulabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-11-2015
|
Benim sinekkapan bitkim 1 yaşında. Daha kapanına sinek falan sığamıyor. Nasıl besleyeceğim. Ne zaman çiçek açar. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-11-2015
|
arkadaşlar bitkim çürümeye başladı ne yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf yüklerseniz yorum yapabilmek için iyi olur. Kışa hazırlanıyor olabilir bitki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|