agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2012, 00:20   #1
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Şimdi geldi sıra pişirmeye.
Bakalım ödevimi iyi çalışmışmıyım?

Tokat sobasının her iki gözünde de meşe odunu yaktım.
Ortada tepsiye domatesleri koydum ve fırına sürdüm.
Önce sivrileri sallandırdım.10 dakikada helva gibi oldular.
Odunlar iyice yanıp köze dönünceye yakın kapağı açıp şişleri içine sallandırdım.

Saat tuttum.Her 5 dakikada bir kapağı açıp vaziyete bakarken buharını da aldım.

İlk 8 şişlik parti 25 dakikada,ikinci 8 şişlik parti 22 dakikada pişti.Patlıcanlar ve etler tam kıvamında olmuştu.Patlıcan kurumamış,etlerde suyunu kaçırmamış lokum gibiydi.
Tepsinin altına lavaşları koydum.(Maalesef hakiki lavaş değil,marketlerde poşette satılan hazır lavaşlardan.Ne yapalım keçinin olmadığı yerde koyuna Abdurrahman Çelebi derlermiş)
Şişler lavaşların üstüne çektim.

Ortasına fırından çıkan damlayan yağlarla pişmiş domatesleri döktüm.
Üstüne de sivrileri dizdim.

Ondan sonra doğru sofraya...


Akşam 19.00 da başladığım operasyon,saat 21.25 de sofrada son buldu.
Hakikaten çok nefis olmuştu.


Babalar günün de mutlu son...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025