agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-08-2012, 01:26   #11
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...
Tuz atmadım zaten, rulo yerine eti direk mangala sallamak daha iyi sonuç verecek. Deneyerek buluyorum) Katletme sözüne katılmıyorum, onu seyredene değil yiyene sormak lazım
Bir daha ki sefere but etini soğan yerine sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile marine edeceğim. Ramazandan sonra test edip onaylayıp burada yayınlarım..

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025