agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Eovyn

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-12-2010, 21:44   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
deyip kaçmak yok Nasıl yapılıyor öğrenmeyelim mi?

Tabii ki sayın malina. Ben keşkeği, sonradan öğrendiğim halde yiyenler tarafından beğenilir.

Keşkeği bugün iki su bardağı keşkeklik buğdaydan yaptım. Belirli bir ölçüsü yok. Bu kadarı 10-12 kişilik oluyor.

Keşkeklik buğday, akşamdan ayıklanıp yıkandıktan sonra üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su ilavesiyle 10-15 dk. kaynanatılır. Ocaktan alındıktan sonra üzerine tekrar soğuk su ilave edilir.

Akşamdan kaynatılan keşkeklik buğday, süzgüye konarak iyice yıkanır.
Düdüklü tencerenin içine, tabanını yağlayacak kadar sıvı yağ konur. Yıkanan keşkekliklerin birazı tencereye konur. Eti ilave edilip üzerine tekrar keşkeklik konur. Üzerine kaynak su ilavesiyle kısık ateşte 1,5-2 saat pişirilir. Tabii tuz ve karabiber eklemeyi unutmadan.

Pişen keşkek, tahta kaşıkla sakız gibi olana kadar dövülür. Servis tabağına alınıp, üzeri kızdırılmış tereyağ ve karabiberle süslenir. Aslı tahta kaşıkla dövülür ama bugün robottan geçirdim.
.

Name:  keşkek.JPG
Views: 3018
Size:  43.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025