View Single Post
Eski 16-12-2010, 22:03   #10
şehnaz
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
Aslında bizim buralarda da koyunun boğaz bölgesi ile yapılırmış, fakat biz merzifonlu bir komşumuzdan öğrenmiş olduğumuz gibi tercih ediyoruz. Akşamdan ıslatılmış olan buğday ve bir avuç kadar nohut düdüklüye yerleştirilir . Piliç eti,arzuya göre neresinden isterseniz, üzerine konur ve su ilave edilir . Pişdikten sonra varsa kemikler ayaklanır dikkatlice ve dövülür.Biz kek cırpma makinesini tercih ediyoruz , aşırı derecede ezilmişi tercihimiz değil. Üzerinede az yağda salça kavurup hafif sulandırıp sos tarzında . Komşumuzun dediğine göre bayramlarda kahvaltıda pilav ve keşkek olmazsa olmazlardan imiş.

şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön