![]() |
|
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
![]() Eskiden ben de asit derecesinin tek belirleyici faktör olduğuna inanıyordum, sonradan rafine ile 7-8 asit derecesindeki yağların 1 in altına indirildiğini öğrenince asıl belirleyici faktörün E vitamini ve peroksit oranı olduğunu öğrendim. Aldığınız yağların yukarda verdiğim örneklerde olduğu gibi E vitamini ve peroksit oranını sorgulayınız derim. Ben sıcak sulu kontini sistem yağları almıyorum.Soğuk sistem-sızma yağları tercih edin. Hele bir de "burun yağı" ya da "zeytin sütü" denilen yağı bulabilirseniz işte yağın keyfi o zaman çıkar. http://www.lezzet.com.tr/mutfak_kulturu/01691/ http://kedilimutfaklar.blogspot.com/...2/edremit.html http://akayzeytinyag.azbuz.com/readA...00000005993088 http://www.huseyinmeral.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
|
|