Konu: Kanola
View Single Post
Eski 19-11-2008, 15:00   #17
Baldaş
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2007
Emine Hanım yalnız şöyle birşey farkettim: Google'a kanola yazınca çıkan olumsuz yazılar hep birbirinin kopyası. Tek bir metin kopyalanıp kopyalanıp yapıştırılmış; metnin kaynağı ise belli değil. Yani araştırmayı hangi bilimadamının yaptığı nerede yayınlandığı belli değil. Başka da bir metin göremedim, gözümden kaçmış olabilir.

Ayrıca metin bir uzmanın elinden çıkmış gibi durmuyor. Kolza yağı yerine sürekli Kozla yağı denmiş. Kelimeler yanlış yazılmış. Bir de metin tutarsız ve devrik cümlelerle yazılmış. Şu cümleye dikkat edin: Ancak hayvanlar üzerinde yapılan deneyler insan sağlığında kalp hasarlarına sebep olduğunu ortaya koydu Bence hiçbir uzman ya da doktor böyle bir cümle yazmaz. Bir de şu cümleye bakın: Yıllar gittikçe kötüye gidiyordu

Bir de şunu okuyun: Kanola yağının etkileri konusunda fareler üzerinde yapılan çalışmalar pekçok problemleri göstermiştir

Şüphe uyandıran bir metin bence bu...Hangi amaçla yazılmış bilemiyorum...

Konuya tamamen tarafsızım. Sadece merak ediyorum. Zararlı mı yararlı mı?

Denizakvaryumu yazınızı şimdi farkettim. O da konununu bilemediğim başka bir boyutu. İşlemden geçmiş olması dediniz işlemden geçmeyen yağ yok ki piyasada.

Artık bildiğim bir akrabamdan tereyağı alıyorum azar azar onu kullanıyorum... Biraz hareket edersek sorun da kalmaz herhalde...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön