![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Peynir ve Salça Tenekeleri
Dün oturdum ve yeni alacağım çiçekler için saksı yapmaya karar verdim. ![]() Çok basit ve pratik 2 tane saksı yaptım. Elimde küçük tenekeler vardı onları değerlendirdim ama siz büyük tenekeler içinde aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Kolay gelsin. ![]() Malzemeler -Beyaz renk, su bazlı boya (duvar boyadığımız plastik boyalardan tutun da hobi marketlerde satılan su bazlı boyalara kadar hepsi işimizi görür.) -İnce kenarlarları boyamak için bir adet ince uçlu fırça ve genel zemini boyamak için bir adet kalın uçlu fırça. -Makas -Deseni rahatça kesilip çıkarılabilecek bir peçete -Peçete tutkalı (su bazlı, kuruyunca şeffaflaşabilen herhangi bir tutkal da işimizi görür.) -Teneke kutular -Mat görünümlü Yat verniği (plastik duvar boyası satan heryerde kolayca ve ucuza bulabilirsiniz.) ![]() Beyaz boya ve fırça yardımıyla kutuların genel zeminini boyadım. Bu birinci kattı. İkinci katı boyamadan önce birinci katın kurumasını beklemek gerekiyor. Eğer sabırsızsanız, fön makinasıyla kurutabilirsiniz. ![]() Birinci kat kuruduktan sonra, ikinci katın boyanmış ve kurumuş hali. Tam beyazlık sağlanamazsa, üçüncü katta boyanabilir. ![]() Peçetedeki deseni makasla dikkatlice kesip çıkardım. Kenardaki kırmızı şeritleride kesip çıkardım. Eğer farklı peçetelerde farklı şekiller varsa bunları çıkarıp yapıştırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış. ![]() ![]() Kesip çıkardığım ve yapıştırmada kullanacağım bütün peçetelerin katlarını ayırdım. Genelde peçeteler 3 kat oluyor. Desenli kısmın olduğu katı, diğer iki kattan ayırdım. |
|
|
|
![]() |
|
|