Dün oturdum ve yeni alacağım çiçekler için saksı yapmaya karar verdim.

Çok basit ve pratik 2 tane saksı yaptım.
Elimde küçük tenekeler vardı onları değerlendirdim ama siz büyük tenekeler içinde aynı yöntemi kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Malzemeler
-Beyaz renk, su bazlı boya (duvar boyadığımız plastik boyalardan tutun da hobi marketlerde satılan su bazlı boyalara kadar hepsi işimizi görür.)
-İnce kenarlarları boyamak için bir adet ince uçlu fırça ve genel zemini boyamak için bir adet kalın uçlu fırça.
-Makas
-Deseni rahatça kesilip çıkarılabilecek bir peçete
-Peçete tutkalı (su bazlı, kuruyunca şeffaflaşabilen herhangi bir tutkal da işimizi görür.)
-Teneke kutular
-Mat görünümlü Yat verniği (plastik duvar boyası satan heryerde kolayca ve ucuza bulabilirsiniz.)

Beyaz boya ve fırça yardımıyla kutuların genel zeminini boyadım. Bu birinci kattı. İkinci katı boyamadan önce birinci katın kurumasını beklemek gerekiyor. Eğer sabırsızsanız, fön makinasıyla kurutabilirsiniz.

Birinci kat kuruduktan sonra, ikinci katın boyanmış ve kurumuş hali. Tam beyazlık sağlanamazsa, üçüncü katta boyanabilir.

Peçetedeki deseni makasla dikkatlice kesip çıkardım. Kenardaki kırmızı şeritleride kesip çıkardım. Eğer farklı peçetelerde farklı şekiller varsa bunları çıkarıp yapıştırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Kesip çıkardığım ve yapıştırmada kullanacağım bütün peçetelerin katlarını ayırdım. Genelde peçeteler 3 kat oluyor. Desenli kısmın olduğu katı, diğer iki kattan ayırdım.