View Single Post
Eski 20-08-2007, 10:57   #76
Penelophe
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Peynir ve Salça Tenekeleri

Dün oturdum ve yeni alacağım çiçekler için saksı yapmaya karar verdim.
Çok basit ve pratik 2 tane saksı yaptım.
Elimde küçük tenekeler vardı onları değerlendirdim ama siz büyük tenekeler içinde aynı yöntemi kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Name:  1.jpg
Views: 12210
Size:  43.5 KB
Malzemeler
-Beyaz renk, su bazlı boya (duvar boyadığımız plastik boyalardan tutun da hobi marketlerde satılan su bazlı boyalara kadar hepsi işimizi görür.)
-İnce kenarlarları boyamak için bir adet ince uçlu fırça ve genel zemini boyamak için bir adet kalın uçlu fırça.
-Makas
-Deseni rahatça kesilip çıkarılabilecek bir peçete
-Peçete tutkalı (su bazlı, kuruyunca şeffaflaşabilen herhangi bir tutkal da işimizi görür.)
-Teneke kutular
-Mat görünümlü Yat verniği (plastik duvar boyası satan heryerde kolayca ve ucuza bulabilirsiniz.)

Name:  2.jpg
Views: 10174
Size:  36.7 KB
Beyaz boya ve fırça yardımıyla kutuların genel zeminini boyadım. Bu birinci kattı. İkinci katı boyamadan önce birinci katın kurumasını beklemek gerekiyor. Eğer sabırsızsanız, fön makinasıyla kurutabilirsiniz.
Name:  3.jpg
Views: 7617
Size:  29.8 KB
Birinci kat kuruduktan sonra, ikinci katın boyanmış ve kurumuş hali. Tam beyazlık sağlanamazsa, üçüncü katta boyanabilir.
Name:  4.jpg
Views: 7731
Size:  39.5 KB
Peçetedeki deseni makasla dikkatlice kesip çıkardım. Kenardaki kırmızı şeritleride kesip çıkardım. Eğer farklı peçetelerde farklı şekiller varsa bunları çıkarıp yapıştırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Name:  5.jpg
Views: 8175
Size:  25.7 KB
Kesip çıkardığım ve yapıştırmada kullanacağım bütün peçetelerin katlarını ayırdım. Genelde peçeteler 3 kat oluyor. Desenli kısmın olduğu katı, diğer iki kattan ayırdım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön