agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   Ekşi Mayalı (Ekşi Hamurlu) Ekmek (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/11569.htm)

pembegül 18-01-2013 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1073537)
Merhaba,
Benim annem'de ekşi ekmek yapıyor,her yıl bir kere maya tazeler,
ilk yağan bahar yağmurunun suyunu biriktirip dinlendirir ve sabah namazını kılıp,
dinlendirdigi yağmur suyu ile hamur yoğurur,
içine maya koymaz yedi çeşit un ekler,
bütün yıl her yoğurduğu hamurdan bir avuç alıp üstüne zeytinyağı sürüp kullanır,
o da anneannemden öğrenmiş..
Şimdi ablamda yapıyor aynı şekilde,
bu arada bizim köyde yağmur suyundan tutulmayan,abdestsiz yoğurulmayan hamur ekmek olmaz,olsada bereketi olmaz..diye bir inanç var...doğrumu bilemem köydeki bütün kadınlar inanıyor..bi bildikleri vardır herhalde...:rolleyes:

Ispartalı bir teyze nohut unu ile yapıyordu,yedim ama pek beğenmediğim için tarifini almadım...
Anneciğimin ekşi ekmeğini kimsenin ekmeğine değişemem...:D

Merhaba sevgili almanyalı annenizin tarifi çok güzel yalnız ben yedi çeşit unu saydım dörtte kaldım unların çeşitleri neler yazarsanız sevinirim..

Kiraz 19-01-2013 09:38

Hiç de gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş, altı ayım doldu aralıksız ekşi mayalı ekmek yapmaya devam ediyorum, bu arada hazır maya ile hiç yapmadım. Haftada bir veya iki kerede yapmak yetiyor, ilk başlarda zamanı ayarlamak sorun oluyordu (mayalanma uzun sürüyor), şimdi alıştım süreyi önceden ayarlıyorum.

Daha önce bahsettiğim pizza ataşını aldım, iyi ki de almışım. Önceden içi pişsin diye dışını istediğimden fazla pişirmek zorunda kalıyordum, şimdi içi de dışı da çok iyi pişiyor, kabarması daha iyi, çok memnunum. Bir ara fotoğraf eklerim.

Müjgan 19-01-2013 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 1087830)
Daha önce bahsettiğim pizza ataşını aldım, iyi ki de almışım. Önceden içi pişsin diye dışını istediğimden fazla pişirmek zorunda kalıyordum, şimdi içi de dışı da çok iyi pişiyor, kabarması daha iyi, çok memnunum. Bir ara fotoğraf eklerim.

Sonunda şu pizza taşını bana da aldıracaksın sevgili Kiraz.
Üç yıldır ben de dışarıdan nadiren ekmek alıyorum. Haftada bir yaptığım ekşi mayalı ekmek bize bir hafta yetiyor. Özellikle Balıkesir'den getirttiğim tam buğday unu katkısı ile lezzeti ve besleyici özelliği mükemmel oluyor.

Lavaş bölümünde de pizza taşından söz etmiştin, ekmek için nasıl kullandığınızdan biraz söz eder misin?

TigerX 19-01-2013 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TigerX (Mesaj 1087564)
Merhaba,

Uzun sayılabilecek bir zamandır ekşi mayalı ekmek denemeleri yapıyorum. Başarısız olduğuma inanınca bazen 1-2 yıl ara verdiğim de oldu.

Şimdilerde son 1 aydır yoğun bir şekilde denemeler yapıyorum. Maya elde etmekte bir sorun yok. Mayalarım genelde 3 katına kadar kabartabiliyor.

Benim sizlere sormak istediğim bir soru var. Herkesten kendince bir cevap vermesini rica ediyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Sorum şu:

"Ekmeğin tadına herkes güzel diyor" da, bu tad nasıl bunu kimse tarif etmiyor. İnternette de aradım ama maalesef detaylı bir tarif bulamadım. Benim ekmekler kabarma ve pişme açısından sorunsuz oluyorlar ama tek sorunum ekmeklerin tadı. Bana ekşi gibi geliyorlar. Belki de alışık olmadığım için tadı hoşuma gitmiyor. Bu nedenle de başarısız olduğum kanısına varıyorum. Sizlerden de bir tad tarifi alırsam ona göre yeniden bir değerlendirme yapacağım. Az önce yeni bir formül denedim ve kabarması için bekliyorum. Eğer bu defa da tadı ekşimsi olursa artık bu işten sanırım vazgeçeceğim. Çünkü ekşi ekmeği yiyemiyorum. Acaba bu tad normal mi? Herkesin de mi "ekşi mayalı ekmeği" böyle ekşimsi oluyor.

Teşekkürler...

Rica etsem yaptığınız ekmeklerin tadını ve ekşilik durumunu biraz anlatabilir misiniz?

En önemlisi de ekşi mayalı ekmeğin olması gereken tadı nasıl?

Teşekkürler...

nevsune 19-01-2013 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TigerX (Mesaj 1087564)
Çünkü ekşi ekmeği yiyemiyorum. Acaba bu tad normal mi? Herkesin de mi "ekşi mayalı ekmeği" böyle ekşimsi oluyor.

Teşekkürler...

Herkesin farklı damak zevkleri oluyor.

Kimisi bu ekşi ekmek tadını çok beğenirken, ben de sizin gibi alışamayanlardanım. Başlarda, doğallığı yüzünden hoşuma gitmiş gibi olsa da sonraları tadı yadırgadığımı farkettim. Bu yüzden de tamamen doğal olduğunu bildiğim halde ekşi mayalı ekmek yapmayı bıraktım.

Bazı tatlara zaman içerisinde alışılıyor. Örneğin şekeri çok sevdiğim halde şekersiz çay içmeye, yemeği az tuzlu yemeye, sevmediğim bazı besinlere alışabildim. Ekşi mayalı ekmeğin o ekşimtrak tadına zamanla alışıp severek yiyebilir miydim, bilmiyorum.

Müjgan 19-01-2013 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TigerX (Mesaj 1087841)
Rica etsem yaptığınız ekmeklerin tadını ve ekşilik durumunu biraz anlatabilir misiniz?

En önemlisi de ekşi mayalı ekmeğin olması gereken tadı nasıl?

Teşekkürler...

Konu başlığı "ekşi mayalı ekmek"... adıyla müsemma bir lezzett... :)

Ben uzun süredir ekmek yaptığım için tarif etmeyi deneyeyim. Üç yıldır yaptığım ekmeklerin her seferinde farklı ekşilikte ve lezzette olduğunu da belirteyim.:)

Bir seferinde ekmek 9 saat mayalanma süresi geçirdi, tamamen benim hatamdı, unutup evin dışında başka işlere dalmıştım. Geldiğimde taşmak üzereydi, hemen pişirdim ama ekmek bayaca ekşiydi.

Bir başka seferinde maya bir buçuk saatte geldi ve gözenekleri oldukça iyi durumda, ekşiliği ise tam kıvamında bir ekmek oldu.
Deneye yanıla mükemmel tada ulaşılıyor, ama ekşi mayalı ekmeği sevmiyorsanız ki sonuçta buna karar verecek sizsiniz, yapacak bir şey yok... :)

Kiraz 19-01-2013 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 1087837)
Sonunda şu pizza taşını bana da aldıracaksın sevgili Kiraz.
Üç yıldır ben de dışarıdan nadiren ekmek alıyorum. Haftada bir yaptığım ekşi mayalı ekmek bize bir hafta yetiyor. Özellikle Balıkesir'den getirttiğim tam buğday unu katkısı ile lezzeti ve besleyici özelliği mükemmel oluyor.

Lavaş bölümünde de pizza taşından söz etmiştin, ekmek için nasıl kullandığınızdan biraz söz eder misin?

Ben de Balıkesir'den aldığım undan memnunum.

Pizza taşını fırın telinin üzerine koyup, fırını ısıtmaya başlıyorum. Taş ne kadar ısınırsa o kadar iyi (ama elektrik faturasını da unutmamak lazım-fırın ısınınca beş-on dakika daha taşı ısıtıyorum), sıcak taşı çıkarıp hamuru üzerine koyuyorum. 180 derecede yaklaşık 30 dakikada pişiyor.

İlk aldığımda hata yaptım, taş ısınmadan hamuru koydum ve yapıştı, sonraki pişirmelerde yapışanlar yandı ve taş üzerinde siyah lekeler kaldı, bir kaç kullanımda bunlar kötü koktu. Yanıkların ekmeğe yapışmaması için yağlı kağıt kullandım, sorun olmadı.

İkinci hatayı da mısır ekmeği pişirirken yaptım. Mısır ekmeğine normal ekmekten fazla yağ koyuyorum, ekmek pişerken, taş yağı emdi, bu da sonraki pişirmelerede kokuya neden oldu, yine ekmeğin yanık yağla temas etmemesi için yağlı kağıt kullandım.

Firmayı aradığımda," Hırdavatçılardan scotch alabilirsiniz.Bordo renkli 20x20 plaka halindedir.bulaşık süngerlerinin sert kısmına benzer.scotch bulamazsanız bulaşık süngerinin sert kısmını deneyin." yanıtını aldım, evdeki bulaşık süngeri ile denedim, bütün kalıntılar temizlendi.

Kısaca taşı iyice ısıtınca ve yağlı hamurda yağlı kağıt kullanınca sorun yok. Her hafta ekmek yapıyorsanız çok memnun kalacaksınız, ekmekler daha lezzetli oluyor.

Kiraz 19-01-2013 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 1087846)
Konu başlığı "ekşi mayalı ekmek"... adıyla müsemma bir lezzett... :)

Ben uzun süredir ekmek yaptığım için tarif etmeyi deneyeyim. Üç yıldır yaptığım ekmeklerin her seferinde farklı ekşilikte ve lezzette olduğunu da belirteyim.:)

Bir seferinde ekmek 9 saat mayalanma süresi geçirdi, tamamen benim hatamdı, unutup evin dışında başka işlere dalmıştım. Geldiğimde taşmak üzereydi, hemen pişirdim ama ekmek bayaca ekşiydi.

Bir başka seferinde maya bir buçuk saatte geldi ve gözenekleri oldukça iyi durumda, ekşiliği ise tam kıvamında bir ekmek oldu.
Deneye yanıla mükemmel tada ulaşılıyor, ama ekşi mayalı ekmeği sevmiyorsanız ki sonuçta buna karar verecek sizsiniz, yapacak bir şey yok... :)

Benim ilk ekmekler de çok iyi mayalanmadığından ve yoğun olduğundan ekşi tadı baskın oluyordu, bir de sizin örneğinizdeki gibi mayalanma süresi uzun olunca ekşi oluyor. Kızım hariç biz ekşiliğini çok seviyoruz.

Dansel 19-01-2013 10:50

Sn. Kiraz, tam buğday ununu Balıkesirden , nereden alıyorsunuz?

Dansel 19-01-2013 10:52

Sn. Müjgan, siz de balıkesirden alıyor muşsunuz tam buğday ununu. Siz nereden alıyorsunuz? Ben de kaliteli, güvenilir un arıyorum.

Müjgan 19-01-2013 11:04

Halil beyden alıyoruz sanırım ikimiz de... Kara değirmen, tam buğday unu...

Halil beye internetten aldığımız bilgilerle ulaştık. Üç yıldır un siparişi veriyoruz, arada eşinin ürettiği ekşi mayadan da rica ediyoruz, sağolsun gönderiyor.
Telefonda ağaçlar.netten aradığınızı, indirim talep ettiğinizi de söylemeyi unutmayın :))

hakkımızda

TigerX 19-01-2013 11:06

Akşam yaptığım ekmeğin fotoğrafları...

Cep telefonu ile akşam çektğim için çok net olmadılar. Fakat fikir vermesi açısından yeterli olacaklardır. En az 2 misli kabarmış durumdadır. Ağırlığı 900 gr civarındadır...

Tadı hafif ekşimsi gibi. Fakat ilk yaptığım ekmeklere göre ekşiliği çok çok azaldı. Fakat yine de hiç ekşi olmasın istiyorum. Tad konusundaki görüşlerinizi bekliyorum...

http://e1301.hizliresim.com/15/m/j34zl.jpg

http://e1301.hizliresim.com/15/m/j3502.jpg

http://e1301.hizliresim.com/15/m/j34x5.jpg

Müjgan 19-01-2013 11:11

Çok güzel görünüyor, içi de dışı da... Elinize sağlık, afiyetle yiyin :)

TigerX 19-01-2013 11:16

Ekmeğin içeriğini yazmayı unuttum. Çünkü; içerik değişince görünüm de değişiyor.

- 500 gr un kullanılmıştır. Bu unun 100 gr. 'ı tam buğday unu, 30 gr 'ı yulaf kepeği ve 30 gr 'ı da buğday ruşeym 'i. Geriye kalan 300 gr ise marketlerden bulabildiğim sıradan un.

Bu karışımda kepek oranı yüksek olduğu için görüntü ve kabarma kanımca normal. Tam beyaz unla yapılınca daha kabarık ve gözenekli olabiliyor.

Yeni un arayışlarım devam ediyor. Bulamazsam ben de balıkesir den getirtmeyi deneyeceğim...

Teşekkürler...

Dansel 19-01-2013 13:07

Sn. Müjgan, verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Halil beye mesaj attım. Siz ekmek yaparken ekmeklik beyaz un olarak ne kullanıyorsunuz? Ben ekmeklere tahıl unları yanında beyaz un da katıyorum. Halil beyde yok görünüyor.

Kiraz 19-01-2013 13:54

Halkekmek organik beyaz un veya Cityfarm organik beyaz un kullanıyorum. Halil Beyden arpa, çavdar, tambuğday ve yulaf unu almıştım. Yarı yarıya veya 1/3 oranında beyaz un ile karıştırıyorum. Beyaz ekmek kadar çok kabarmıyor ama çok lezzetli oluyor, özellikle dilimleri tost makinesinde ısıtıp sıcak yemenizi tavsiye ederim.

Ekşi mayalı ekmek kolay kolay bozulmuyor, beze sarılı mutfakta bir hafta kadar dayanıyor, sadece sertleşiyor, ısıtınca ise harika oluyor. Bir arkadaşım poşete koymuş, küflendiğini söylemişti.

Halil Bey'in unlarını market unları ile kıyaslamayın, market unlarından kullanınca tamamını da tam buğday unu yapabilirisiniz ama Halil Bey'den aldıklarım daha yoğun, ekmeğin sertliği de daha fazla oluyor, tadı da daha çok hissediliyor, bu nedenle beyaz un ile karıştırıyorum ya da karıştırmadan yapmayı ben beceremedim :)

Kiraz 19-01-2013 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TigerX (Mesaj 1087872)
Akşam yaptığım ekmeğin fotoğrafları...

]

Elinize sağlık, çizgiyi de çok iyi tutturmuşsunuz.

Müjgan 19-01-2013 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dansel (Mesaj 1087907)
Sn. Müjgan, verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Halil beye mesaj attım. Siz ekmek yaparken ekmeklik beyaz un olarak ne kullanıyorsunuz? Ben ekmeklere tahıl unları yanında beyaz un da katıyorum. Halil beyde yok görünüyor.

Marka belirtmek pek etik olmasa da, şurada biz bizeyiz :)))
Beyaz un olarak Söke, Katmer, Sinangil, şu aralar da Golda un kullanıyorum. Neredeyse piyasadaki unların hepsini deniyorum. İçine tam buğday unu koyunca nasılsa lezzeti artıyor. Pişerken kokusu öyle etkileyici ki, tok iken bile acıkılıyor.:p

TigerX 23-01-2013 09:03

Görüşlerini yazan-yazamayan herkese teşekkürler....

Anlaşılan en iyi ihtimalle hafif ekşimsi tada razı olmak gerekecek...

Değişik un denemelerimde değişik lezzetler söz konusu oluyor. Çoğu paket unda aradığım un lezzeti yok. Zaten daha hamuru yoğururken bile hamurda bir çiğlik oluyor. Mis gibi buram buram buğday yerine hamsı bir kuku hakim oluyor. Bu da nihayetinde ekmeğin tadında da kendisini belli ediyor.

Hafta sonu değirmenden taze çekilmiş ve kepeği çok çok az alınmış yeni bir un aldım. Hamuru yoğururken ve pişirirken de eski çocukluğumuzdaki evde ekmek pişerken oluşan o muhteşem koku ve yerken ağzımızdaki o hafif tatlımsı o mükemmel lezzet olmasa bile şu ana kadar yaptığım en lezzetli ekmek oldu.

Zaten ekmek yapacaksak tam buğday yapmadıktan sonra pek bir faydasının olmadığına inanıyorum. Beyaz unun vücuda nişastadan başka bir faydası yok...

Organik olmayan paketli unların ambalajının üzerinde bazı firmalar dürüst davranıp ekledikleri katkı maddelerini de yazıyorlar. İşte biz sağlıklı olalım derken bu zehirleri de (doğal olmayan katkılar) vücudumuza almış oluyor. Kaş yapalım derken göz çıkarmış oluyoruz. En basitinden askorbik asit ekleyip hamurun daha iyi kabarmasını sağlıyorlar. Biz de zannediyoruz ki, "benim mayam ne de güzel kabarttı". Fakat işin aslı öyle değil elbette.

Sağlıklı ve doğal ekmek yapmak istiyorsak, sağlıklı ve doğal, mümkünse taş değirmende çekilmiş ve kepeği alınmamış un kullanalım. Benim arayışlarım ve çabam bu yönde.

Not: Susuz yetişen buğdayın ekmeği hafif tatlımsı oluyor, sulu yetişen buğdayınkisi ise daha gevşek ve tatsız birşey oluyor. Tecrübeyle sabittir.

Müjgan 23-01-2013 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TigerX (Mesaj 1089725)
Zaten ekmek yapacaksak tam buğday yapmadıktan sonra pek bir faydasının olmadığına inanıyorum. Beyaz unun vücuda nişastadan başka bir faydası yok...

Tam buğday un kullanılarak yapılan ekmekler çok başarılı olmuyor ne yazık ki, yarı yarıya ya da üçte bir oranında başarılı olunuyor. Besin değerini ve tadını bir ölçüde de artırmaksa, o kadarı bile yetiyor.

Alıntı:

En basitinden askorbik asit ekleyip hamurun daha iyi kabarmasını sağlıyorlar. Biz de zannediyoruz ki, "benim mayam ne de güzel kabarttı". Fakat işin aslı öyle değil elbette.

Toz ascorbic acide eklediğim ekmeklerimde ben nedense beklenen başarıyı elde edemedim, rengi hafif sarımsı olsa da kabarmasında bir değişiklik olmadı. Nedenini anlayamadım :)

Alıntı:

Sağlıklı ve doğal ekmek yapmak istiyorsak, sağlıklı ve doğal, mümkünse taş değirmende çekilmiş ve kepeği alınmamış un kullanalım. Benim arayışlarım ve çabam bu yönde.

Bu yüzden biz de Balıkesir'den Halil Ayar Bey'in kara değirmen buğday ununu alıyoruz :)

almanyalı 23-01-2013 10:20

merhaba,

Ekmeğinizin ekşi olması çok normal, zaten ekşi maya ile yapıyorsunuz:p
zamanla bu tada alışırsınız, bu arada ekmeğiniz güzel görünüyor elinize sağlık.

Ekşi ekmek en güzel taş fırında odun ateşinde pişer, maalesef şehirde bu mümkün değil..
birkaç çeşit unu karışrınca daha güzel sonuç veriyor, annem hamuru yoğurduktan sonra beze yapıp bezin arasına koyar ikibuçuk saat kadar bekletip öyle pişirirdi.
bekleyince çok güzel kabarıyor.

sevgilerimle

Kiraz 23-01-2013 14:24

Pizza taşı ile ekşi mayalı ekmek

4 Eklenti(ler)
1/3 arpa unu ve beyaz un ile ekşi mayalı ekmek. Pizza taşında 180 derecede yaklaşık 30-40 dakikada pişti. Artık hiç ölçü kullanmadığım için miktarları veremiyorum ama tahminen 700-800 gram un kullandım.
Eklenti 363695

Ekşi mayalı minik ekmekler, beyaz undan...Beyaz unu doğrudan pek kullanmıyorum ama bu ekmeklerin içine bir şey koyulabilmesi için yapmıştım, diğer unlarla daha sert olabiliyor ve içine bir şey koymak istendiğinde parçalanabiliyor.

Yaklaşık 3 cm çapında uzunca bir rulo yapıp, 3 cm eninde kestim. Kabardıkları zaman iyice ısınmış pizza taşına yerleştirdim.

180 derecede pişirdim, 15 dakikadan sonra bakmak gerekiyor, fazla pişerse veya sıcaklık fazla olursa sert oluyor.

Fırına girmeden hemen önce:
Eklenti 363696

Pişer pişmez:
Eklenti 363697

Eklenti 363698

almanyalı 23-01-2013 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 1087600)
Merhaba sevgili almanyalı annenizin tarifi çok güzel yalnız ben yedi çeşit unu saydım dörtte kaldım unların çeşitleri neler yazarsanız sevinirim..

merhaba,

Sevgili pembegül,
Ben hiç ekmek yapmadım, hazır annemin mis gibi ekmeklerini yemek varken...dedim ve bende öğreneyim, ileride yaparım demedim maalesef :( şimdi hala olsada yesem diyorum;),hala yapmaya niyetim de yok.:D her gittiğimde benim için yapıyor zaten,:o

Kendisine sorar,çeşitleri size yazarım.hiç yapmaya meraklı olmadığımdan içine ne koyduğunu sormadım, hem bende öğrenmiş olurum.:)
Turkiye' ye geldiğimde canlı canlı çeker yayınlarım inşallah.

sevgilerimle

tk646 25-01-2013 12:02

2 Eklenti(ler)
Bu da benim ilk ekşi ekmek denemem.

Ekşi mayayı %50 tambuğday/beyaz un karışımı ve su ile 6 günde hazırladım. Ölçüler göz kararıydı.

Mayanın hazır olduğunu anlamanın bir püf noktası da; ekşi mayanızdan 1 kaşık alıp oda sıcaklığındaki suya bırakırsanız yüzerse suda maya hazırmış ;)

Ekmeğim ise 2.5 beyaz 1,5 tam buğday ölçülerinde.

Sabah mayaladım. 2saat sonrasında tekrar yoğurdum. 5 saat sonra tekrar yoğurup 1 saat bekletip fırında 200 derecede tupperın ekmek kabında 50 dk pişirdim.

Sonrasında tepsiye alıp 15 dk tepside pişirdim kızarması için.

Dokusu delik delik,nemli, mis gibi ekşi kokulu ve tadı ekşi bir ekmek oldu.
;)

Müjgan 25-01-2013 12:11

Çok güzel görünüyor, afiyet olsun :))

denizakvaryumu 25-01-2013 12:43

1 Eklenti(ler)
Eklenti 364237

Ekmek...

Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan gıda.

10 yılı aşkın süredir gıda kimyası, ekmek bilimi, artisan ekmekçilik, fonksiyonel ve geleneksel gıdalar, organik tarım ve organik ürünler, yerel beslenme ve sağlığa etkisi, doğal tedavi yöntemleri üzerine çalışan Emine Şahin gerçek ekmeğin peşine düşerek İtalya'dan Kanada'ya, Letonya'dan Finlandiya'ya, Yemen'den Suudi Arabistan'a diyar diyar ekmek fırınlarını gezmiş. Bilgiler, reçeteler toplamış.

Öğrendiklerini ve gördüklerini Gerçek Ekmek (Hayy Kitap, 2012) ile okuyucularla paylaşıyor. Bu kitapla birlikte ekmeğe bakışınız değişecek.

Gerçek ekmeğin (mis gibi ekmek) ne olduğunu, nasıl yapıldığını, sağlıklı bir diyette ne anlam ifade ettiğini, 'mış gibi ekmek'lerden hangi noktalarda ayrıldığını öğreneceksiniz.

Ekmek dostu şehirlerdeki ustalar tecrübelerini ve özel sırlarını sizinle paylaşacak.

En önemlisi, evde hiç zorlanmadan uygulayabileceğiniz, birbirinden lezzetli ekmek tariflerine sahip olacaksınız.

pembegül 25-01-2013 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1090016)
merhaba,

Sevgili pembegül,
Ben hiç ekmek yapmadım, hazır annemin mis gibi ekmeklerini yemek varken...dedim ve bende öğreneyim, ileride yaparım demedim maalesef :( şimdi hala olsada yesem diyorum;),hala yapmaya niyetim de yok.:D her gittiğimde benim için yapıyor zaten,:o

Kendisine sorar,çeşitleri size yazarım.hiç yapmaya meraklı olmadığımdan içine ne koyduğunu sormadım, hem bende öğrenmiş olurum.:)
Turkiye' ye geldiğimde canlı canlı çeker yayınlarım inşallah.

sevgilerimle

Cevabınız için çok teşekkürler tarifinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım ..sevgiler bizden..:)

denizakvaryumu 16-02-2013 20:43

ntvmsnbc Video Galeri

Ekşi mayalı ekmek sevenler kesinlikle izlesin....

İşte son nokta :)

malina 16-02-2013 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 1102743)
ntvmsnbc Video Galeri

Ekşi mayalı ekmek sevenler kesinlikle izlesin....

İşte son nokta :)

Defne Koryürek "Ne yiyorsak, oyuz"

12 video isimleriyle birlikte tamamlansa iyi olacaktı... Yapıcam :)
(Sitede tarih adıyla yazılı, hangisinde ne var anlaşılmıyor diye ...)

malbman 16-02-2013 22:11

Rahmetli Arman Kırım, sağken Hürriyet'teki köşesinde iki hafta üst üste yazmıştı bu konuyu. Kendisini büyük bir ilgi ile takip ettiğim ve verdiği tariflerin büyük bölümünü denediğim için bunu da denemek üzere rafa kaldırmıştım. Sonradan iş-güç derken unutmuşum. Burada okuyunca yine aklıma geldi. İlginç bulacak arkadaşlar olabileceğini düşündüğümden linkleri vereyim istedim. En kısa zamanda deneyip, paylaşacağım.

İlk hafta genel bir bilgi vermiş. ilginç bilgiler var, o nedenle okumak yararlı olacaktır.

İkinci hafta da yapılışını anlatmış.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025