agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-04-2008, 12:27   #17
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Çocukken annem ekmek dolması yapardı...

Ama ekmeğin bayat olması gerektiği halde, bütün olmak zorunda...
Yuvarlak ekmeğiniz, hiç kesilmeden bayatladı ise yapabilirsiniz.

Ekmeğin altında, yuvarlak bir kapak açın. Ekmeğin içini dikkatlice boşaltın.
İçini, pilavla dolduracağız ama bu pilava tavuk parçaları, isterseniz bol soğan, domates biberle kavrulmuş kıyma ya da benzeri malzemeleri karıştırmalısınız. Etli yapmak istemeyenler, pilav miktarı kadar doğranmış ıspanak koyabilir. Marulun dışındaki sert yaprakları gibi malzemeleri değerlendirebilirsiniz. Yani seçenek çok

İşiniz bitince kapağı dikkatliye yerine yerleştirin ve ekmeği bir fırın kabına koyun. Üzerine ekmeği ıslatacak kadar et/tavuk suyu (isterseniz çok az salça ekleyebilirsiniz) dökün, fırınlayın. Arada, tepsi dibindeki suyu kaşıkla tekrar ekmeğin üzerine dökmeyi unutmayın. Sonuçta tepside hiç su kalmamalı... Miktarı baştan buna göre ayarlamalısınız.

20 dakika kadar sonra yenmeye hazır...

Ekmeğin içinden çıkardığımız kısımları kurutarak, köfte yapımında kullanabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025