agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-04-2011, 22:01   #28
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
aksam uzeri bir avuc nohutu bir cam kavanoza koyun, suyu kaynama noktasına gelmek uzereyken, su toplu igne başı gibi kabarcıklanma noktasına gelinceye kadar ısıtın, nohutların uzerine bu suyu dokun, bir iki yemek kasığı un ekleyin kavanozu yogurt mayalar gibi ılık yerde uzerini sarıp sarmalayp bekletin. Koprumeye başlayınca un ekleyin, sabaha dogru yine un ekleyip karıştırın. Mayayı hep sıcak tutacak, sarıp sarmalayacaksınız, gelmez ise yani kabarmazsa bir kapta su ısıtıp altına koyacaksınız. Bunu en baştan yapmak, her defasında suyu ısıtmak faydalı olur. Su cok sıcak olmasın maya pişmesin.
Sabahleyin kavanozdan taşacak duruma gelen maya; nohut mayalı, mis kokulu guzel kabarmış nefis bir ekmek yapılmak için hazırdır. Tabii ki hamurunuz bir kez yogurma kabında, sonra da pisirme tavasında ılık ortamda bekletilip kabartılacaktır.
Not: Ben de Tire'liyim çocukluğumda evimizde nohut mayalı ekmek yapılırdı, bahcedeki taş fırında pişerdi. Maya ise mayacı bir hanımdan sabah cok erken alınırdı.

nazlı06 beğendi.

Düzenleyen s.toprak : 07-04-2011 saat 22:04 Neden: Düzeltme yaptim.
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025