agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni81Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-04-2015, 09:36   #20
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Son iki defadır hamurum mayaladığım beze yapışıp kalıyor, son safhada bütün emeğim heba oluyor. Aşırıya kaçmadan bezi yeterince unladığımı düşünüyorum ancak, bir şeyi yanlış yaptığım kesin. Başka bir sebep olabilir mi?
Merhabalar

Ben şöyle yapıyorum. Hamuru tezgaha almadan önce bezi bolca unladıktan sonra elimle unu yaydırıyorum. Dolayısı ile un her tarafına yapışıyor. Daha sonra sepeti tezgahın üstünde şöyle bir ters çevirerek fazla unu tezgaha döküyorum.

Bu sayede hem sepet güzelce unlanmış oluyor, hem de fazlası tezgahın üstüne kar gibi yağıyor. Bir taşla iki kuş.

Şu sıralar tam buğday unu oranını 50%'ye, su oranını da 80%'e çıkardım, hamur çok cıvık olmasına rağmen yapışma olmuyor.

Bu arada La Pain'de değişik boylarda sepetler var, tavsiye edilir.

Sağlıklı günler

Ozlem A beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025