View Single Post
Eski 05-04-2015, 08:36   #36
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Son iki defadır hamurum mayaladığım beze yapışıp kalıyor, son safhada bütün emeğim heba oluyor. Aşırıya kaçmadan bezi yeterince unladığımı düşünüyorum ancak, bir şeyi yanlış yaptığım kesin. Başka bir sebep olabilir mi?
Merhabalar

Ben şöyle yapıyorum. Hamuru tezgaha almadan önce bezi bolca unladıktan sonra elimle unu yaydırıyorum. Dolayısı ile un her tarafına yapışıyor. Daha sonra sepeti tezgahın üstünde şöyle bir ters çevirerek fazla unu tezgaha döküyorum.

Bu sayede hem sepet güzelce unlanmış oluyor, hem de fazlası tezgahın üstüne kar gibi yağıyor. Bir taşla iki kuş.

Şu sıralar tam buğday unu oranını 50%'ye, su oranını da 80%'e çıkardım, hamur çok cıvık olmasına rağmen yapışma olmuyor.

Bu arada La Pain'de değişik boylarda sepetler var, tavsiye edilir.

Sağlıklı günler

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön