agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni219Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-02-2018, 12:15   #1
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
İkinci deneme:

Akşam mayayı besledim ve dolaba kaldırdım. Biraz fazla beklettim dışarıda sanırım, az önce içerisinden iki kaşık almak için kavanoza yöneldiğimde mayanın fazla akışkan bir hale geldiğini gördüm.

Mayayı diğer beslemede su miktarını azaltmayı düşündüm (?)

Az önce ön mayalama işlemi (otoliz, kek hamuru kıvamında hamur) yaptım, dört saat sonrasına da hamuru yoğurup dolaba kaldıracağım.

Bakalım bu sefer nasıl olacak, yorulan dağı aşmış, yorulmayan evde kalmış demişler öyle miydi şüphede kaldım şimdi.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ekşi maya, ekşi maya yapımı, tartine, tartine sourdough


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025