|  | |
| 
 | |||||||
 114Beğeniler
114Beğeniler
      
       28
				Gönderen malina
				28
				Gönderen malina
			
			
			 3
				Gönderen Müjgan
				3
				Gönderen Müjgan
			
			
			 2
				Gönderen malina
				2
				Gönderen malina
			
			
			 3
				Gönderen Müjgan
				3
				Gönderen Müjgan
			
			
			 2
				Gönderen Müjgan
				2
				Gönderen Müjgan
			
			
			 4
				Gönderen Ozlem A
				4
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 3
				Gönderen Güler
				3
				Gönderen Güler
			
			
			 3
				Gönderen Ozlem A
				3
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 7
				Gönderen Ozlem A
				7
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 7
				Gönderen Ozlem A
				7
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 7
				Gönderen Ozlem A
				7
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 8
				Gönderen Ozlem A
				8
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 9
				Gönderen Ozlem A
				9
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 6
				Gönderen Ozlem A
				6
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 1
				Gönderen A_NOMAD
				1
				Gönderen A_NOMAD
			
			
			 10
				Gönderen Ozlem A
				10
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 6
				Gönderen Ozlem A
				6
				Gönderen Ozlem A
			
			
			 1
				Gönderen A_NOMAD
				1
				Gönderen A_NOMAD
			
			
			 3
				Gönderen malina
				3
				Gönderen malina
			
			
			 1
				Gönderen Ozlem A
				1
				Gönderen Ozlem A
			
			
			|  | 
|  |   | Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç | 
|  23-09-2014, 16:13 | #1 | 
| agaclar.net | 
				
				Karpuz gibi görünen ekmek
			   Ekmeğin yapımı aşamasında fotoğraflamayı unuttum. Ancak tepsiye koyunca aklıma geldi   Sonuçta 3 renk hamur gerekiyor. Yarısından fazlası kırmızı olacak. Kalanın yarısı yeşil, yarısı renksiz... Renkleri gıda boyası ile de yapabilirsiniz, doğal yoldan da... Kırmızı için pancar, yeşil için ıspanak kullanılabilir. (Suyu ve püresi) Karpuzun çekirdekleri için bir avuç kuru üzüme gerek var. Kırmızı hamuru kuru üzüm ile yoğurup bir kenarda bekletirken, önce renksiz hamuru oklava ile açıp kırmızı hamurun üstüne saracaksanız, sonra da yeşil hamur sarılacak. Kabarması için bekleyip fırına atın. | 
|   |     | 
|  15-10-2014, 13:14 | #2 | 
| Ağaç Dostu | Özel ulakla gelen ekmeği yiyeli bir hayli oldu ama yorumu ancak yazacağım   Bir kere yemeye kıyılamayacak kadar güzel görünüyordu. Kıyıp yediğimde tadı da bir o kadar güzeldi. Ekmek yapma konusunda aşmışsın diyeyim, başka bişey demeyeyim.  ) | 
|   |     | 
|  15-10-2014, 13:51 | #3 | 
| agaclar.net | Kimseden ses çıkmayınca, konuyu boşuna açtım demeye başlamıştım.   ("Beğen"mek ses çıkarmak anlamına gelmiyor yani) | 
|   |     | 
|  15-10-2014, 15:02 | #6 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | malina'dan beklenti yüksek   Biz bir de çikolatalı kek bekliyoruz  Şaka bir yana ben bu tarifi deneme listeme aldım, ailenin çocuklarını süper şaşırtmayı planlıyorum! | 
|   |     | 
|  15-10-2014, 16:51 | #7 | 
| Moderatör | Ben de şimdi farkettim , ne güzel bir görüntüsü varmış. Müjgan'ın dediği gibi tadı da güzelmiş, ellerinize sağlık. Şimdi bu karpuzlu ekmekten olsaydı, güzel tam yağlı, beyaz koyun peyniri ve bir dilim karpuzla ne güzel yenirdi. | 
|   |     | 
|  07-04-2017, 15:26 | #8 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Aradan 2,5 yıl geçmiş ama bu ekmeği deneme fırsatı yeni çıktı.  Ekşi mayalı yapıyorum   Üç tür hamurum da hazır buzdolabında soğuk mayalanıyor.  Becerebilirsem fotoğrafları eklerim buraya da.. Bu arada sevgili malina'nın yaratıcılığına da şapka çıkarmak lazım. Üstelik te benim gibi tarifle gram usulü değil, emprovize yapması da cabası.. Ellerinize sağlık sevgili malina  | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 12:55 | #9 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Hamurlar ekşi maya ile mayalandı, yorgunluktan yapamayınca buzdolabında iki gece oturmak durumunda kaldılar   | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 13:01 | #10 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Pancarlı hamura çekirdeklerini aletle çıkardığım bütün zeytinleri karıştırıp şekil verdim. | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 13:03 | #11 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Beyaz hamuru açıp pancarlı hamuru onunla güzelce sardım. | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 13:08 | #12 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Sonra da ıspanaklı hamura aynısını yaptım. | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 13:09 | #13 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Yayılmaması için kalıba alıp 2 saat mayaladım. | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 13:16 | #14 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Sonra 220 C önden ısıttığım fırını ekmeği koyar koymaz 200 C düşürdüm.  İlk 15 dakika su püskürterek, sonraki 15 dakika kalıbın içinde, son 10 dakikada ise kalıptan çıkarıp fırın taşı üzerinde pişirdim.  Fırından çıkarıp 1,5 saat soğuttum. Ve sürpriz, karpuz düşüp patladı  Fotoğrafını birazdan ekleyeceğim, kesilir hale gelmesini bekliyorum  | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 13:21 | #15 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 09-12-2013 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 5,471
				 | Ama bu olmadı işte! Nasıl yani? Heyecanla aşamaları okurken bu sürpriz... Hiç beğenmedim, hiç.     | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 14:57 | #16 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | İşte böyle oldu ekmeğimiz..  O yan taraf patlak değil, benim karpuz sürrealist ekolde   | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 15:02 | #17 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Hamur, benim ekşi mayalı tost ekmeği tarifimin su yerine pancar ve ıspanak suyu kullanarak uygulanması ile yapıldı.   Tamamen doğal ve organik malzemeler kullandım. Mayalanması buzdolabında 2 gün sürdüğünden, tadı iyice oturmuş muhteşem ötesi. Çıtır çıtır bir ekmek oldu. Görüntüyü düzeltmek için birkaç deneme daha yapmam lazım.. | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 15:14 | #18 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 29-01-2011 Şehir: mersin 
					Mesajlar: 54
				 | olsada yesek. ellerinize sağlık | 
|   |     | 
|  08-04-2017, 15:25 | #19 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 09-12-2013 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 5,471
				 | Sürreal iyidir iyi...    Ben de karpuzu cidden düşüp patladı sanıp gerilmiştim ama gayet iyi görünüyor, çekirdekleri için zeytinler biraz büyük gelmiş sadece ama hiç sorun değil. Ellerine sağlık  | 
|   |     | 
|  09-04-2017, 12:57 | #20 | 
| agaclar.net | Zeytin değil üzüm kullan demiştim ama yapmamakta direnmişsin   karpuzun kesilmişine benzer çizikler atmak (fikir var ama nasıl olacağını gözümde canlandırmış değilim) gelişigüzel yerden patlamasını önleyecektir. Ellerine sağlık  | 
|   |     | 
|  09-04-2017, 17:18 | #21 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Zeytin orantılı olmadı ama  tat olarak çok yakıştı   çizik atmayı da düşündüm ama o zaman kesin çizikten patlayacaktı, belki hiç patlamaz diye çizmedim şansımı denedim, ama patladı  Siz nasıl patlatmadınız acaba  | 
|   |     | 
|  10-04-2017, 12:53 | #22 | 
| Moderatör | Sevgili Ozlem A, senin bu karpuz ekmek serüvenin de aynen benin meyveli kekim gibi olmuş; bir meyveli kek yapıyorum bütün meyveler kekin dibine çöküyor, ne denediysem olmadı, ama kekin tadı da güzel oluyor hele hele dip kısmı harika. Bütün meyveler orada biriktiği için herkez bana dibini ver diyor. Eminim ki sen bu işi kolaylıkla başarırsın, yeni denediğinde paylaş bizimle. | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |