|  | |
| 
 | |||||||
 6Beğeniler
6Beğeniler
      
      
|  | 
|  |   | Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç | 
|  22-01-2017, 22:05 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 08-08-2013 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 103
				 | 
				
				Meyvelerle ekmek mayası suyu ve meyve suyu mayasıyla ön hamur mayası  ve ekmek yapımı
			 Genellikle japonya da kuru meyvelerden ya da taze meyvelerden hatta bitkilerden belli bir suyun içinde gerekli mayalanma sıcaklığında , sıcaklığa göre yaklaşık 7 gün kavanozda bakterilerin oluşmasının beklenmesinin ardından elde edilen MEYVE SUYU MAYASI elde edilir. Elde edilen bu meyve suyu mayasıyla tıpkı ekşi mayadaki gibi ekşi maya hazır olduktan sonra ekmeği mayalamadan ön hamur mayası elde edilir. Ve son işlem olarakta ön hamur mayasıyla birbirinden farklı lezzet ve kokuda ekmekler yoğrulur ve pişirilir. Ekşi mayalı ekmek konusunda paylaşmıştım ama daha çok kişi görsün diye konu açmak istedim. Kuru üzüm,mandalina,limon,çilek,elma vs bir sürü meyve çeşidiyle yapılabiliyor. Araştırırken en güzel ve basit tarif videosu olarak bunu buldum ve ekliyorum. Google çeviriciyle çeviri yapabilirsiniz. MEYVE SUYU MAYASI HAZIRLAMA Bazen bağlantılarda sorun olduğu için videonun başlığını da yazmak istiyorum. Youtube peaceful cuisine in tariflerinden ELDE EDİLEN MEYVE SUYU MAYASI İLE ÖN HAMUR MAYASI HAZIRLAMA VE EKMEK YAPIMI Baking with natural yeast 3/3 whole wheat bread | youtube Video | 
|   |     | 
|  22-01-2017, 22:23 | #2 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 08-08-2013 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 103
				 | Mandalina ile yapılanlardan  https://washoku.guide/recipe/303529 Ve birkaç tane daha https://washoku.guide/categories/how...-natural-yeast | 
|   |     | 
|  22-01-2017, 22:28 | #3 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Güzel bir konu açmışsınız sn. N.akdas, teşekkürler.   Meyvelitepe de bu konuda çok ayrıntılı uygulama ve bilgiler paylaşmıştı. Kaynak olarak çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yaban Mayasının İzinde | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak | 
|   |     | 
|  25-01-2017, 16:07 | #4 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 08-08-2013 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 103
				 | Alıntı: 
  | |
|   |     | 
|  25-01-2017, 16:58 | #5 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 08-08-2013 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 103
				 | Verdiğiniz linke baktıktan sonra çiçeklerle ilgili hamur mayasıyla ilgili köşe yazısına denk geldim. Çiçeklerden kolay hamur mayası - HTHayat | 
|   |     | 
|  25-01-2017, 17:51 | #6 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 08-08-2013 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 103
				 |  | 
|   |     | 
|  19-02-2018, 20:36 | #7 | 
| Moderatör Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				 | Elma mayası ile Aralık ayında yaptığım ekmeği de ekleyeyim buraya   Sadece 5 gün fermente ettiğim elma suyu, tuz ve un. Ölçüler bende bu ekmekte göz kararı ama @meyvelitepe instagram hesabı bu konuda önemli bilgiler vermekte. | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |