![]()  | 
	|
		
			
  | 
	|||||||
114Beğeniler
      
      
				4
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				3
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				7
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				7
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				7
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				8
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				9
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				6
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				10
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				6
				Gönderen Ozlem A
			
			
			
				1
				Gönderen Ozlem A
			
			
			![]()  | 
	
	
| 
		 | 
 | 
	
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç | 
| 
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			 agaclar.net 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
			
			 
				
				Karpuz gibi görünen ekmek
			 
			![]() ![]() Ekmeğin yapımı aşamasında fotoğraflamayı unuttum. Ancak tepsiye koyunca aklıma geldi ![]() ![]() Sonuçta 3 renk hamur gerekiyor. Yarısından fazlası kırmızı olacak. Kalanın yarısı yeşil, yarısı renksiz... Renkleri gıda boyası ile de yapabilirsiniz, doğal yoldan da... Kırmızı için pancar, yeşil için ıspanak kullanılabilir. (Suyu ve püresi) Karpuzun çekirdekleri için bir avuç kuru üzüme gerek var. Kırmızı hamuru kuru üzüm ile yoğurup bir kenarda bekletirken, önce renksiz hamuru oklava ile açıp kırmızı hamurun üstüne saracaksanız, sonra da yeşil hamur sarılacak. Kabarması için bekleyip fırına atın.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#2 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Özel ulakla gelen ekmeği yiyeli bir hayli oldu ama yorumu ancak yazacağım  ![]() Bir kere yemeye kıyılamayacak kadar güzel görünüyordu. Kıyıp yediğimde tadı da bir o kadar güzeldi. Ekmek yapma konusunda aşmışsın diyeyim, başka bişey demeyeyim.  ) | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#3 | 
| 
			
			 agaclar.net 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Kimseden ses çıkmayınca, konuyu boşuna açtım demeye başlamıştım.  ![]() ("Beğen"mek ses çıkarmak anlamına gelmiyor yani)  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#6 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         malina'dan beklenti yüksek    Biz bir de çikolatalı kek bekliyoruz ![]() Şaka bir yana ben bu tarifi deneme listeme aldım, ailenin çocuklarını süper şaşırtmayı planlıyorum!  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#7 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Ben de şimdi farkettim , ne güzel bir görüntüsü varmış. Müjgan'ın dediği gibi tadı da güzelmiş, ellerinize sağlık. Şimdi bu karpuzlu ekmekten olsaydı, güzel tam yağlı, beyaz koyun peyniri ve bir dilim karpuzla ne güzel yenirdi.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#8 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Aradan 2,5 yıl geçmiş ama bu ekmeği deneme fırsatı yeni çıktı.  Ekşi mayalı yapıyorum    Üç tür hamurum da hazır buzdolabında soğuk mayalanıyor.  Becerebilirsem fotoğrafları eklerim buraya da..Bu arada sevgili malina'nın yaratıcılığına da şapka çıkarmak lazım. Üstelik te benim gibi tarifle gram usulü değil, emprovize yapması da cabası.. Ellerinize sağlık sevgili malina ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#9 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Hamurlar ekşi maya ile mayalandı, yorgunluktan yapamayınca buzdolabında iki gece oturmak durumunda kaldılar  ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#10 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Pancarlı hamura çekirdeklerini aletle çıkardığım bütün zeytinleri karıştırıp şekil verdim.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#11 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Beyaz hamuru açıp pancarlı hamuru onunla güzelce sardım.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#12 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Sonra da ıspanaklı hamura aynısını yaptım.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#13 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Yayılmaması için kalıba alıp 2 saat mayaladım.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#14 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Sonra 220 C önden ısıttığım fırını ekmeği koyar koymaz 200 C düşürdüm.  İlk 15 dakika su püskürterek, sonraki 15 dakika kalıbın içinde, son 10 dakikada ise kalıptan çıkarıp fırın taşı üzerinde pişirdim.  Fırından çıkarıp 1,5 saat soğuttum. Ve sürpriz, karpuz düşüp patladı ![]() Fotoğrafını birazdan ekleyeceğim, kesilir hale gelmesini bekliyorum ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#15 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			Giriş Tarihi: 09-12-2013 
				Şehir: istanbul 
				
				
					Mesajlar: 5,471
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Ama bu olmadı işte! Nasıl yani? Heyecanla aşamaları okurken bu sürpriz... Hiç beğenmedim, hiç.    ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#16 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         İşte böyle oldu ekmeğimiz..  O yan taraf patlak değil, benim karpuz sürrealist ekolde ![]() ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#17 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Hamur, benim ekşi mayalı tost ekmeği tarifimin su yerine pancar ve ıspanak suyu kullanarak uygulanması ile yapıldı.   Tamamen doğal ve organik malzemeler kullandım. Mayalanması buzdolabında 2 gün sürdüğünden, tadı iyice oturmuş muhteşem ötesi. Çıtır çıtır bir ekmek oldu. Görüntüyü düzeltmek için birkaç deneme daha yapmam lazım..  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#18 | 
| 
			
			 Ağaçsever 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 29-01-2011 
				Şehir: mersin 
				
				
					Mesajlar: 54
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         olsada yesek. ellerinize sağlık  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#19 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			Giriş Tarihi: 09-12-2013 
				Şehir: istanbul 
				
				
					Mesajlar: 5,471
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Sürreal iyidir iyi...    Ben de karpuzu cidden düşüp patladı sanıp gerilmiştim ama gayet iyi görünüyor, çekirdekleri için zeytinler biraz büyük gelmiş sadece ama hiç sorun değil. Ellerine sağlık ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#20 | 
| 
			
			 agaclar.net 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Zeytin değil üzüm kullan demiştim ama yapmamakta direnmişsin  ![]() karpuzun kesilmişine benzer çizikler atmak (fikir var ama nasıl olacağını gözümde canlandırmış değilim) gelişigüzel yerden patlamasını önleyecektir. Ellerine sağlık ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#21 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 08-05-2012 
				Şehir: Istanbul 
				
				
					Mesajlar: 1,774
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Zeytin orantılı olmadı ama  tat olarak çok yakıştı    çizik atmayı da düşündüm ama o zaman kesin çizikten patlayacaktı, belki hiç patlamaz diye çizmedim şansımı denedim, ama patladı![]() Siz nasıl patlatmadınız acaba ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#22 | 
| 
			
			 Moderatör 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Sevgili Ozlem A, senin bu karpuz ekmek serüvenin de aynen benin meyveli kekim gibi olmuş; bir meyveli kek yapıyorum bütün meyveler kekin dibine çöküyor, ne denediysem olmadı, ama kekin tadı da güzel oluyor hele hele dip kısmı harika. Bütün meyveler orada biriktiği için herkez bana dibini ver diyor. Eminim ki sen bu işi kolaylıkla başarırsın, yeni denediğinde paylaş bizimle.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
![]()  | 
	
	
		
  | 
	
		 |