![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
|
Lavaş. ( BAZLAMA'nın SOSYETİK çakması )
Alıntı:
Yukarıda gördüğünüz un, tuz. maya hazırlanır. Tandır saçı denilen yaklaşık çapı 1.20 civarı olan siyah saç toprak tandır içinde ve altında kısmen saman, kısmen odun yanan ısıtıldıktan sonra üzerin çapı 25-30 cm. civarında, kalın, boş yufka, arkalı önlü pişirilir. Saç üzerinoden çıktıktan sonra içine tereyağı, soğan, yumurta vb. konarak yenir. Aynı çapta ki hamur içine yumurta kırarak, peynir konarak, taze soğan, taze sarımsak koyarak, sulandırılmış yoğurt konarak, sıvı **** katı yağ konarak katlanır ve pişirilir. Bu bazlamadır. Aynısını yağda yaparsanız TATARLAR ÇİĞ BÖREK der. Konya'lılar bunu bilir. Hamuru üzeri açık ve fırında yaparsanız ETLİEKMEK-MEVLANA vb. isimleri alır. BAZLAMA yı güncel malzeme ve evlerde yapamazsınız. Hepsi çakma olur. Sanıyorum LİMONSEVER KONYA'lı hanım arkadaşım. GÜNEYİĞİ biliyor. Bunu da bilir. Doğrusunu ona sorun lütfen. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|