Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  malina
					 
				 
				1 kg un  + 1/2 bayat ekmek içi 
1 bardak su + 1 yemek kaşığı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı yoğurt 
  
ile hamur haline gelir mi? 
  
Su çok az değil mi? 
			
		 | 
	
	
 Ekmek içini ıslattığımız bir bardak su elbette 1 kg. un için yetmez, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar su ilave edilmelidir.
Bilgi aldığım arkadaşım hamuru yoğururken daima ılık su kullanır.
Bayat ekmek içi kullanımından maksat, lavaşı yumuşatması içindir, aksi takdirde lavaş soğudukça sertleşir, dürüm yapılamaz hale gelir.
Bu tarifi veren arkadaşım lavaş ekmeğini çok sık yapar, ustadır yani bu konuda.