View Single Post
Eski 18-02-2012, 09:56   #12
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Güler Hanım neredesiniz? Müjde, müjde...

Yukarıdaki tarifleri okudum, kendime göre uygun bir karışımla ilk denememi yaptım.

Süt veya yoğurt koymadım, hafif çıtır olmasını istediğimden su ile yaptım ve tuz ilave etmedim, çok az şeker koydum. Elde de yapılabilir ama makinenin hamur mayalama kısmı çok pratik ve sonucu çok iyi oluyor. Zaman kalmadığından gece hamuru mayaladım, kapalı kap içinde buzdolabına koydum, sabaha kadar mayalanmaya devam etti.


1,5 bardak su
4 bardak beyaz un
bir çimdik şeker
kuru maya.


Sabah çocukları yataktan kaldırmak zor ama sürprizler olunca erkenden kalkıyorlar. Şimdilik tavada denedim, hamurum arttı, sonrasında ekmek yapmazsam fırında deneyeceğim. Fırında döküm tavada iyi olabilir.

Unladığım tezgahta ceviz kadar parçaları, 2 mm kalınlığında açtım.
Name:  IMAG0691.jpg
Views: 11283
Size:  23.0 KB

Döküm tavayı ocakta 4-5 dakika kızgın ateşte ısıttım, yağlamadım. Sonra açılan hamuru attım.
Name:  IMAG0693.jpg
Views: 11356
Size:  33.2 KB


Name:  IMAG0694.jpg
Views: 11298
Size:  34.4 KB


Hafif kabarınca ve altının kuruduğundan emin olunca dikkatlice ters çevirdim. Çok kısa zamanda daha çok kabardı.
Name:  IMAG0695.jpg
Views: 11407
Size:  25.2 KB

Tavam çok ısınınca ocağı biraz kıstım.

Fotoğraf çekeyim derken az daha yakacaktım. Tabağa koyar koymaz sönmedi, patlayanlar dışında kabarık kaldı.
Name:  IMAG0698.jpg
Views: 11564
Size:  34.2 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön