Güler Hanım neredesiniz? Müjde, müjde...
Yukarıdaki tarifleri okudum, kendime göre uygun bir karışımla ilk denememi yaptım.
Süt veya yoğurt koymadım, hafif çıtır olmasını istediğimden su ile yaptım ve tuz ilave etmedim, çok az şeker koydum. Elde de yapılabilir ama makinenin hamur mayalama kısmı çok pratik ve sonucu çok iyi oluyor. Zaman kalmadığından gece hamuru mayaladım, kapalı kap içinde buzdolabına koydum, sabaha kadar mayalanmaya devam etti.
1,5 bardak su
4 bardak beyaz un
bir çimdik şeker
kuru maya.
Sabah çocukları yataktan kaldırmak zor ama sürprizler olunca erkenden kalkıyorlar. Şimdilik tavada denedim, hamurum arttı, sonrasında ekmek yapmazsam fırında deneyeceğim. Fırında döküm tavada iyi olabilir.
Unladığım tezgahta ceviz kadar parçaları, 2 mm kalınlığında açtım.
Döküm tavayı ocakta 4-5 dakika kızgın ateşte ısıttım, yağlamadım. Sonra açılan hamuru attım.
Hafif kabarınca ve altının kuruduğundan emin olunca dikkatlice ters çevirdim. Çok kısa zamanda daha çok kabardı.
Tavam çok ısınınca ocağı biraz kıstım.
Fotoğraf çekeyim derken az daha yakacaktım. Tabağa koyar koymaz sönmedi, patlayanlar dışında kabarık kaldı.