![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Lavaş Ekmeği
Malzemeler.. 3 su bardağı un Süt (ılık su da olabilir) Sıvı yağ ( 2 çorba kaşığı kadar) Kuru maya (minik paket) Hepsi karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.. Ortamın sıcaklığına göre kabarana kadar beklenir.. ![]() Bu karışımdan ortalama 6 beze çıkıyor. Tavanızın boyutuna göre açın. Benimkiler tam yuvarlak olmasa da idare eder.. ![]() ![]() Çok kalın olmasın içi pişmeyebiliyor.. Çok ince olursa da kuruyor. Göz kararı yapacaksınız artık.. ![]() Son durum budur.. ![]() ![]() Ben mürdüm eriği reçeli sürdüm.. Isıtıp tereyağı ve peynirle de harika oluyor.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende fırında yapıyorum, sıcak sıcak tadı çok güzel ouyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Tayland
Mesajlar: 202
|
Merhaba sayin selis ![]() Ne kadar sut koyacagimi bilemiyorum yardimci olurmusunuz ? ayrica yasadigim yerde yas maya yok acaba kuru toz maya ile yapabilirmiyim ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Ben önce un sonra maya ve tuzu kuru iken karıştırmanızı ve daha sonra sütü ılık ılık yavas yavas yuğurma işlemi sırasında ayarlamanızı öneririm. Hamur sulu olursa un şayet kuru olursada süt ilave edin. sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
Ben yapıyorum. Defrost ayarında kısa sürede çözülüyor ve neredeyse tazesinden farksız oluyor. Özellikle ısıtılmış teflon tavada kısa bir süre daha tutunca... Yanlız sürelere çok dikkat edin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
|
bizim orda zeytin yağında pişiriyorlar biraz kızarıyor.. peynirle çok güzel gidiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
Şehir: almanya
Mesajlar: 2
|
Sevgili Kiraz Ben bu eski hamur mayasina yeni basladim.Bir pilastik kaba bir bardak yogurt suyu bir bardak un koydum,cabuk olmasi icinde parmak ucu kadar maya icine attim.Ikinci bir plastik kabada bir avuc nohut isladim ertesi gun bunu brendirdan gecirdim ilik su ve bir bardak un koydum.Bana sanki yogurt suyuyla olan maya daha iyi gibi geldi,denedim güzelde kabariyor.Nohut mayasini daha denemedim.Ama birde nohut mayasi kötü kokuyor.Ben size sormak istiyorum ,en iyi ev mayasi sizce hangisi.Okudugum kadariyla siz daha cok bilgi edinmissiniz. Selma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selma021, benim de çok bilgim yok, sadece denediklerimi paylaşıyorum. Ekşi mayayı sürekli kullanıyorum ama nohut mayasını denemedim (denemeyi istiyorum). Yoğurt suyu, mayalanmanın daha çabuk olmasını sağlıyor ama bu konular için ekşi mayalı ekmek ve nohut ekmeği başlıklarını okumanızı tavsiye ederim. Deneyerek kendi mayanızı seçebilirsiniz. Nohut mayasını, ekşi maya da olarak devam ettirmeyi de deneyebilrisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|