agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-09-2011, 20:20   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Lavaş Ekmeği

Malzemeler..
3 su bardağı un
Süt (ılık su da olabilir)
Sıvı yağ ( 2 çorba kaşığı kadar)
Kuru maya (minik paket)

Hepsi karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.. Ortamın sıcaklığına göre kabarana kadar beklenir..
Name:  100_9465 (Small).JPG
Views: 10561
Size:  38.4 KB


Bu karışımdan ortalama 6 beze çıkıyor. Tavanızın boyutuna göre açın.
Benimkiler tam yuvarlak olmasa da idare eder..
Name:  100_9469 (Small).JPG
Views: 10145
Size:  45.6 KB

Çok kalın olmasın içi pişmeyebiliyor.. Çok ince olursa da kuruyor. Göz kararı yapacaksınız artık..
Name:  100_9473 (Small).JPG
Views: 10194
Size:  31.2 KB

Son durum budur..
Name:  100_9475 (Small).JPG
Views: 12823
Size:  56.4 KB

Ben mürdüm eriği reçeli sürdüm.. Isıtıp tereyağı ve peynirle de harika oluyor..
Name:  100_9477 (Small).JPG
Views: 9852
Size:  41.8 KB

çiftçi5234 ve Adil beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2011, 20:26   #2
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende fırında yapıyorum, sıcak sıcak tadı çok güzel ouyor.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2011, 20:49   #3
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Miss misss...Bi şey sorsam süt ne kadar? Ben çok beceriksizimdir hamur işlerinde ölçüsüz asla tutturamam.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 20:36   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Tayland
Mesajlar: 202
Merhaba sayin selis
Ne kadar sut koyacagimi bilemiyorum yardimci olurmusunuz ? ayrica yasadigim yerde yas maya yok acaba kuru toz maya ile yapabilirmiyim ?

Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 20:42   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Garuda sütün miktarını siz belirleyin.. Yumuşak bir hamur olacak, ele yapışacak.. Ben göz kararı ekledim..
Ben de toz maya kullanıyorum sorun yok )

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 20:50   #6
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Ben önce un sonra maya ve tuzu kuru iken karıştırmanızı ve daha sonra sütü ılık ılık yavas yavas yuğurma işlemi sırasında ayarlamanızı öneririm. Hamur sulu olursa un şayet kuru olursada süt ilave edin. sevgiyle kalın

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 09:05   #7
/
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Usa
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Muğla'da az yemedim. Ben bunu yapsam difrize atsam,mikrodalgada ısıtsam sonuç nasıl olur?

dryad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 20:21   #8
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dryad Mesajı Göster
Muğla'da az yemedim. Ben bunu yapsam difrize atsam,mikrodalgada ısıtsam sonuç nasıl olur :/
Malesef güzel olmuyor...taze sıcak sıcak yenmesidir özelliği.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2012, 12:45   #9
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dryad Mesajı Göster
Ben bunu yapsam difrize atsam, mikrodalgada ısıtsam sonuç nasıl olur :/
Ben yapıyorum. Defrost ayarında kısa sürede çözülüyor ve neredeyse tazesinden farksız oluyor. Özellikle ısıtılmış teflon tavada kısa bir süre daha tutunca... Yanlız sürelere çok dikkat edin...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 20:45   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
bizim orda zeytin yağında pişiriyorlar biraz kızarıyor.. peynirle çok güzel gidiyor

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 19:16   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-01-2013
Şehir: almanya
Mesajlar: 2
Sevgili Kiraz

Ben bu eski hamur mayasina yeni basladim.Bir pilastik kaba bir bardak yogurt suyu bir bardak un koydum,cabuk olmasi icinde parmak ucu kadar maya icine attim.Ikinci bir plastik kabada bir avuc nohut isladim ertesi gun bunu brendirdan gecirdim ilik su ve bir bardak un koydum.Bana sanki yogurt suyuyla olan maya daha iyi gibi geldi,denedim güzelde kabariyor.Nohut mayasini daha denemedim.Ama birde nohut mayasi kötü kokuyor.Ben size sormak istiyorum ,en iyi ev mayasi sizce hangisi.Okudugum kadariyla siz daha cok bilgi edinmissiniz.

Selma

selma021 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 13:18   #12
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Selma021, benim de çok bilgim yok, sadece denediklerimi paylaşıyorum. Ekşi mayayı sürekli kullanıyorum ama nohut mayasını denemedim (denemeyi istiyorum). Yoğurt suyu, mayalanmanın daha çabuk olmasını sağlıyor ama bu konular için ekşi mayalı ekmek ve nohut ekmeği başlıklarını okumanızı tavsiye ederim. Deneyerek kendi mayanızı seçebilirsiniz. Nohut mayasını, ekşi maya da olarak devam ettirmeyi de deneyebilrisiniz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025