agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-03-2011, 21:21   #1
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Galeri: 15
Sevgili Güler hanım, süt, metalin ya da dökümün işlenirken ısınmasını ya da deforme olmasını önlemek için üzerine yüklenen bir takım yağ ya da kimyasal madde artıklarının zararlı etkilerinin bertaraf edilmesi için kullanılır. Ayrıca protein bakımından zengin olduğu için ağır metallerin neden olduğu zehirlenmelerde panzehir olarak kullanılır.

Çocukluğumda alüminyum mutfak eşyalarının yeni yeni yaygınlaştığı zamanlar, evin kadınlarının yeni alınan alüminyum kapkacakta süt kaynattıklarını net olarak hatırlıyorum. Muhtemelen onlar da sütün bu etkisini biliyorlardı.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2011, 22:13   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Malina'cım ekmeği ne ile yoğurduğunu yazmamışsın. Hamurun içinde yeşilimsi noktacıklar var sanki. Sağ alt köşede ekmeğe şekil vermek için kullandığın malzeme de çok akıllıca ))
Fotoğraflar çok iyi de, tarifi yok

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025