agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-02-2011, 12:54   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Name:  dokumwok.jpg
Views: 7956
Size:  4.9 KB

Sıvı oranı olması gerekenden fazla bir ekmek denemesi yaparken aklıma geldi. Wok tava, yapısı gereği ekmeği en kolay aktarabileceğimiz geniş bir ağıza sahip. Aktarma işlemini es geçip, son mayalanmayı burada yapsam soğuk olarak kullansam nasıl sonuç alırım denemesi yapmıştım

Tavayı sıvı yağla incecik yağladım, fazla birkaç damlayı da döktüm. Yağlama nedenim, tavayı biraz unlamak istememdi, yağ olunca un yapıştı ve tavanın dibinde toplanmadı. Mısır unu kullandım.

Hamur kabardı, pişirdim. En heyecanlı yer, ekmek kolay çıkacak mı?
Kesinlikle sorunsuz, hiç beklemeye, soğutmaya, ucundan kaldırmaya çalışmaya gerek kalmadı. Yan eğince ekmek kaydı

Fazla mısır unu da, peçete yardımıyla çok kolay döküldü.

Wok tavayı kullanmadaki esas nedenim başka, itiraf edeyim

Mekik biçimli ekmek yapmak istemiştim., yani sadece üstü kabarmış değil, altı da kabarmış...
Düşündüğüm gibi de oldu

Not: Tencere kapağım, tavaya da uyuyor...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025