agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-02-2011, 23:21   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Pazartesi günü buzdolabından çıkarıp, aktive etmeye başladığım mayayı, nihayet bu gece saat 20.30'da yoğurabildim.
Mayayı aktive ederken bir tatlı kaşığı şeker ve bir çay bardağı kadar süt koymuştum. Ve fakat aktivasyonu hızlandırmak babında ekstra bir etkisini göremedim bu yaptığım işlemin
Hamuru, yoğurduğum kaptan büsbütün alamayacak kadar cıvık yoğurdum bu kez. Kekten biraz daha kıvamlıca idi, resmen, pişireceğim tencereye sıyırarak akıttım )
Soğuk Hecha tencerenin dibine biraz un serpip, üzerine hamuru döktükten sonra, kapağını kapatıp radyatörün üzerine koydum. Yaklaşık iki saat bekledim. Hamurun kabarmaya hevesli olduğunu görünce, 50 dereceye ayarladığım fırına, tencereyi kapağı ile birlikte koydum. Fırında 1 saat kadar beklediğinde, hamur tencerenin ağzına kadar kabarmıştı.

Name:  ekmek deneme4-1.jpg
Views: 1068
Size:  20.7 KB

Fırını 180 dereceye ayarlayıp, pişirdim. Halen kendisini biraz daha çekmesi için fırında duruyor. Soğuyunca onu da yükleyeyim.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025