24-02-2011, 11:06
			
			
		 | 
		
			 
			#11
			
		 | 
	
	| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			
				 
				Giriş Tarihi: 13-02-2008 
				Şehir: istanbul 
				
				
					Mesajlar: 4,640
				 
				
				
				
				
				     
			 
	 | 
	
	
	
		
		
		
	        
	Alıntı: 
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  SDurul
					 
				 
				Sevgili Kiraz ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sizlerin ekmeklerini görünce, ekmeğim için sabırsızlanıyorum. 
 
Ama mayamın ilk gündeki neşesi yok. Biraz köpürdü, o kadar. Beklemedeyim. 
			
		 | 
	 
	 
 Sulanmaya başlarsa hemen biraz un ilave edin işe yarıyor. Mayam sürekli radyatöre yakın değil, oda sıcaklığında bekliyor, bu nedenle yoğun köpüklenme yok ama ekmek yapmadan önce, altına tahta koyarak bir kaç saat radyatörde keyiflenmesini ve köpürmesini sağlıyorum.
 
İlk tarifteki gibi 1'e 1 oranda su ve unu benim unum sevmedi, kek hamuru kıvamında yapıyorum, artık hiç sulanmıyor.
 
Güler Hanım, beyaz un ile belki daha güzel kabarır. İsterseniz mayam çoğaldığında size göndereyim ama biraz zaman gerekecek.  
		
		
		
                
		
		
		
	 | 
	
		 
		
		
		
		
		 
	 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 |