agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-09-2008, 10:40   #1
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Sevgili abk, normalde bende hamur ile yaparım ama pide ile gerçekten harika oluyor.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2008, 13:44   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Hepinize iyi gunler.
Asyadan, Avrupadan, Afrikadan, Amarikadan bircok kulturun gelip yogruldugu, bir cok kulturlu ulkedir Ausvusturalya.

Caniniz hangi kulturun yemeklerini cekmisse hemen yani basinizda bulabilirsiniz.
Akliniza gelebilecek her ulkenin, lokanta ve restorantlari burada vardir.

Kimi yiyecekler bizim damak tadimiza uymasa da, bircoklari damak zefkimize uygun ve ya zaman icerisinde o tatlara da alisiyorsunuz diyelim.

Burada Italyanlarin pizzasina herkes bayiliyor. Ozellikle de cocuklar, ve cocuklarin cogu, uzerinde, domates sosu, mantar ve peynir olan Pizzayi tercih ediyorlar.

Uzun yillar var ben de pizza yapiyorum. Onceleri evdeki firinda yapiyordum, ustu kizariyor, tepsi icerisinde oldugu icin, alt tarafi kizarmiyordu. Baktim olmuyor, ustu kizardiktan sonra firindan disariya alip, onu parcalara bolup, ates ustunde iyice isinmis bir tava veya sac uzerine koyup Pizzanin altini kizartmiya basladim. Bu yontemle yillarca pizza pisirdim.

Gun geldi bahceme bir firin yaptim simdi Pizzalari da bahcedeki firinda pisiriyorum. Burdaki pizza basligini gorunce, bir gun sizlerle pizza hakkinda bildiklerimi paylasirim diye dusundum. Pazar gunu ziyarete gelen akraba cocuklari pizza yapmami istediler, yaptigim pizzalari sizinle paylasiyorum.
Yalniz tarifle ve fotograflarla degil, gercek pizzalari da paylasmayi cok isterdim.

Bahcede firini olmiyanlar evdeki firinda da pisirebilirler (ben yillarca evdeki firinda pisirmistim) ve cocuklarin pizzayi cok seveceklerini dusunuyorum.


Hazir ekmek hamuru kullanabileceginiz gibi, hamuru kendiniz de yogurabilirsiniz.
Hamur icin:
3 su bardagi un
1 dardak ilik su
2 cay kasigi toz maya
1 cay kasigi seker
2 corba kasigi sivi yag
biraz tuz,
Bunlari karistirip yogurunuz ve kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediniz. gerekirse suyu cogaltabilir veya azaltabilirsiniz. Bu olcu ile 3 pizza yapabilirsinin. Yapacaginiz pizza sayisina ve buyuklugune gore yukardaki olcuyu cogaltabilirsiniz.

Hamuru yogurduktan sonra 20 dakika kadar dinlenmeye birakiniz.

Sos icin:

1/2 bardak domates puresi(burda teneke kutularda hazir satiliyor, orda yoksa iyice pismis domatesleri rendeleyip elde edebilirsiniz.)

1.5 corba kasigi domates salcasi

1/2 cay kasigi sarmisak tozu

1 cay kasigi kekik

Bunlari domates puresi icine ekleyip iyice bir birine karistiriniz(zaman icerisinde sevdiginiz baska seyleri de bu sos icerisine ekleyip kendinize ozel bir sos gelistirebilirsiniz ornegin ben biber tursu suyu ekliyorum)


Pizza uzerinine konanlar kisinin zefkine gore degisiyor, ben bunlari siralamaya calisayim, sizler de sevdiginiz baska seyleri eklersiniz.

Pizza uzerindekiler:

Mozzarella peynir(bu peyniri bulamazsaniz tuzsuz kasar kullanabilirsiniz)

Tavuk (tavugun gogus kismini hasladiktan sonra kullaniniz, salam, sucuk, sosis, pastirma, kavrulmus kiyma ve deniz urunlerini de kullanabilirsiniz, mesela hamsi)

Ince dogranmis kirmizi ve yesil biber

Ince dogranmis beyaz mantar

Sogan, zeytin, ananas(pineapple)

Her sey tamam pizza yapmiya basliyabiliriz.

Name:  Pizza 002.jpg
Views: 1706
Size:  25.3 KB
Hamur 20 dakika dinlendikten sonra onlari tepsinizin buyuklugune gore parcalara ayirip yuvarladiktan sonra bir 10 dakika kadar dinlenmesini bekleyiniz.

Name:  Pizza 001.jpg
Views: 1860
Size:  26.3 KB
Hamuru yogurup dinlanmiye biraktiginiz 20 dakika icerisinde malzemalerinizi hazirlamaya calisiniz.

Name:  Pizza 003.jpg
Views: 1724
Size:  22.7 KB

Once merdane ile hamurunuzu cevirerek her tarafini aciniz.

Name:  Pizza 005.jpg
Views: 2173
Size:  16.6 KB
Not: hamuru tepsiye koymadan once, yapismamasi icin tepsiyi yaglayiniz.
tepsiye aldiginiz hamuru ortadan disa dogru, parmaklarinizla bastirip tepsinin her tarafina yayiniz hamur kalinligi 2-3 mm kadar olmali. Yaydiginiz hamur uzerine daha once hazirladiginiz sostan 1-2 kasik koyunuz.

Name:  Pizza 006.jpg
Views: 2220
Size:  24.0 KB

Ve sosu hamur uzerine yayiniz.


Düzenleyen Ali H. ALI : 23-09-2008 saat 14:16 Neden: Onemli bir ayrintiyi eklemek icin
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2008, 13:55   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Name:  Pizza 007.jpg
Views: 1746
Size:  29.2 KB
soslu hamur uzerine once peynir sonra tavuk etlerini serpistiriyoruz.

Name:  Pizza 008.jpg
Views: 1893
Size:  32.2 KB
Ardindan biber ve mantarlari.

Name:  Pizza 009.jpg
Views: 1770
Size:  32.7 KB
Zeytin, ananas ve en ustune biraz daha peynir.

Name:  Pizza 010.jpg
Views: 1798
Size:  15.7 KB
Disardaki firinda 8-10 dakikada pisiyor.

Name:  Pizza 011.jpg
Views: 1899
Size:  45.8 KB
Ve cocuklarin(sanirim buyuklerin de) pizzalari, yemek icin hazirdir.

Firsat buldukca, buralardan baska yemek tarifleri de yaparim.
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025