Klasik pizzaya göre hamuru daha kalındır ve daha bol malzemeyle yapılır.
Hamur malzemesi:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağında 1 parmak eksik yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
(30 cm. çapındaki yüksek kenarlı yuvarlak tepsi için)
Kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Hamuru tepsiye, kenarlarından yükselterek yerleştirilir. (Tepsi kenarı kadar yükseltmek gerekiyor) Taban hamuru çatal ile birkaç yerden delinir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Hamur pişerken tercih edilen malzeme ile harç hazırlanır. Benim tercihim değişik renkte biber, bayaz kültür mantarı, siyah zeytin, sosis, kaşardır. 1/2 çay bardağı su içinde 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası sulandırılır. Acı biber salçalı su ile harç harmanlanır.
Fırından çıkarılan hamurun üzerine kaşığın arka yüzü ile hafifçe bastırılarak harç yayılır. 15-20 dakika kadar pişirilir. (Pişirmeme süresi harcın pişme durumununa göre ayarlanır)
Pizza pişerken bu sefer sosu hazırlanır. Domatesler rendelenip, sos kıvamına gelene kadar pişirilir. 1 diş sarımsak rendelenir, karabiber, kekik ilave edilir. Pişmiş sos 1-1,5 su bardağı kadar olmalıdır.
Pizza pişince domates sosu harç üzerini kaplayacak şekilde dökülür. Ilık fırında 10-15 dakika bekletilir.
Afiyet olsun.
Kalın hamurlu pizza resimleri