![]() |
Bauhausedaki zirai ilaç satan yer DDVPönerdi kullandım işe yaramadı. Hemde kimyasal olduğundanda pişman oldum. Şimdi suda eriğebilen kükürt buldum birde onu denicem. 1 litreye 6 gram kükürt gerekiyormuş. 6 gramı nasıl ayarlıcam bakalım formu dolaşıyım heralde çay kaşığı cinsinden ölçüsü vardır :)
|
Kullanacağınız malzemenin, hangi ürüne benzediğine bakarak, yaklaşık ölçüsünü tahmin etmek için işinize yarayabilir diye umuyorum :)
Pratik ölçüler Un Tatlı Kaşığı (Silme) 3 gr Çorba Kaşığı (Silme) 6 gr Çay Bardağı (Silme) 56 gr Su Bardağı (Silme) 110 gr Nişasta Tatlı Kaşığı (Silme) 3 gr Çorba Kaşığı (Silme) 7 gr Çay Bardağı (Silme) 50 gr Su Bardağı (Silme) 105 gr Şeker Tatlı Kaşığı (Silme) 4 gr Çorba Kaşığı (Silme) 9 gr Çay Bardağı (Silme) 100 gr Su Bardağı (Silme) 190 gr İrmik Tatlı Kaşığı (Silme) 5 gr Çorba Kaşığı (Silme) 10 gr Çay Bardağı (Silme) 80 gr Su Bardağı (Silme) 155 gr kaynak |
selam arkadaşlar benim pepinonum yapraklarında benek benek kuruma var
neden olabilir mantar mı yoksa gübremi dokundu üzerinde meyvesi gözükenlerde var havaların ısınmasınla meyveye dönmesi hızlandı havalar serin oldugu zaman çiçekler dökülüyordu simdi dökülmüyor ben aydında yetiştiriciliğini bu sene basladım 30 tane fidan ile basladım |
3 Eklenti(ler)
Şubat ayında Demreden fide olarak gelen pepinonun şu anda üzerinde meyveleri var. Meyvesi bir yana yapraklarının yeşilliği için yan dallarından kırıp çoğalttım onun resminide daha sonra ekleyeceğim. Ayrıca çok güzel çiçekleri var ve çok güzel kokuyorlar..
|
3 Eklenti(ler)
Pepinonun meyveleri ;
|
pepino
Alıntı:
Selamlar.. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Buda Sn.Yusuf beyden gelen fideler.Büyüyecekler inşallah..
|
Ertan bey pepino dallarından kolaylıkla çoğalabiliyormu? nasıl köklendirdiğinizi bize anlatabilirmisiniz acaba, basit daldırmayla tutuyormu...bir yakınımda pepino fidesi var ,bende çelikle üretebilirmiyim ki... !
|
Yan dallarından kırıp suya koyuyorum . Birkaç gün içerisinde kökleniyor . Kökler iyice geliştikten sonra toprağa dikiyorum .
|
Pepinonun üretimi bu şekilde oluyor zaten .
|
Sn.ErtanGm,
Kışın pepinoyu içeri almayımı düşünüyorsun yoksa soğuktan ne şekilde korumalı ? |
Tavsiyeniz üzere,bir yakınımdan aldığım pepino çeliklerini küçük bir saksıya suda köklendirmeden ,dün akşam direk ektim.inşallah tutar .çelikten kendi tutturduğum zaman daha mutlu oluyorum.resmini çektim ama bilgisayarımın ara kablosundaki bir problem nedeniyle yükleyemedim inşallah 1-2 güne kadar eklerim...:rolleyes:
|
Sn. Turco , Pepinolar yaz kış dışarıdaydı . Bu kışda içeri almayı düşünmüyorum .
|
İstanbul'da fidesini bulabileceğim bir yer var mı bildiğiniz ?
|
Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler ****** Antalya ile Bursa iklimi çok farklı herhalde bende kışın balkonda poşette tutmam gerekecek. |
Evet, kış aylarında korumaya almanız lehinize olacaktır. Her sene deneme maksatlı bir saksı dışarıda bırakıyorum ve bahar gelince uyanmasını umuyorum ama uyanmıyor.
|
Bilgiler için teşekkürler sevgili Todor.
Ayrıca geçen gün Selahattin hocayla görüşürken benden sana selamı unuttu kusura bakma.Fidelerimin tuttuğunu söylemişsin çok memnun oldum inşallah yakında gönderilme zamanı gelir. |
selam
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar pepinolarımın bir kısmı
|
Adem_09 pepino ların üzerine file mi çektin banamı öyle geliyor. Pepinolar aşırı sıcakta döllenmiyor. File olayını bende düşünüyorum :)
|
selam
evet file çektim güneşin sıcağıyla çiçeklerini döküyorlar meyve tutumu olmuyor ama ne kadar randıman olacak bilmiyorum **** hiç tutmaya bilir çünkü gölgede olmuyor diye bilgiler var internette fileden azda olsa güneş geçiyor nasıl olacak bilemiyorum fileyi yeni çektim 2 gün oldu insallah verim alırım bu yüklediğim fofograf dün çektim tarih yanlış nasıl gözüküyor pepinolarım senin pepinolarının resimlerini yüklermisin sence olurmu file meyve tutarmı file altında birde ne zamandır pepino yetiştiriyorsun
|
selam egome
evet file çektim iki gün oldu ne kadar faydası olacak bilemiyorum çünkü internette gölgede olmuyor diye biligiler var ama fileden güneş ışığı geçiyor file çekmesem çiçekleri dökülüyorlar simdi ne olacak bilemiyorum insallah iyi sonuçlar alırım ekim ayında sera yapmaya düşünüyorum serada daha iyi olur çünkü o zamanlarda pepinonun tam iştediği sıcaklar olacak 2 ay meyve tutsa bile çok iyi verim olur birde meyvesini bizim burda bilmiyorlar pepinoyu nasıl tutulacakmı pazarda benim bulun duğum yerde tek pepino üretimi yapan benim pepino aydında üretimini yapan varmı arkadaşlar birde ogustos ayında pepino fidanı almak işteyen varmı siparişe göre fidan yetiştiriyorum fiyatını anlaşırız fidan işteyen varsa buraya mesaj bırakkabilir simdi elimde fidan var 50 tane 10 cm işteyen olursa hepsini 30 ytl veririm aydın çevresi olursa alan arkadaş için daha iyi olur kargoda fidanlar beklemeden hemen dikebilir varsa işteyen arkadaş buraya mesaj bıraksın herkese bol kazançlar dilerim
egome sence olurmu file altında çiçekleri tutarmı senin pepimolarının resimlerini yüklermisin sen nerde üretimini yapıyorsun |
3 Eklenti(ler)
3 senedir pepino yetiştiriyorum. İlkbahar ve sonbahar dönemine denk gelen çiçeklenmede döllenme yüzdesi daha yüksek. File altında olabilir. Bu arada ben balkonda yetiştiriyorum. Bizimkisi hobi;)
|
Son günlerde yağan aşırı yağışlar nedeniyle dün balkonda yaptığım incelemede sadece pepinolarda ve biberlerde yaprak bitine rastladım.
Öyleki biberler bit kaynıyordu pepinolar azda olsa etkilenmişler domateslerde ve çileklerde hiç yoktu yani bitler bile dişine göre taze ürünleri seçmişler.Bu bir tesadüfmü yoksa sebep başkamı? Tek tek elimle topladım akşamda organik ilaç verdim bu sabah yaptığım kontrolde % 5 oranında kaldığını gördüm.İnşallah bütün balkona sirayet etmez. |
Pepinoda devamlı taze sürgünler olduğundan yaprak bitleri tarafından ziyaret edilir. Devamlı kontrol edilmeli. Özellikle yeni sürgünler ve yaprak altları.
|
Sevgili Egome,
Çok doğru söylüyorsun pepino genç filizleri devamlı kontrol istiyor bu sabah tek tük kalanları topladım ilaç fazla vermek istemiyorum gerçi ev yapımı ama ne olur ne olmaz. Selam ve sevgiler. |
Arkadaşlar ben pepino tohumlarını cımlendırerek yaklasık 20 25 fıde elde ettim.tohumdan uretım yapan arkadaslar varmı.bu konudakı tecrubelerını benımle paylasabılırlerse cok sevınırım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
birde arkadaşım pepinoyu yazın yaylada üretimini yapılsa bence yüzdesi daha çok olur bilmiyorum katılıyormusun fikrime benimde pepinoların sizinki gibi çiçekleri dökülüyor iyiki martın sonuna dogru dikmiştim simdi 70 e yakın meyvesi var. üzerine file çektim ama faydası yok bahar ayında yüzdesi yüksek ben yaylada denemeyi düşünüyorum yazın nasıl verim alırım bilemiyorum |
Benim pepinolara gözle zor gözüken bitler (kırmızı örümcek) vardı, kükürtle tam önüne geçtim. Ama tekrar çıktılar. Artık kükürtte fayda etmhyor. Ne yapsam?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025