![]() |
|
hemen aldım ananas ve aynen yaptım ben de bakalım neler olacak? ;)
|
Ben 7-8 defa denedim altını meyvenin içinden de kestim biraz ve suya koydum beyaz küfler oldu topraga ektim çürüdü nasıl yapcaz bu ananas işini çözemedim dah 2 tane ananas var suda 2 aydır cogu yaprak kurudu 2 yaprak yeşil hala o yuzden bekliyom bakalım bişeyler olcak mı
|
Arkadaslar tohumdan ananas yetişiyormu lutfen yardım edin
Saygılar |
Bende daha önce 3 kez denedim meyve uzerınden ancak her seferınde kurudular....
1,5 ay önce tekrar denedım 3-4 yapragı hala canlı umarım toparlar......sizce umut var mı ???? |
Bende denedim geçen kış dondu
Tekrar denedim sanırım tutan bir tane var. Aşağıki videoda kökten filizimi var anlamadım. How To Grow Pineapple - YouTube |
Evet kökten çok sayıda filiz veriyor o filizlerle çoğaltılıyor sanırım.
Benimkiler diatomitte kök filizleri var. Ayırdım ektim. http://www.youtube.com/watch?v=KhKsT...eature=related |
marketler zaten kesip temizleyip vermiyorlar mı ananası? sapını da koydururum poşete, hazır etmiş olur benim için görevli, bana da bir iki modifikasyon ve köklendirmek kalır :)
|
Alıntı:
Burada ise meyvası hiç yok sırf yaprağı ve hatta soymuşlar bile ilk fırsat böyle denerim Teşekkürler. |
ben de bu şekilde tutturdum,koparılan yaprakların olduğu yerden kök veriyor.suda tuttu benimkisi,sonra toprağa aldım önce yandan küçük bir de filiz verdi ama sonra filiz kurudu..sonra kış boyunca hiç gelişmedi ama,küçücük 2 yaprak olarak kaldı.hala hareket yok ne ölüyor ne gelişiyor.
|
Bir arkadaşımın tarifi üzerine 5 gün önce meyvenin üstünden kesip direk toprağa diktim. 2 gün sonra daha çabuk tutsun diye güneşe de çıkardım ve hemen yapraklar soldu. Maalesef bu forumu yeni okudum, siteyi kuranların ve yazanların ellerine,emeklerine sağlık. Çok güzel ve faydalı bir site. Hemen gölgeye aldım fideyi ,buradan öğrendiklerimle devam edeceğim ,tutmazsa baştan yine deneyeceğim.
|
Tohumunu ilk gördüm.
Tohum tam kabuk altında, bunuda denemm lazım.. http://www.youtube.com/watch?feature...&v=f-KF6rpaemYhttp://www.youtube.com/watch?feature...KF6rpaemY#t=9s |
Tohumdan ben çok uğraştım. Başaramadım. Meyve filizi çimlendirmek daha kolay...ve daha çabuk büyür...
|
2 Eklenti(ler)
herşey kendi vatanında doğasında ve ikliminde harika oluyor.
buda benim anansım. aldığımda meyve kısmı kötüleşmiş ancak tepe sürgünü çok canlıydı. diktiğim saksıda ananas konservesi tenekesi. yeni yapraklar çıkarmaya başladı:p:D |
3 Eklenti(ler)
Bu gün ilk araştırmayı yaptım ve ananasın tohumunu da ilk gördüm.
Tohumları ektim . Bakalım sonuç ne olacak. |
1 Eklenti(ler)
benim ananasım 4-5 aydır bu şekilde yanında daha küçük bir filiz vardı o kış başında kurudu,hatta bu da dipten çürür gibiydi hemen çıkarıp yeniden gömdüm toprağa.Şimdi çürüme geçti ama hiç büyümedi.
|
Merhaba arkadaşlar bende bugün suya koydum fakat sanirim kökleri vardi. Bisey olur mu yoksa direkt olarak toprağami gömeyim?? Yardimci olursaniz sevinirim. İlginiz icin simdiden teşekkurler. :)
|
eureka
Alıntı:
|
istanbulda elden teslim. iki tane ekilmiş ananas vericem. boyları 30cm. bila bedel.
alacak arkadaşın evinde yeri olması ve iyi bakacağına söz vermesi yeterli. |
Süpermiş.. Maalesef Ankara dayım :(
|
ananas
ben alabilirim
|
bende 5 defa böyle denedim ama hiç biri başarılı olmadı bana yardım edermisiniz
|
Alıntı:
|
|
ben taze ananas aldım ama ucu çürüktü.ucunu kopardım ve köklemeye çalışıyorum.ucunu koparmamın zararı varmı
|
ucunu böyle kopardım
|
1 Eklenti(ler)
|
Tamamdır suda bir haftada köklenir.
|
http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.ne...40133477_n.jpg
Ananas çok sevdiğim meyvalardan biri Fidanını da en kısa zamanda bu şekilde deneyerek elde etmek istiyorum Umarım başarılı ola bilirim =) |
arkadaşlar marketten aldıgımız ananansı bu sekilde köklendirdik.kök yapısı olustuktan sonra meyve vermek için aşı istiyormu.kaç yasında meyve veriyor.sıcaklık istegi nedir.teşekkür ediyorum.yardımlarınızı bekliyorum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025