![]() |
Alıntı:
3 yıllık süreç var. Aşı istemiyor. Oda sıcaklığı yeterli. Ancak pencere kenarında günde en az 8 saat güneş ışığı görmesi gerekli. How To Grow Your Own Pineapple At Home - YouTube |
sayın fatih bahçe bilgilendirmeniz için teşkkür ederim
|
arkadaşlar pazardan aldıgım ananası suyun içine bıraktım hayırlısıyla.gelişimi umarım iyi olur buradan resimleri sizlerle paylaşırım
|
3 tane ananas kafasını koparıp kesip ayrı ayrı suyada toprağada gömdüm sonuç alamadım küflendi soldu, bana tek ve en mantıklı çözümü ve ipuçlarını söylermisiniz, son bir kez daha deniyeceğim
|
bende ne yazıkki köklendirmeyi başaramadım
|
Fidanının çürüme nedeni sanıyorum mantardan.
Bir arkadaş ekilen ananasların mantardan kaynaklı ÇÜRÜMEMESİ için "Fungizid" öneriyor. Fakat hangi aşamada koyuluyor bilmiyorum. |
|
Ananas üretimini başarabilen var mı? Ben defalarca denedim olmadı. Tohumlarını topladım kavanoz içinde kendi yenebilir kısımları içinde beklettim olmadı. Bu yöntemi nette bulmuştum. Yani kısaca olmadı olmadı. Tepe filizleri küflendi öldü.
|
Selam dostlar sitedeki yazışmalarınızı gördüm merak edip araştırdım gitti gidiyorda dükkanı olan tropikalist isimli firma toğum getirip satıyor bilginize saygılar iyi günler efendim
|
eski mesajlarda sorularınızın cevapları var.
|
Alıntı:
|
Kökünden ananas olmayacak. Köklenen bitkiniz büyüyüp çiçek yapacak sonrada meyveyi oluşturacak.
|
Ellerinize sağlık çok yararlandım
|
Şuan saksıda 2 tane meyveden koparttığım ananasım ve viyolde ekili 4 ananas tohumum var sormak istediğim eğer yaşarlarsa nisan ayında İstanbulda toprağa geçirsem acaba kışı kafasına poşet geçirerek atlattırabilir miyim?
|
Alıntı:
Resmen dalga geçilmiş. Annas tprağın altında olur mu:confused: Ha kestikten sonra 1 hafta yaralı doku iyileşsin diye bekleyip öyle suya batıracakmışız. Diktiğiniz bitki 3 yıl sonra çiçek açıp meyve verecek. Daha kestirme yok maalesef. 3 Ways to Grow a Pineapple - wikiHow Kolay gelsin. |
bende ananas yetiştirmek istiyorum
bend e iki sefer denedim vetutmadı sanırım yaprakların hemen altından kesmek gerekiyormuş ben baya derinden aşağıdan kesmiştim :(
|
2 Eklenti(ler)
|
ananas üretimi ile ilgili
arkadaşlar bende uzun süredir ananas ile ilgili araştırma içindeyim.yukarıda söylendiği gibi en alt yaprakları 2-3 sıra temizleyip bardak içinde suya ısladım.hepsi çürüdü sadece bitanesinin bazı yaprakları yeşil kalmıştı.öylesine saksıya ektim.1 ay sonra yeni yaprakları gördüm.1 hafta öncede bahçeye ektim.sonucunu bende merak ediyorum.bu arada kendi yetiştirdiği ananastan meyve elde edip yiyen varmı acaba?
|
ya benimkiler hep kış ayına denk geldi geçen senede öyle bir türlü köklenmiyor ne yapmam lazım daha pratik bir bilgi yokmu sanırım soğuktan olmuyor hep çürüdü 3. denemem de fiyasko ile sonuçlandı:(:(
|
Vay vay mesaj olmaz diye düşünürken sayfalar dolusu okudum . Demek ki tek sivri akıllı ben değilmişim ( eşim öyle diyor da ) Yıllardır bitki yetiştiriyorum , ananas ekmeyi ilk kez düşündüm . Ananası doğrarken tohumunu buldum ; bunu eksem mi diye düşünüp durdum ve hiç bu güne kadar bu konuda araştırma yapmadığımı fark ettim . Şu 3 yıl bekleme konusu hayallerimi yıktı desem yeridir . Ama denemekten zarar gelmez , 12 tane tohum ektim . Şayet tamamı filizlenirse ; küçük çapta bir ananas tarlam olacak .
Tüm meraklılarına kolaylıklar diliyorum ve de çok çok sabır :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İnşallah başarırsın yazarsın artık :)
|
2 Adet daha ananas aldım bugün tepe kısımlarını söktüm ve suya koydum bakalım bu sefer olacak mı?
|
Sanırım 1 tanesi köklenmeye başladı önümüzdeki 1 hafta içinde çürümezse fotoğrafını atarım umarım
|
Hiç köklendiremedim bugün İbb fidanlığından 1 adet ufak meyveli yerli ananas fidanı aldım bahçeye diktim bakalım istanbulda ne yapacak
|
2 Eklenti(ler)
|
ilginçmiş.. güzel bilgi oldu benim için.yetiştirilemez zannederdim hep
|
1 Eklenti(ler)
Ananas
Yer İstanbul Temmuz 2014 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025