agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Ananas üretimi (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2358.htm)

Batuhan Yılmaz 01-07-2011 17:43

Merhaba arkadaşlar geçen gün migrosa gittim ve bir ananas vardı çok pahalıydı almadım ve birtanesi gözüme çarptı anaasın dibinde minik bir yaprak daha vardı uzun 5-6 cm onu çaldım ve bugün pet bardağın dibine peçete koyum su kpydum ve üsüne ananas yavrumu koydum ve üstünü streyçle kapattım nem yapsın diye sizce doğrumu yapmışım vede bu bitki ağaç olunca meyvası alınınca ölüyormuş bu doğrumudur yoksa dahada uzayıp bi ağaçmı olucak arkadaşlar lütfen cevap verin teşekkür ederim saygılarımla.

Heaven 01-07-2011 18:00

ağaç olmayacak forumda biraz araştırırsanız detaylı bilgiye ulaşacaksınız.

Batuhan Yılmaz 01-07-2011 18:22

Peki 2 metre olup 2- 3 meyve verip minik forumlu bir ağaçmıdır.

Batuhan Yılmaz 01-07-2011 18:25

Bütün forumu okudum yardım ederseniz sevinirim.

karalale 01-07-2011 18:52

1 Eklenti(ler)
Bu kadarcık oluyor....:p

Batuhan Yılmaz 03-07-2011 00:00

Teşekkür ederim sayın karalale peki meyvesi alınınca ömrünü tamamlıyormu yoksa büyümeye devammı eder.

karalale 03-07-2011 19:26

Benim bildiğim, meyve alınınca yandan çıkan filizlerle üretim devam ediyor. Yine de bir bilenin cevabını bekleyin. İnter ten resimlere bakarsanız, bir fikir edinebilirsiniz. Selamlar....

tekomusti 24-07-2011 05:26

????

1 Eklenti(ler)
Eklenti 236092
sayın karalale ananası suda bekletmeden direk topraga eksem nasıl olur acaba.birde 425 mesajın ananasların arkasındaki bitkinin adını ögrenebilirmiyim bende var ama çok küçük saygılar

fkopar 30-07-2011 21:32

benim ananas köklenmeye başladı. küçük küçük kökler gözüküyor. ne zaman toprağa alsam iyi olur. ayrıca nasıl bir toprağa dikmeliyim?

ankaramk 06-08-2011 22:15

2 Eklenti(ler)
evet baya bir deneme sonucu başardım :)

sey 06-08-2011 22:57

benim de ananaslarım köklendi onları toprağa diktim

Batuhan Yılmaz 14-08-2011 21:02

Arkadaşlar bu bitkiin tohumunu buldum nasıl nezaman nereye dikilir bilgi verene tohumu hediye edicem teşekkürler.

Maliyeci-38 14-08-2011 23:14

[IMG]file:///D:/samet%20T%C3%BCrktekin/fotolar%C4%B1m/Yeti%C5%9Ftirdiklerim/SAM_0974.JPG[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/TEMP/Desktop/H.Ceviz/SAM_1267.JPG[/IMG]Merhaba arkadaşlar buradan edindiğim bilgilerle bbir ananas çimlendirdim ve şimdi çok şükür her geçen gün daha da büyüyor. İstanbul da marketten aldığım ananasın burada edindiğim köklendirme bilgileri neticesin de yapraklarını atmayıp suya koydum ve 2 haftada çimlendi tabi ilk başlarda oda arkadaşlarım bu olmaz sen çıldırmışsın demelerine rağmen :D denedim ve oldu şimdi daha güzel ama bazı püf noktalarına ihtiyacım var mesela ne zaman gübre verilmeli ve ne verilmeli ne yapılmalı gibi burada tecrübe edinmiş arkadaşlarım bizimle bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim fotoğrafları paylaşacağım herkese teşekkürler fotoğraf yüklerken hata oluyor herhalde boyutları fazla oluşundandır atmışolduğum IMG linklerini kopyalayıp about blank a yapıştırıp Enter lediğinizde bakabilirsiniz teşekkürler

Maliyeci-38 14-08-2011 23:15

file:///D:/samet%20T%C3%BCrktekin/fotolar%C4%B1m/Yeti%C5%9Ftirdiklerim/SAM_0974.JPG

file:///C:/Documents%20and%20Settings/TEMP/Desktop/H.Ceviz/SAM_1267.JPG

sevgili arkadaşlar linler burada...

sariefe 15-08-2011 03:11

Bu da benim ananas bitkim. Toprakta çimlendirme denemelerim çürümeyle sonuçlanınca bunu suda çimlendirmiştim. Keyfi yerinde.

gülenmelek 15-08-2011 10:53

Bunu da denemek şart oldu. Kimin aklına gelirdi kestiğimiz yapraklardan yeni meyve oluşabileceğini. Benim de gözüm artık taze ananaslarda olacak ;) Paylaşımlarınızla o kadar güzel anlatmışsınız ki başarabileceğini hissediyor insan ;)

Sayın sariefe; çok güzel görünüyor gerçekten. Umarım meyve almak da kısmet olur.

Maliyeci-38 15-08-2011 23:26

artık taze ananas bulmak çok zor şimdikilerin hepsi soğuk depolarda getirirldiği için yaprakları bozulmuş oluyor ama şu çok önemli parlak yapraklı ve yaprağın çekildiğinde kopmamamsı lazım ancak böyle bir ananas kolaylıkla suda çimlendirilebilir aksi halde suyun içinde 3 günde hene çürüyorlar. ben 1 tane çimlendirebildim artık çekirdekten dikmeye çalışacağım. ananasımın fotoğrafını yükleyemedim hata verdi ama link olarak göndere bildim kusura bakmayın linkler den fotoğrafa bakamayan arkadaşlar için e mail olarak gönderebilirim teşekküler..
linkler
http://www.facebook.com/media/set/?s...0697703&type=1
ananasımın yanında yetiştirmiş olduğum diğer bitkilerim de var foruma hata nedeniyle yükleyemedim bakmak isteyen arkadaşlar bu linkten bakabilirler... :)

sariefe 16-08-2011 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 847535)
...

Sayın sariefe; çok güzel görünüyor gerçekten. Umarım meyve almak da kısmet olur.

Teşekkür ederim sayın gülenmelek. Ömrümüz olursa 1,5 yıl çabuk geçer ve meyvesini yeriz. Diğer yandan, meyvesini yiyemezsek bile bir meyvenin üzerinden atıl olarak çıkarılan yaprakları bir bitkiye dönüştürmüş olmak bile insana büyük keyif veriyor doğrusu. Ananas çimlendirenler beni daha iyi anlayacaktır sanırım ;) Herkese tavsiye ediyorum. Deneyin! Sonuçta meyvesini yersiniz ya da yemezsiniz ama en azından bir bitkiniz olur.

mavikartal5 16-08-2011 20:42

yeni ürününüz hayırlı olsun sayın sarıefe,
ben daha bekliyorum.
saygılar

agozce 16-08-2011 21:34

Taze ananas kışın olur. Şu anda bizde yaz, onlarda kış sezonu. Dolayısı ile bu mevsimdeki anansları çimlendirmek zor olur. Ocak ayında deneyin.

mavikartal5 16-08-2011 22:02

sayın agozce,
taaa, ilk baharda ekmiştim, halen saksıda ve halen yarı kurumuş, yarı yeşil duruyor. kökleyemiyorum ne yapayim, sadece bekliyorum bir filiz versin diye
saygılar

agozce 16-08-2011 22:10

Kurumadıysa bekleyin bence, kök geliştiriyordur.

sariefe 17-08-2011 04:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 848059)
yeni ürününüz hayırlı olsun sayın sarıefe,
ben daha bekliyorum.
saygılar

Teşekkür ederim sayın mavikartal5. Darısı başınıza.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 848096)
sayın agozce,
taaa, ilk baharda ekmiştim, halen saksıda ve halen yarı kurumuş, yarı yeşil duruyor. kökleyemiyorum ne yapayim, sadece bekliyorum bir filiz versin diye
saygılar

Hala tamamen kurumadı ya da çürümediyse umut var demektir. Fakat bu kadar yavaş kalmasınında bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. Kök gelişimi iyi olmayan bitkileri aşırı güneşe koymamak lazım. Acaba sizinki nasıl bir yerde duruyor. Eğer çok güneş varsa bence taze bir kaç filiz görene kadar yarı gölge bir yere alın. Birde güneşe alıştıra alıştıra çıkarma olayı var. Birden güneşe çıkarmak bitkiyi şoka sokmuş olabilir mi diye geldi aklıma. Toprağını ıslak değil ama nemli tutun. Bu bitkiler suyu yapraklarından alabiliyor diye biliyorum. İyi kök gelişimi olmamış bir bitkiyi canlı tutmak için yapraklarını ıslatmak iyi olur. Yalnız bu ıslatma işlemini fıs fıs şeklinde ve yaprak diplerine fazla su kaçırmadan yapmak çürümemesi için gereklidir. Umarım bir an evvel kendine gelir ve hızla büyür.

Heaven 17-08-2011 16:41

Sy. agozce budu belirttiğiniz iyi oldu. ben de şu anda çimlendirme aşamasındayım. bir kaç kök çıkardı. sanki tuttu gibi. ama kök kısmında bir tarafta yeni kök çıkarken diğer tarafta hafif çürüme var. resim de eklerim daha sonra.

Maliyeci-38 19-08-2011 00:43

Ananasımın bakkımında kendimin uyguladığı bazı yöntemler var ancak daha farklı yöntemler hakkında fikirleri olan varmı toprağa geçiridikten bu yana 2 ay kadar oldu şimdi daha da büyüyor ve bu süreçlerde mineralli su ve ismini tam bilmiyorum ama galiba demir madeni olarak adlandırılan parlak küçük taşları kırıp toprağa destek olarak veriyorum eğer tecrübesi olan arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. ananas fotoğrafını nedense yükleyemiyorum keşke yükleyip paylaşabilsem herkese selamlar...

agozce 19-08-2011 01:00

Ben topraktan diatomite geçirdim. Büyümesi hızlandı. Kendi yaptığım enzim-sıvı gübre ile besliyorum.

agozce 19-08-2011 01:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokhanbicer26 (Mesaj 848375)
Sy. agozce budu belirttiğiniz iyi oldu. ben de şu anda çimlendirme aşamasındayım. bir kaç kök çıkardı. sanki tuttu gibi. ama kök kısmında bir tarafta yeni kök çıkarken diğer tarafta hafif çürüme var. resim de eklerim daha sonra.

Diatomitte çok kolay kökleniyor. Çürüme derdi de yok. Tavsiye ederim.

Maliyeci-38 19-08-2011 03:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 848943)
Ben topraktan diatomite geçirdim. Büyümesi hızlandı. Kendi yaptığım enzim-sıvı gübre ile besliyorum.

Sy. Agozce diatomite nedir ilk defa duydum biraz açıklayabilirmisiniz. ben ananasımı torf toprakta büyüttüm arada çay ve çayfosası döküyorum maden suyunu stabil ederek su yumuşaklığına ulaşınca döküyorum takviye olarak da öğütülmüş hurma çekirdeğini toprağına karıştırıyorum yani faydalı olabilecek yöntemleri uygulamaya çalışıyorum.

agozce 19-08-2011 11:16

Diatomit nedir?Doğal bir kil-topraktır. Nem tutucu özelliği vardır.
Milyonlarca yılda fosillenmiş alg ve plankton iskeletinden oluşan bir toprak çeşididir. Eşsiz mineral yapısı ve 90'a yakın silisyum içeriği sayesinde, kimyasal tepkimeye girmez, istenmeyen reaksiyonlara izin vermez, rahat nem alma ve kolay kuruma sağlar.

Marketlerde kedi kumu olarak poşetlenmiş olarak bulabilirsiniz.
(Her kedi kumu diatomit değildir.Hangi maddeden yapıldığını okuyarak alın.)

Maliyeci-38 19-08-2011 16:12

peki diatomite saf olarak mı ananas dikilmeli yoksa toprakla karıştırılmalı mı eğer saf olarak dikilirse ananasın gelişiminde toprağın yerini tutacak şekilde yeterli olur mu teşekkürler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025