agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni46Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2009, 11:34   #1
Ağaç Dostu

isolet's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2009
Tam olgunlaşmış olanı nasıl oluyor. Meyvesi yumuşak mı acaba? Yoksa sert mi?

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 14:24   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Tam olgunu sarı renkli ve üzerinde mor çizgiler oluyor.Dalında hafiften sararmaya başlar başlamaz hasad edilmesi lazım yoksa iyice sararınca hasad ederseniz meyvenin depo ömrü azalır ve meyve acılaşır.Meyve kavun ananas aromalı çok hafif tatlı bir meyve ve son derece yararlı başta şeker hastalığı, ağrılar ve eklem romatizmasına birebir.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 20:02   #3
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isolet Mesajı Göster
Tam olgunlaşmış olanı nasıl oluyor. Meyvesi yumuşak mı acaba? Yoksa sert mi?
Eğer depolama yani ticari anlamda yetiştirmiyorsanız tavsiyem aromasına kavuşabilmesi için sararana kadar dalında bırakmanızda hem tat hemde kıvama ulaşması açısından önemli bir faktördür. Dün adeta sapsarı ama küçük olan bir pepino meyvesini dalından kopardım tadı çok güzel ve şeker oranı gayet güzeldi.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 20:46   #4
Ağaç Dostu

Meyvenin sararmaya başlaması en önemli olgunluk işaretidir.Yalnız sararmayan ancak üzerinde cizgiler oluşan meyveler 1 ay içerisinde oda sıcaklığında olgunlaşıyor ve lezzet olarak bence dalından koptuğu gibi güzel oluyor.

Eski 30-09-2009, 21:59   #5
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Meyvalarda bitti ama çiçeklenme devam ediyor.Herhalde bundan sonra meyva tutmaz? Budamak için erkenmidır? Boy nerdeyse 1.5 mt oldu.Dediğiniz gibi meyvası kavun,ananas tadında fakat birazda ekşi gibi.Ağızda farklı bir tad bırakıyor.Bende 3 kök vardı,fakat seneye yetiştirmeye niyetım yok,Bana hitap etmedi,Tadını sevenler kusuruma bakmasın!

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2009, 22:54   #6
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Meyvalarda bitti ama çiçeklenme devam ediyor.Herhalde bundan sonra meyva tutmaz? Budamak için erkenmidır? Boy nerdeyse 1.5 mt oldu.Dediğiniz gibi meyvası kavun,ananas tadında fakat birazda ekşi gibi.Ağızda farklı bir tad bırakıyor.Bende 3 kök vardı,fakat seneye yetiştirmeye niyetım yok,Bana hitap etmedi,Tadını sevenler kusuruma bakmasın!
Meyva tutmaz diye bir durum yoktur, eğer uygun bir ortam oluşursa ki şuan mora yakın bir çiçek oluşumu mevcutsa bir çiçek ile tozlaştırmayı sağlayabilir meyve tutumunu hızlandırabilirsiniz. Tekrar kış ayı boyunca koruyabilirseniz meyva tutmuş çiçeklerden yararlanabilirsiniz.

Eski 01-10-2009, 16:36   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-09-2009
Selamun aleyküm arkadaşlar bunlarda benim pepinolarım 9 tane saksıda , 68 tane serada. Fideleri ektigim tarihler resimlerin üstünde
Ben günde fidan başına 1 litre su vermeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum

Eklenen Resimler

sancaktarizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2009, 16:42   #8
Yeni Üye

Bunlarda fidanları dikdikten bir ay sonraki resimleri
FİDANLAR SABAH 8 İLE 10:30 ARASI GÜNEŞ GÖRÜYOR VE EVİMİN DÖRDÜNCÜ KATINDA TERASTA YETİŞTİ BİR BUÇUK AY BOYUNCA AMA ŞİMDİ SERADALAR

Eklenen Resimler

Eski 01-10-2009, 16:52   #9
Yeni Üye

Bunlarda seraya ekdiğim fidanlar(açık arzi olduğuna bakmayın çünki resimler çekildikten 2 gün sonra hemen serayla kapattım.)yanlız benim bi sorunum var serada pepino yetiştiren arkadaşlardan cevap bekliyorum netten edindiğim bilgilere göre serada yetiştirmek için bombus arısı gerekiyormuş ama bende arı yok (hadi bakalım buyur burdan yak)

Eklenen Resimler

Eski 02-10-2009, 00:48   #10
Ağaçsever

fatih_ibo's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2009
çok geç ekmedinizmi?

fatih_ibo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2009, 22:37   #11
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatih_ibo Mesajı Göster
çok geç ekmedinizmi?
yorumun için teşekkürler geç değil çünki serada ekim zamanı eylül sonu ve bende fidelerimi ekdikden 3 gün sonra serayla etrafını kapattım

Eski 02-10-2009, 23:01   #12
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatih_ibo Mesajı Göster
çok geç ekmedinizmi?
Sıcak bir ortam sağlandığı zaman bu bir sera olabilir veya kapalı bir balkonda rahatlıkla pepinolar yetiştirilebilir. Ama çiçek tutması ayrı bir konudur.

Eski 03-10-2009, 07:54   #13
Ağaç Dostu

Saksıda yetiştirilen pepinolarımın lezzetinin toprakta yetiştirdiklerime göre çok kötü olduğunu gördüm.Kavun tadının ağır bastığı, çok azda ananas aroması içeren bir meyve.Tadı çok yoğun değil ama bence yeterli.Arkadaşların beklentisi neydi bilemiyorum.Yüksek oranda şeker içermeyen bir meyve olduğunu her kes biliyor.Faydalı özelliklerini düşününce arkadaşların bu meyveye haksızlık ettiğini düşünüyorum.Çünkü ülserine şifa bulmak için arkadaşa verdiğim kudret narını yerken arkadaşımın yüzünün halini görmenizi isterdim.O kadar kötü bir tat olamaz.Arkasından bal yemezseniz kusacak gibi oluyorsunuz.Ama yinede şifalı olduğundan pek çok insan hergün kaşık kaşık yiyor.Pepino bence sulu kavun aromalı az tatlı ve çok hoş bir meyve.Üstelik faydalı yönlerinide düşününce...

1. Şeker hastalığı
2.Bağırsakların düzenli çalışması
3.Eklem romatrizması
4.Kemik erimesi

Eski 02-10-2009, 22:59   #14
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Sn. Selim 50,

Her meyvenin farklı bir tadı mevcut, pepino meyveside kendine özgü bir tadı var. Birde önemli olan pepino tam kıvamına ulaştığı zaman mı yediniz? Yoksa erken koparılmış bir karpuz da insana tad vermez. Ben yetiştirdiğim pepino meyvelerinden aldığım lezzeti, tadı manavdan aldığım pepino meyvelerinden çok çok farklı olduğu kanısına vardım.

Eski 03-10-2009, 14:28   #15
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Sevgili Sercan1969 ,
Sağlıklı fide konusunda verdiğin bilgiler balkonda büyüttüğüm fidelerde mevcut ama nedense hemen hemen her hafta çiçeklenme olduğu halde bir türlü meyvaya dönüşme olmadı bunun sebebide büyük bir ihtimal fidelerin yeterli güneş görememesi.
Bende tek çıkar yol olarak saksıdaki tüm fideleri 2-3 hafta önce Yalova'da bulunan bir yakınımızın bahçesine aktarmakta buldum.
Şu anda fidelerde çok hızlı bir geişim var bakalım meyva dönüşümü olacakmı gelişmeleri buradan aktaracağım.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 10:18   #16
Yeni Üye

selamun aleyküm arkadaşlar benim pepinolarda küçük beyaz bitler oluştu bunlardan nasıl kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Eski 06-10-2009, 12:04   #17
Yeni Üye

bulut_cagman's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Suda eriyen kükürt al.. 7 lira olması gerekiyor poşeti. AKtarlarda **** ileç bayilerinde bulabilirsin. Yeterli oranda suya karıştır. Fısfıslı bir şeyler özellikle yaprak altlarına bolca sık.

bu işlem bittikten sonra mutlaka sulamayı unutma. İşlemi güneşsiz,rüzgarsız nemli bir günde yapman en iyi etki göstermesini sağlar.

Bu işlemi hafta 2 kere tekrarla hem bitleri hem kırmızı örümcekleri def eder. Hemde bitkinin ihtiyacı olduğu kükürt maddesi verilmiş olur...

bulut_cagman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 13:57   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulut_cagman Mesajı Göster
Suda eriyen kükürt al.. 7 lira olması gerekiyor poşeti. AKtarlarda **** ileç bayilerinde bulabilirsin. Yeterli oranda suya karıştır. Fısfıslı bir şeyler özellikle yaprak altlarına bolca sık.

bu işlem bittikten sonra mutlaka sulamayı unutma. İşlemi güneşsiz,rüzgarsız nemli bir günde yapman en iyi etki göstermesini sağlar.

Bu işlemi hafta 2 kere tekrarla hem bitleri hem kırmızı örümcekleri def eder. Hemde bitkinin ihtiyacı olduğu kükürt maddesi verilmiş olur...
verdiğin bilği için sağol.yeterli oranda suya karıştır demişsin mesela kaç litre suya nekadar kükürt katmalıyım.yardımcı olursan sevinirim.bide budama olayını nasıl yapacam saksıya diktiklerim 2 buçuk aylık oldu seradakiler ise bu ayın 20 sinde bir aylık olacak bunların budama zamanı gelmişmidir

Eski 08-10-2009, 15:56   #19
Yeni Üye

bulut_cagman's Avatar

Arkadaşım oranı pek önemli değil fazlası zarar olmuyor bitki için ama şöyle söyleyeyim 1 litre suya 10 gr veya 20 gr atman yeterli... Ama mutlaka açık havada ve işlem bittikten sonra sulaman gerekli....

Umarım etkili bir sonuç alırsın....

Bu arada budama işlemi içinde sanırım bu zamana kadar hiç budama yapmadın fidelerdede ?

En alt taraftaki yan dallardan başlayarak sağlı sollu kendince en sağlık olanlardan 1 er tane seç ana ortadaki fidenin kendisi ile birlikte toplamda 3 tal olacak. Yani 2 yan dal bu sayıyı dahada arttırabilirsin fakat meyve kalitesi düşebilir.

Şuan çok fazla dallanmış ve yapraklanmış olabilir ama mutlaka en sağlıklılarını bırakmaya dikkat et ve topraktan biraz yüksekte olsun. Kopardıkların için üzülme ne kadar çok budama o kadar çok iyi verim demektir Unutma... Suyunu düzenli ver yaşlı ve hasta yaprakları kopar. Sağlam bir dayanakla sabitle mümkünse T şeklinde bir tahta çak 1 metreyi geçik Üst tarafından başına ortasına ve sonuna 3 çivi çak çivilere ip bağla ve herbir ipi ana ve yan dallara gelecek şekilde fazla sıkmadan en alttarafından bağla...
dalları ipi çok sıkamadan sarmalasın... Bu şekilde dalların ve fidenin heryeri güneş görürki bu da gölgede kalmamasını her yerinin güneş görmesini sağlar. Hastalıklarda azalma olur... Ne demişler Güneş girmeyen eve doktor girer misali....

Eski 07-10-2009, 18:24   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sancaktarizmir Mesajı Göster
selamun aleyküm arkadaşlar benim pepinolarda küçük beyaz bitler oluştu bunlardan nasıl kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Aynı durum bende de oluştu hatta yapraklarımı kurutup büzdürme filan oldu. Eczaneden böcekler için hazır seyreltilmiş fıs fıs şekilde ilaç aldım ve uyguladım. Şu anda bir şikayet kalmadı. Hatta tekrar eder diye terastaki diğer bitki ve agaçlarıma da uyguladım. Eczacı akadaşım olduğundan solusyonun değerini sordum çözelti yüksek olursa yanma durumunu merak ettim. Ama son derece etkili ve düşük bir çözelti olduğunu sıkıntı olmadığını söyledi.

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 14:15   #21
Ağaçsever

fatih_ibo's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2009
benim pepinolarım meyve tutmaya başladı *** fotolarını gönderebilirim.

fatih_ibo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 17:36   #22
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
<saksıdan bahçeye aldığım pepinolar çiçeklenmiş bakalım bu defa şeytanın bacağını kıracakmıyız.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 21:01   #23
Ağaç Dostu

copur 09's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2006
Yaz ortasından beri pepinomun yapraklarını yeşil kurtlar yiyor. Nereden geliyorlar anlamadım. Yapraklardaki deliklerden ve yaprak ile topraktaki siyah granül artıklarından geldiklerini anlıyorum ve yaprakları tek tek kontrol ediyorum. Bazen onca aramama rağmen bulamıyorum.

Eklenen Resimler

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 21:19   #24
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Bu tırtılın aynısı sümbülteberimi mahvetti

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 20:08   #25
Ağaç Dostu

samarra's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2007

yavru pepinolar

olgunlaşmayı bekleyen pepinolar

annemin bahçesindeki güzellikler bunlar

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2009, 09:03   #26
Yeni Üye

bulut_cagman's Avatar

Samarra...

İyi Hoş Güzelde... Bitkileri budamayı düşünüyormusun o meyveler öyle beklediği sürece hiçbir zaman tam olarak olgunlaşmaz vede sararmaz...

Onları dallarından iyice ayıklayıp bütün meyveleri güneş görecek şekilde sabitlemen gerekiyor bir dayanakla... Yoksa gerekli tat kalitesine ulaşmaz...

Eski 20-10-2009, 11:11   #27
Ağaç Dostu

samarra's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2007
sayın bulut budandı şuanda meyveleride olgunlaştı bahçe bana ait değil anneme ait bu sitede okuyup bilgilenip anneme aktarıyorum o da bahçesinde uyguluyor yani sizlerin sayesinde doğruyu bulmaya çalışıyoruz

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 08:24   #28
Yeni Üye

bulut_cagman's Avatar

O zaman sorun yok Samarra Arkadaşım...

Size Kolay Gelsin... Arada Gübre Atmayıda unutmayın... Hayvan Gübresi...

Eski 26-10-2009, 14:01   #29
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Ankara iklimi ve Pepino

Arkadaşlar, Ankara ikliminde gayet güzel pepinolar yetiştirdim. Mayıs sonu gibi diktiğim fideler, Çok hızlı bir gelişme gösterdi, fakat Haziran-Temmuz sıcaklarında bol bol çiçeklenmelerine rağmen meyve tutamadılar. Ağustos ayında serinlikler başlayınca (yaklaşık 1150 rakım olduğu için serinlikler erken başlıyor) meyve tutmaya başladılar ve 1 aydır mahsülleri toplamaya başladım. Yanmış hayvan gübresi kullandım ve sadece hafta sonu sulamaları yapabildim, bundan başka budama-seyreltme gibi bakımlar yapamadım. Bir sefer çiçeklenmeden hemen önce, bir sefer de çiçeklenme döneminde yapraktan bionem uygulaması yapmıştım. meyve tuttuğu ve olgunlaşma dönemlerinde sadece hafta sonu sulamaları ile gayet güzel ürün aldım.

Uygulamaları yaptığım bahçenin yakınlarında bahçesi olanlara önemle duyurulur (sn. Denizakvaryumu'na ithaf olunur)

Fotoğrafları cep telefonu ile çekildiğinden pek net olmadı ama bir fikir verirler umarım.

Eklenen Resimler

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 14:10   #30
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Bu arada pepinoların gayet sulu ve marketlerdekinden daha tatlı ve aromalı olduklarını da belirtmeden geçemeyeceğim. Budama yapmadığım halde yaprak aralarında olanlar bile gayet güzel olgunlaştılar. Seyreltme yapılmadığı için meyveler biraz küçük kaldı ama yarım kilo üzeri olanlarda vardı.

Hala üzerlerinde bol meyve ve yeni çiçekler mevcut. Bu hafta sonu, önümüzdeki sene için çelik aldıktan sonra kalanların üzerine sera naylonu çekip, muhafaza etmeye çalışacağım. Bakalım ısıtma olmadan sadece naylon altında ne kadar dayanabilecekler

Bölgede kışın sıcaklık -10 ila -15'lere kadar düşüyor. Geçtiğimiz kış, hidroforu (suyunu boşalttığımız halde) dondurduk ve patlattık, soğukları hesabedin artık

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025