![]() |
|
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Kudret Bey. Çok hassas bir damak tadınız var. Maşallah diyelim. Zira pepino esasen patlıcangiller familyasına giriyor. Siz yinede yemeye çalışın. Gerçekten faydaları saymakla bitmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Ağaç Dostu.
|
pepinolarımın resimlerinden bir bölümünü yüklüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kudret. Faydası saymakla tükenmiyor. Yiyin tabi. Herkes yemeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
|
Pepino Yararları
1. Kolestrol ve şekeri düşürür. 2.Kalsiyum deposudur.Kemiklerin gelişimine büyük katkısı vardır. 3.Kemik erimesine karşı çok etkilidir 4.Eklem romatizmasında büyük yararları görülmüştür. 5.Hemofili rahatsızlığına iyi gelir 6.Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudun direncini arttırır. 7.Bol miktarda A,C ve B vitaminlerini içerir. 8.Kalp krizine karşı koruyucu etkisi vardır. 9.Dalak yetmezliğine karşı iyi gelir. 10.Şeker hastalıların ve kiloluların rahatlıkla yiyebileceği bir meyvedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
pepinonun en önemli noktası güneş görmesi bıdamasını yapmak birde hava sıcaklığı çok önemli bunlardan sadece ikisi bizim elimizde bıdaması ve güneş görmesini ayarlaya biliriz sadece kışın sıcaklığını ayarlayabiliriz herkese bol ürünler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu
|
iyi akşamlar budaması konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler. bir de kışın dondan korumak için ne yapmalıyız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Ağaç Dostu.
|
pepinoyu ana gövde olarak en fazla üç dal bırakacaksınız yanlardan çıkan filizlerini kıracaksınız büyütmeyeceksiniz büyütünce pepinonun dal oranı yüksek olunca çiçekler tutmuyor benim gözlemlerim bu bıdamasını yapınca çiçekleri kuvvet fazla gidiyor çiçeklerinde çok fark oluyor çiçeklerinin boyları büyüyor canlı oluyorlar denemesinide yaptım benim gözlemlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
selam arkadaşlar ben bu siteyi yeni keşfettim.bunada çok memnun oldum ben bahçe ve saksı bitkileri yetiştirmeye meraklı bir insanım.elimden geldiği kadarıyla yapıyorum.pepino ile ilgili yazıları okudum çok ilgimi çekti.ben yozgatın çandır ilçesinde yaşıyorum.yani burası karasal bir iklim kışları çok sert geçer.öncelikle evde saksıda yetiştirmek istiyorum.ilk denememde bana çelik veya tohum gönderebilecek arkadaşlar varsa beni çok mutlu ederler.bu mevsimde çelikten çoğaltma yapılabilirmi?herkese saygılar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Ağaç Dostu
|
Budama
Pepinonun budamasını tek gövde olacak şekilde yapsak nasıl olur acaba? 3 gövde zor olmaz mı? Ana gövde üzerinde oluşan meyveler bence yeterli olur.Üç gövdeyi ayakta tutmak gerek sırıkla gerekse iple bence çok zor...Sırık domates gibi tek gövde ve onun üzerinde oluşan meyveler daha iri ve sağlıklı olur bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Ağaç Dostu.
|
tek gövde yapsanızda olur ****** o zaman daha iyi olur genelde 3 dal olarak yapıldıgından öyle söyledim sırığa zor olurda sera içinde veya açık arazide ipi ağdılırsa bakımı kolay oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Ağaç Dostu
|
ben yozgatta olduğum için burada o tür tropik meyveleri bulmak çok zor ben baharın yozgat-kayseri bölgesinde yetişmeyi deneyeceğim nasıl bir sonuç alacağımı bilmiyorum ama başarırsam bu bölgedede seri üretim yapılabilir.onun için tohuma ihtiyacım var ama hiçbir yerden bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Ağaç Dostu.
|
selam
Alıntı:
pepinoyu tohumdan üretmek zormuş benden size tavsiyem hazır fidan alın biraz masraflı olur ama zamandan kazanırsınız tohum çıkma ihtimali düşük oluyormuş çıktığını kabul ederim ne kadar zaman büyecek bunlar hep sorun ama fidan olursa en geç 2 haftada kendini toparlar ondan sonra büyümeyi baslar yinede siz bilirsiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Ağaç Dostu
|
Turco ve adem kardeşler ilginizden dolayı teşekkür ederim sercan1969 arkadaşım fide gönderebileceği söyledi.bekliyorum.şayet gelmezse turco kardeşimle temasa geçerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
|
Geçende çelik alıp dikmiştim ve kurumuştu. Bende alıp suda bekleyen söğütlerimin yanına bırakmıştım. Bu sabah bir de ne göreyim. O kupkuru çeliğim yanlardan kök yapmaya başlamış.Biraz daha gelişince hemen dikecem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Ağaç Dostu.
|
pepino
suda pepinonun dallarını köklendirmek için konunca erime yapıyor sizinki erime yapmamış köklenmiş sizin adınıza sevindim insanın emeği bosuna gidince kötü oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu.
|
selam
turco suda bekletmenin randımanı iyimi ben denedim ama iyi sonuç alamadım amaben çürümüş gübre ve toprak karışımı yapıp öyle dikiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
bahsettiğin ne oluyor |
|
![]() |
![]() ![]() |