![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Bursa Cumalıkızıkta Mehmet Emin pepino yetiştiricisi Selahattin hocanın selamını söylerseniz size gereken yardımı yapar.Tel.0539/6535452 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
arkadaşlar gereken yardımı bende yapabilirim işterseniz bende yardım edebilrim sayın yolcatılı özel den mesaj atabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Orkunkırcı çeliği bence önceden torfa alsaydın köklendikten sonra toprağa almak daha mantıklı ama şu anda çıkarmak istemezsen bence toprakta denemeğe değer en kötü şartla baharda tekrar çelikten denersin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Arkadaşlar. Benim bildiğim kadarıyla pepino üretimi meyve sonrasında derin budama yapıldıktan sonra elde edilen çeliklerle yapılır. Torftan ziyade bahçe toprağını seviyor. En azından bendekiler öyle. Aslında tutturulması da kolay. Eğer çeliklerinizi tutturmakta sorun yaşıyorsanız benim hemen hemen her türlü bitkide denediğim bir yöntem var. Onu deneyebilirsiniz. Çeliğin dikilecek olan kısmına bir tane buğday tanesi sokuyorum. Bu arpa, yulaf gibi çabuk köklenen her hangi bir tahıl grubu tane olabilir. İşe yarıyor. Tavsiye ederim. Şu anda pepino meyve zamanı olduğu için tutması zor olur. Meyve zamanı geçince en azından yarı yarıya budayıp elde ettiğiniz çeliklerle tekrar deneyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Bu benim bahçe toprağına dikili saksıda yetişen pepinom. Üstündeki meyvelerin olgunlaşmasını heyecanla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Nihat Bey. Ne kadar güzel meyveler bunlar. İnsanın maşallah diyesi geliyor. Ben en çok tadını merak ediyorum. Kavunu andırdığı söyleniyor ama tecrübe etmek başka olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Merhaba..
Acaba, Ankarada yetiştirebilirmiyim. Olursa ben fidelerden rica edeceğim.Sanırım bu konuda daha sonra bilgi vereceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Bak şimdi. İçime kurt düştü. Olgunlaşmış dediniz ya, ben daha dayanabilirmiyim. Hiç olmazsa bir tanesinin tadına bir bakayım. Yarına neye benzediğini yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2007
|
Merhaba, ben de hobi olarak bir yıldır pepino yetiştiriyorum.İki saksı ile başladım.Kışın korudum.Baharda çoğaltmaya başladım. Üç yüz kadar olmuştu.Birazını sattım,arkadaşlarıma verdim. Meyvelerini de yedik.Bahçede olan pepinolar havanın serinlemesiyle meyve vermeye başladı.Şu anda limon kadar meyveler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Yeni Üye
|
Resimleri göndermeye çalışıyorum umarım başarırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Yeni Üye
|
Bu meyveler yazın olgunlaştı.Tatları da çok güzeldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Pepinoseverler çoğalmağa başladı bu güzel bir haber. Demekki baharda değiş tokuş yapacak çok üye olacak.Bende de şu anda çelikle çoğaltılmış yirmi civarı kök var ama son durumda ne haldeler bilemiyorum yarın kontrol etme imkanım olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Birde ben meyve alabilsem.Henüz bir hareket yok.Çiçek oluşumu yok . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Temmuz ayı ortalarında diktiğim fideler küçükte olsalar meyve verdiler. Fideleri aldığımda meyvesinden de almıştım. Kendi ürettiğimdenmidir bilmem ama tatları aldığım meyvelerden daha güzel, kavun ananas karışımı güzl bir tadı ve aromatik kokusu bir harika. Fakat şu kırmızı örümcek ve mozaik virüsü yaprakları mahvetti. Şimdi b5a sıvı gübresini uyguluyorum. Yeni çıkan yapraklar daha düzgün görünüyorlar. Bu sene havalar çok soğuk olmazsa ısıtma sistemimde yeterli gelecek, kışın meyve verimi nasıl onu görmüş olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar. Pepinonun tadına bakma konusunda siftah yaptım. Doğru zamandamı yemiş bulundum bilmiyorum ama bildiğimiz kelek tadı vardı. Açıkçası benim çok hoşuma gitti. Hatta uyumuş olan çocuklarıma da uyku arasında zorla tattırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Pepinomun alt yaprakları sararıp kuruyordu sabah bi baktım sararan yaprağın arkasında minicik davetsiz misafirler acaba bunlar yaprak biti denen şey mi? Sabunlu suyla banyo yaptırdım inşallah yanlış bişey yapmamışımdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Güzel olmazmı turco. İnsanın kendisinin yetiştirdiğinin tadı bir başka oluyor. Gerçi bana üstünde meyveleri var olduğu halde hediye edildi. Ama olsun. Sonuçta benim balkonumda duruyor ya... Asıl güzel olan bu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
syn sınıf pepinolarınız çok güzel benim pepinolarımda meyveleri oldu Aydının neresinde oturuyorsunuz bende Aydınlıyım belki görüşme imkanımız olur ben ticaret maksadıyla ugrasıyorum fidan satıyorum tanısmak işterim sizinle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Yeni Üye
|
Bugün çekmiş olduğum fotoğrafları da eklemek istiyorum: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Yeni Üye
|
pepino |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Eylül ayından bu yana, havaların serinlemesiyle benim pepinolarım da bol bol çiçek ve meyve vermeye başladı. Ancak şunu da belirteyim, benim damak tadıma pek uymuyor. Şekerli patlıcan gibi geliyor bana. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|